Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
09-03-2018, 21:18:43

Mysle, ze na ten moment musisz sie dowiedziec ile czasu lekarze planuja utrzymywac mame w spiaczcze farmakologicznej i dlaczego. Zadaj wyjasnien.Szukaj w necie co to jest spiaczka farmakologiczna. Kedy lekarze przestana utrzymywac ja w stanie spiaczki a ona nie bedzie sie wybudzac , to wtedy trzeba pomyslec co dalej
gość
10-03-2018, 06:53:09

Dzisiaj jadę do mamy w spiączce jest tydzień. Ta bakteria zniweczyła odłączenie w czwartek od respiratora. Dziękuję za odpowiedź , popytam. Nie mogę uwierzyć że zapalenie płuc robi takie spustoszenie.
Pozdrawiam wszystkich z tego forum
AniaB
gość
10-03-2018, 06:56:36

AniaB tak na wszelki wypadek poogladaj mame dokladnie, czy nie robia sie jakies zaczerwienienia np na stopach
gość
10-03-2018, 07:36:03

Robią się i na pupie . Dałam maść przeciw odleżynową podobno zmieniają jej pozycję ale skąd mam wiedzieć skoro mogę tam być godzinę a teraz 15 minut.
gość
10-03-2018, 07:39:15

Jak tylko jestes u mamy, masuj i smaruj te miejsca. Powiedz o tym lekarzowi, odlezyny bardzo ciezko sie leczy
gość
10-03-2018, 07:40:35

Mama lezy na materacu przeciwodlezynowym? To koniecznosc
gość
10-03-2018, 08:33:11

Nie wiem czy ma materac. Cholerka jestem taka pogubiona ale jednocześnie mam wrażenie że oni robią wszystko co mogą . To bardzo dobry szpital a OIOM na najwyższym poziomie. Czuję tam spokój. Muszę więcej pytać o to jak mamie pomóc . Co mi wolno a co nie . Dobrze że jesteście i to forum .
AniaB
gość
10-03-2018, 16:28:09

Byłam u mamy. Lekarz powiedział że by ją wybudzali ale że mama nie chce. Wrócił jej kolor skóry. Ma opuchnięte dłonie. Otwierała oczy na mój głos ale tak do połowy :) Odleżyny są ale dbają bardzo . Piętki ma zabandażowane z opatrunkiem. Przewaracają co dwie godziny. Przyszła pielęgniarka żeby mamę umyć zmienić pościel opatrzyć i mówi do mamy Pani Ewo teraz zmienię prześcieradło , przekręcę itd wszystkio jej opowiada . Jadę jutro na dłużej trochę ją zmotywować:)
gość
10-03-2018, 17:09:42

Witam.
AniaB fajnie że dbają, ale mimo to sprawdzaj czy wszystko ok. Rodzina powinna patrzeć na ręce bo nie zawsze to co mówią jest zgodne z prawdą. Pozdrawiam i trzymam kciuki za mamę. Iwa
gość
10-03-2018, 18:09:07

Iwa dziękuję. Jestem dobrej myśli. Jutro będę tam parę godzin . Niestety na tym zakażnym niewiele mogę. Ale posiedzę "pogadamy "sobie z mamą :) Nabrałam odwagi i dobrze się tam czuję wcześniej chciałam zwiewać :)
AniaB

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Reklama: