Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
31-12-2013, 10:46:16

Witam wszystkie szyjki.
Jestem przed.....
ale w tym szczególnym dniu ograniczę swój pierwszy wpis: :
W nowym 2014 roku wszystkim forumowiczom i ich bliskim życzę:
Marzeń o które warto walczyć,
radości, którymi warto się dzielić,
przyjaciół z którymi warto być
i nadziei bez której nie da się żyć.

a dla tych trochę podłamanych przesyłam cytat, który może być mottem na cały 2014 r:
"Zawsze trzeba podejmować ryzyko. Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest życie,
gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki, jakie niesie nam los."
życzę aby 2014 r przynosił tylko miłe niespodzianki.
Początkująca
31-12-2013, 11:42:57

Oby 2014 był mniej bolesny..wszystkiego co Najlepsze
Grazik L. grazik1312@wp.pl 6.09.2013 mikrodiscektomia C5/C6 C6/C7 stabilizacja międzytrzonowa peek. operator-dr.Jagielski
gość
31-12-2013, 12:54:28

Niech Nowy 2014 rok, pozbawiony będzie przykrości, a niech składa się jedynie z sukcesów i szczęśliwych chwil.
Fajerwerki, śnieg, muzyka, już szampana każdy łyka, Stary Rok się w Nowy zmienia, przeto szczęścia, ślę życzenia żeby szyjki nie bolały i życzenia się spełniały !!!
Wtajemniczona
31-12-2013, 15:25:35

kochane szyjki stare i nowe, dawno mnie tu nie było, może mnie nawet nikt już nie pamięta...czytam czasami a piszę jeszcze rzadziej, ale u mnie nic się nie dzieje, wróciłam po poł roku do pracy, pracuje normalnie, staram się oszczędzać przy niektórych czynnościach, normalnie prowadze dom, gotuje, sprzątam,,żyje, jedune ograniczenia robie przy noszeniu i robieniu zakupów, czasami coś tam dźgnie, czasami zaboli, ale przecież osoby bez dyskopati i operacji też boli, to co będe gitare zawracać, nawet nie wiem czy powinnam pojawić się na konsultacji u mojego operatora, byłam u niego 3 miesiące po operacji, odebrałam wtedy MRI i tyle, on nic nie mowił, a ja nie jestem namolna i gitary nie zawracam, mija 10 miesięcy po,kuperek mniej dokucza niż przed operacją,mimo że to była robiona szyjka,
ale czytam wszystkie nowe szyjki
z nowym rokiem życze wszystkim połamancom jakto mówi piotr, lepszego zdrowia, pogody ducha, każdego dnia jakby był najpiękniejszy w życiu, głowa do góry a szyjka wyprostowana, trzymajcie się
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Wtajemniczona
31-12-2013, 15:29:04

Wszystkim szyjkom życzę zdrowego 2014. i wirtualnie wypijam z Wami toast :) żebyśmy byli zdrowi i prostowali bezbolesne szyjki. no i MIŁOŚCI :)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Początkująca
31-12-2013, 16:56:03

Kochane "szyjki" w Nowym Roku 2014 życzę nam wszystkim bezbólowych dni, dużo miłości, czułości i żebyśmy tu pisali o coraz lepszych czasach:)Pozdraiam:)
Początkująca
31-12-2013, 16:56:29

Kochane "szyjki" w Nowym Roku 2014 życzę nam wszystkim bezbólowych dni, dużo miłości, czułości i żebyśmy tu pisali o coraz lepszych czasach:)Pozdraiam:)
Początkująca
31-12-2013, 16:56:31

Kochane "szyjki" w Nowym Roku 2014 życzę nam wszystkim bezbólowych dni, dużo miłości, czułości i żebyśmy tu pisali o coraz lepszych czasach:)Pozdrawiam:)
Początkujący
31-12-2013, 20:20:10

Wszystkim "szyjkom" - bezbolesnego 2014 roku!
Wtajemniczona
31-12-2013, 20:33:45

Dawno, Dawno ...............mnie tu nie było.........ale czytam Was od czasu do czasu.
Pozdrawiam Spinkę, Zosię .Gosię, ..........szyjki ,które były na forum od początku i spotykały się na pierogach, kawie, imprezie urodzinowej............
Życzę wszystkim lepszego ,zdrowszego Nowego Roku 2014 ................
Dorota ( ADA)
ADA

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
Reklama: