Reklama:

Porażenie Bella (67)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-11-2009, 18:08:11

Hej Miśki. Jestem dokładnie w tej samej sytuacji co wy tzn encorton i milgamma w tyłek ;/, jest trzeci dzień, słaba opcja. Jeśli jesteście z Warszawy bądź okolic polecam odwiedzić neurologa w spółdzielni na Waryńskiego 9. Niestety trzeba się trochę wypłacić, ale zostałem zbadany od stóp po czubek głowy. Pozdrawiam i zdrówka życzę.

Apolinary
gość
26-11-2009, 19:41:35

dobra porada i dzięki ale jeśli się nie jest z Warszawy to może jakieś dokładniejsze dane ...
gość
26-11-2009, 20:11:58

tzn jeśli nie jesteś w Warszawy to oczywiście też możesz skorzystać z usług tej spółdzielni, tyle że trzeba dojechać. Tu jest adres ich strony
http://www.rentgen.pl/

wizyta u neurologa 110 zł

pozdrawiam
Apolinary
gość
28-11-2009, 13:11:00

serdeczne dzięki Pozdrawiam...
gość
05-01-2010, 11:12:12

A jakie mieliście objawy przed porażeniem ??
Wczoraj w nocy złapał mnie dziwny nerwoból prawej strony twarzy i promieniował do klatki piersiowej. i prawą część twarzy miałam taką jakby ciężką. Dziś mi przeszło ale obawiam się, że to nie koniec.. Że to początki jakiegoś porażenia..
gość
28-01-2010, 21:45:13

Tak mialam porazenie bella.Niestety trzymalo mnie na twarzy przez ponad pol roku.Nie moglam dobrze jesc,zamykac oka na noc musialam przyklejac powieke plastrem.nie moglam ruszac polowa twarzy.Nie leczyli mi tego bo bylam w ciazy bo tak podali by mi sterydy w ciagu 48 h.niestety musialam sama cwiczyc twarz i masowac i pomoglo!!!!:))))))
gość
12-07-2010, 22:26:52

czy ktos zna dobrego neurologa w warszawie?
jestem po tej chorobie juz 1,5 roku ,bylo jakis czas ok
ale mam wrazenie jak to by wracalo oko ma opuzniona reakcje na swiatlo i dretwienie polowy ciala
gość
23-03-2011, 20:34:27

Trafiłem na ten wątek bo dopadło mnie podobne paskudztwo.
Od dwóch dni mam problem z symetrią warg, kiedy są zamknięte wszystko jest OK, nie widać problemu, kiedy otwieram usta to dolna warga z lewej strony odchyla się niżej (i tak ma być) a z prawej pozostaje wyżej. Jeśli piję płyny to też muszę uważać by utrzymać je w ustach, mam też ten problem, że parę razy przygryzłem sobie wargę od środka.
Wszystko by się zgadzało ale nie występuje u mnie żadne mrowienie i niedomykanie się powieki, problem dotyczy tylko i wyłącznie prawej strony dolnej wargi.
Czy to tez może być porażenie bella?
Dzięki i pozdrawiam.
Robert
gość
25-03-2011, 08:00:21

Witam !
Ja mam porażenie nerwu twarzy od soboty zaczęło się obrzękiem i zmianą na fioletowy kolor ust. Mięśnie twarzy były jeszcze sprawne , dopiero w niedzielę nastąpił paraliż lewej strony twarzy. Byłam już 3 razy w neurologa , 2 razy u okulisty i 1 raz u laryngologa.Usta wróciły już , natomiast oko i mięśnie lewej strony nie , czasem czuję mrowienie po porażonej części twarzy .Pogorszył mi się strasznie wzrok zwłaszcza wieczorem źle widzę.Mam steryd. wit. B , zastrzyki nivalin , hydrokortizon , i jeszcze kilka innych pigułek. Dziś idę po skierowanie na rehabilitację .I myślę dlaczego ja...?
gość
18-04-2011, 21:11:45

Bzdury jakich mało niektórzy tu wypisują. Miałam porażenie Bella ok 2 miesiące temu. Pomimo tego że paraliż był bardzo zaawansowany (nie ruszałam całą lewą stroną twarzy + usta i oko prawej nie zamykałam oczu nie ruszałm ustami) to paraliż przeszedł w 2 tyg. Lekarze byli zdumieni. Ale po mimo leków i masaży sama ćwiczyłam dzień w dzień siedziałam przed lustrem i robiłam te głupie ćwiczenia mimiczne i żułam gume , byłam tak zdeterminowana. Dzisiaj nie widać że przeszłam jaki kolwiek paraliż gdyby nie lewa brew która nie unosi się w tym samym czasie co prawa tylko z 4 sekundowym opuźnieniem. Tu trzeba ćwiczyć a nie czekać na lekarzy . Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Reklama: