Potrzebuję waszej pomocy. Sytuacja jest fatalna. Moja mama od 9 miesięcy czeka w kolejce na operację odcinka lędźwiowego kręgosłupa. W wyniku badania MRI odcinak lędźwiowego rozpoznano u niej:
Na poziomie L2-L3 lewoboczne uwypuklony krążek mk ogranicza światło zachyłka kanału kręgowego.
Na poziomie L3-L4 centralno-lewoboczna przepuklina krążka mk modeluje worek opony twardej i zawęża zachyłek kanału kręgowego.
Na poziomie L5-S1 lewoboczna przepuklina krążka mk uciska korzeń nerwowy i zwęża zachyłek kanału kręgowego.
Torbiel Tarlowa o śr 8mm na poziomie S2 od strony lewej.
O miesięcy jesteśmy zwodzeni przez lekarzy obietnicami operacji, które miały się odbywać niby po świętach wielkanocnych. Moja mama z czasem zaczęła tracić siłę, obecnie nie może wstać z łóżka.
Ból promieniuje jej w stronę lewej nogi i utrzymuje się cały czas. Żadne leki przeciwbólowe nawet różne tram ale zastrzyki, itp. nie pomagają na dłużej jak 3 godziny. Parę tygodni temu doszedł ból do prawej ręki który promieniuję przez jej większą długość przez bark obojczyk łopatkę. Pragnę nadmienić iż MRI był robiony tylko na odcinek lędźwiowy i rozpoznanie dotyczy tylko tego odcinka. Nie wiadomo skąd ból w ręce. Obecnie z silnej 57 letniej kobiety zaczyna ukazywać się obraz staruszki nie mogącej nawet wstać, ubrać się i normalnie egzystować. Powoli Powoli choroba toczy moja mamę miesiące temu od bólu przy wstawaniu, bólu cały dzień, bólu całą noc, niemożności klękania, schylania, ból ręki i do stanu obecnego kiedy nie może wstać.
Odwiedziliśmy chyba wszystkich lekarzy neurochirurgów w Bydgoszczy. Zostaliśmy odesłani od Annasza do Kajfasza słysząc iż NFZ obciął fundusze na operacje i należy czekać na wyznaczenie terminu. Do tego dochodzi tętniak aorty i stres który niekorzystnie wpływa na serce. Niestety ból się tak powiększa iż za parę tygodni mama będzie wrakiem człowieka. Nie wiem do jakiego stanu trzeba się doprowadzić aby wzięli człowieka na operację i doszli do wniosku iż owy stan zagraża zdrowiu i życiu. Dlaczego lekarz zlecający MRI zlecił tylko odcinek lędźwiowy a nie cały kręgosłup, teraz nie wiadomo co operować najpierw i czy to co powoduje ból ręki jest też od kręgosłupa i czy jest operacyjne.
Uzbieraliśmy 15 tysięcy złotych na operację bo na NFZ się nie doczekamy. Potrzebuję adresów lekarzy którzy prywatnie wykonują taką operację i w jakich ośrodkach się to wykonuje. Mieszkamy w Bydgoszczy.