Reklama:

kilka pytań przed operacją :) (12)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
07-07-2014, 13:01:33

Witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie... jak widać pojawiłam się tu po raz pierwszy . Jak większość z Was stanęłam przed decyzją o operacji c-5/c-6 w związku z niestabilnością oraz przepukliną na tym poziomie. Termin zabiegu wrzesień tego roku. Objawy jakich doświadczałam do tej pory sa typowe dla tego schorzenia... Zawroty głowy , zaburzenia równowagi, ból rąk przy najprostszych czynnosciach,bóle głowy, trudności z oddychaniem i przełykaniem ...ogólne osłabienie oraz uczucie omdlewania przy dłuzszym staniu.. Wszystko to sprawia ,że czuję się niekomfortowo i strasznie utrudnia mi to codzienne funkcjonowanie. Nadmieniam ,że większość lekarzy ...zwykle kierowała mnie do....psychiatry. Mam 42 lata ...dorastające dzieci...świetną pracę...a czuję się jak schorowana staruszka...
Początkująca
07-07-2014, 13:08:52

Czy ktoś jest już po operacji stabilizacji kręgosłupa szyjnego... Proszę o kilka słów na ten temat..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: