Reklama:

Czy zapalenie wirusowe może dawać takie objawy ? (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-03-2008, 22:02:00

Chciałem zapytać czy zapalenie wirusowe organizmu - grypa może powodować zaburzenia wzroku pod postacią świecących punkcików, tak jakby falowaniem obrazu, bólem oczu. Ból oczu szczególnie przy wyższej temperaturze. Czy to może mieć jakieś powiązania. I czy grypa może powodować uczucie niedowładu - ociężałości kończyn.
gość
02-03-2008, 15:26:00

To może byc pozagałkowe zapalenie nerwu wzrokowego, a co do ociężąłości i męczliwości to może to być miastenia albo stwardnienie rozsiane. Trzeba iśc do neurologa i lepiej jak najprędzej, bo jesli to pozagałkowe zapalenie nerwu wzrkkowego, to trzeba jak najszybciej podac sterydy. Te choroby brzmia niemiło, ale tak naprawde nie są straszne - mam dwie z nich i normalnie żyję. Tyklo trzeba to leczyć
gość
02-03-2008, 16:48:00

Ale miałem robioną tomografie dwa razy i rezonans magnetyczny, EEG, Dopplera, i mnóstwo badań oczu które wyszły dobrze.
gość
02-03-2008, 20:42:00

Jeśli jestes tak gruntownie przebadany i lekarze niczego nie mogą się dopatrzeć niezdrowego, to idź do psychoterapeuty, który jednocześnie jest psychiatrą - może masz nerwicę. Możesz o sobie powiedzieć, że jesteś szczęśliwy? Jeśli nie, to może tu jest problem - jak nie jesteśmy szczęsliwi, to czasem organizm płata nam dziwne dowczipy, chcąc nas zmusić, żebyśmy się o siebie zatroszczyli. Powodzenia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: