Reklama:

Czy zapalenie wirusowe może dawać takie objawy ? (4)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-03-2008, 22:02:00

Chciałem zapytać czy zapalenie wirusowe organizmu - grypa może powodować zaburzenia wzroku pod postacią świecących punkcików, tak jakby falowaniem obrazu, bólem oczu. Ból oczu szczególnie przy wyższej temperaturze. Czy to może mieć jakieś powiązania. I czy grypa może powodować uczucie niedowładu - ociężałości kończyn.
gość
02-03-2008, 15:26:00

To może byc pozagałkowe zapalenie nerwu wzrokowego, a co do ociężąłości i męczliwości to może to być miastenia albo stwardnienie rozsiane. Trzeba iśc do neurologa i lepiej jak najprędzej, bo jesli to pozagałkowe zapalenie nerwu wzrkkowego, to trzeba jak najszybciej podac sterydy. Te choroby brzmia niemiło, ale tak naprawde nie są straszne - mam dwie z nich i normalnie żyję. Tyklo trzeba to leczyć
gość
02-03-2008, 16:48:00

Ale miałem robioną tomografie dwa razy i rezonans magnetyczny, EEG, Dopplera, i mnóstwo badań oczu które wyszły dobrze.
gość
02-03-2008, 20:42:00

Jeśli jestes tak gruntownie przebadany i lekarze niczego nie mogą się dopatrzeć niezdrowego, to idź do psychoterapeuty, który jednocześnie jest psychiatrą - może masz nerwicę. Możesz o sobie powiedzieć, że jesteś szczęśliwy? Jeśli nie, to może tu jest problem - jak nie jesteśmy szczęsliwi, to czasem organizm płata nam dziwne dowczipy, chcąc nas zmusić, żebyśmy się o siebie zatroszczyli. Powodzenia.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Tczy neurotop mogę zmienić na Trileptal?
Cześć wszystkim. Mam pytanie. Czy z neurotopu mogę przejść na trileptal?. Ponieważ po neurotopue stałem się aseksualny
Mioklonie u 9 latka?
witam, opiszę sytuację gdyż szukam pomocy. Syn 9 i pół roku od kwietnia/maja zaobserwowaliśmy iż dostaje dziwnych mimowolnych skurczy mięśni podczas snu. Najpierw było to bardzo łagodne teraz z każdym następnym tygodniem robi się to coraz bardziej widoczne i silniejsze. Zaczyna się w fazie zasypiania, potem uspokaja się następnie występuje znowu nad ranem (między godziną 5-8) Mocne szrpnięcia barkiem, ręką czase nogą. Z badań podstawowych krwi wyszła tylko podwyższona hemoglobina. Do tego podywższony magnez . Jakie badania warto wykonać przed udniem się do neurologa? Jak należy traktować takie zjawisko. Za wszelkie informację będę wdzięczny. Pozdrawiam. Marcin
gość
Ciag daszy ...badania Mri glowy
Mam pytanie czy ten wynik MRI glowy jest do dalszej konsultacji lekarskiej tzn: neurologa czy neurochirga... Dostałam skierowanie na MRI glowy z kontrastem od laryngologa ponieważ od ponad 1 roku mam problem z lewym uchem bo słyszę cały czas pulsowanie nic poza tym i zaczynam się martwić czy to nie jest faktycznie tetniak?
gość
Zmiany atroficzne po stłuczeniu mózgu
Diagnoza po rezonansie magnetycznym : U podstawy lewego płata skroniowego zmiany atroficzne mózgu po przebytym stłuczeniu widoczne na obszarze około 1,5cm. Wniosek: ognisko stłuczenia mózgu w obrębie lewego płata skroniowego. Co to znaczy? Co dalej?
Reklama: