Reklama:

miokloniczne napady nieświadomości (6)

Forum: Padaczka

gość
31-12-2014, 10:51:48

Witam !
Czy ktoś z was miał doczynienia z tym rodzajem padaczki. Moja córka 3 lata ma zdiagnozowana padaczkę w styczniu 2014r. , od wrzesnia 2014r. lekarz rozpoznał jw. obecnie bierze depakina i syrop petinimid. Od wrzesnia jest od napadów wczesniaj różnie to wyglądało, z napady wystepowały z różnym nasileniem.
Chciałabym nawiązać kontakt z kimś kto zna problem i wymienić się doświadczeniemi.
gość
19-01-2015, 10:06:58

WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH RODZICÓW DZIECI Z PADACZKĄ. JESTEM MAMĄ 6 LETNIEJ CÓRKI, KTÓRA W LISTOPADZIE DOWIEDZIAŁA SIE RÓWNIEŻ ŻE MUSI ZMIERZYĆ SIE Z TĄ CHOROBĄ. DZIĘKUJĘ BOGU ŻE POKIEROWAŁ MNIE DO LUDZI KTÓRZY BEZ WIĘKSZYCH OBJAWÓW (PODKREŚLAM BRAK ATAKÓW) ODESŁALI MNIE NA BADANIE EEG. OD TEGO WSZYSTKO SIE ZACZĘŁO, POWTORNE BADANIE EEG- JESZCZE GORSZY ZAPIS, WŁĄCZENIE LECZENIA. JEDYNYM OBJAWEM BYŁ BRAK SKUPIENIA I MRUŻENIE POWIEK CO WIĘKSZOŚĆ UWAŻAŁA ZA KOKIETOWANIE PRZEZ MOJĄ CÓRKĘ. NIE POTRAFIŁA ZŁOŻYĆ DWÓCH LITER ZNAJĄC LITERY, A PO DWÓCH, TRZECH TYGODNIACH LECZENIA DEPAKINE ZACZYNA POWOLI CZYTAĆ. PISZE TO PO TO ABY NIE BAGATELIZOWAĆ TAKICH OBJAWÓW. JA PIERWSZE UDAŁAM SIĘ DO PSYCHOLOGA I TO WŁAŚNIE TA PANI WYSŁAŁA MNIE Z TYM MRUZENIEM. POZDRAWIAM WSZYSTKICH I WIERZĘ MOCNO ŻE I U WASZYCH DZIECI BĘDZIE LEPIEJ. NIE MOŻNA SIĘ PODDAWAĆ A I WSPARCIE BEDZIE LEKARSTWEM DLA NASZYCH DZIECI.
gość
20-01-2015, 10:06:21

Witam Jestem tu nowa .Moja 16-letnia córka zemdlała pierwszy raz jak miała 4 latka lekarz zlecił badania krwi i na tym się skończyło. Później jeszcze kilka razy straciła przytomność , lekarz rodzinny zawsze zlecał badania krwi a one zawsze były ok. Dopiero jak córka trafiła do lekarza sportowego w 2012r, który miał podpisać zgodę na trenowanie siatkówki i dowiedział się o omdleniach skierował ja do szpitala. Tam zrobiono badania próbę pionizacyjną i stwierdzili omdlenia nagazowane. Muszę jeszcze dodać ,że córce często robiło się słabo a ostatnio prawie codziennie . W końcu lekarz rodzinny skierował ją do szpitala i tam bardzo młody lekarz zlecił jako pierwsze badanie EEG głowy .Oczywiście wynik był nieprawidłowy . Mam żal do lekarzy, którzy wcześniej ją badali i nie zrobili podstawowego badania głowy. Co prawda nie stwierdzono padaczki ponieważ nie miała typowych napadów padaczkowych ,ale bierze CONVULEX bo są jakieś wyładowania nie znam się na tym zupełnie. Czy ktoś może miał podobny przypadek ?
gość
20-01-2015, 10:09:18

Witam Jestem tu nowa .Moja 16-letnia córka zemdlała pierwszy raz jak miała 4 latka lekarz zlecił badania krwi i na tym się skończyło. Później jeszcze kilka razy straciła przytomność , lekarz rodzinny zawsze zlecał badania krwi a one zawsze były ok. Dopiero jak córka trafiła do lekarza sportowego w 2012r, który miał podpisać zgodę na trenowanie siatkówki i dowiedział się o omdleniach skierował ja do szpitala. Tam zrobiono badania próbę pionizacyjną i stwierdzili omdlenia wazowagalne. Muszę jeszcze dodać ,że córce często robiło się słabo a ostatnio prawie codziennie . W końcu lekarz rodzinny skierował ją do szpitala i tam bardzo młody lekarz zlecił jako pierwsze badanie EEG głowy .Oczywiście wynik był nieprawidłowy . Mam żal do lekarzy, którzy wcześniej ją badali i nie zrobili podstawowego badania głowy. Co prawda nie stwierdzono padaczki ponieważ nie miała typowych napadów padaczkowych ,ale bierze CONVULEX bo są jakieś wyładowania nie znam się na tym zupełnie. Czy ktoś może miał podobny przypadek ?
gość
19-02-2015, 07:34:59

Witam,
U córki mojej szwagierki (4 lata) właśnie zdiagnozowano tę chorobę - jeżeli chcesz napisz proszę do mnie na estudzin@gmail.com to Was ze sobą skontaktuje.
Pozdrawiam serdecznie
Ewelina
gość
23-05-2018, 09:20:32

Witaj a gdzie kupijecie SYROP PETINIMID potrzebuje dla dziecka pilnie!!!!
Bozena

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: