Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
27-12-2013, 18:50:30

Witam wszystkich poświętnie, i prosze o namiary na dobrego fizjoterapeutę lub osteopatę w woj. zachodniopomorskim lub lubuskim.Po nowym roku chcę podjąć dalszą rehabilitację, jednak u siebie na miejscu, w małej mieścinie jesteśmy traktowani baaardzo przedmiotowo :( a jestem gotowa na dalsze wyzwania, oddalające mnie od operacji ;)
Wtajemniczona
27-12-2013, 20:34:53

lukasz81 2013-12-27 18:29:42 basiax
Dasz mi może jakis namiar na tego fizjoterapeute ?
wysłałam na priv - napisz coś, jeśli skorzystasz
pozdrawiam
Basia
Początkujący
29-12-2013, 10:35:55

Witam wszystkich, ja już jestem po - byłem operowany w Wigilie w Lublinie, świeta w szpitalu ale teraz już w domu. Mam wczepiony implant pomiędzy kręgami c4-c5, żadnego kołnierza a zalecenia - zyc jak dotychczas, ale wiadomo z ograniczeniami wynikającymi z operacji - poprostu trzeba zwolnic i przywyknąć do nowej sytuacji, wszystkim forumowiczom zyczę zdrowia i pozytywnego myślenia
Początkująca
29-12-2013, 15:46:13

Witam Wszystkie zbolałe szyjki !!!!!!!!!!!!
Ponownie się odzywam po kilku tygodniowej ciszy licząc iż Ktoś z Was mi podpowie co robić .PO obejrzeniu mojego MR mój ortopeda rozłożył ręce i powiedział żebym jak najszybciej skonsultowała się z neurochirurgiem no więc powlokłam się do rodzinnego po skierowanie a następnie na Jaczewskiego (w Lublinie)do Poradni Nuerologicznej i co usłyszałam wizyta wyznaczona na 20 maja a do tego czasu zapadła cisza po czym pani z okienka udzieliła mi cennej rady" jeżeli będzie miała zatrzymanie moczu i będzie pani powłóczyć nogą to proszę zgłosić się na izbę przyjęć"No super pomyślałam ale przecież nie będę siedzieć z założonymi rękami wyłożyłam jedyne 130 zł. i poszłam prywatnie do Doktora Kamieniaka pan doktor obejrzał moje Mr popatrzył na rtg wysłuchał moich objawów powiedział abym zorganizowała sobie terapie manualną lecz jeśli do lutego nie przejdzie to na początku marca mam się do niego zgłosić aby omówić warunki operacji.
W ZWIĄZKU Z TYM MAM DO WAS WIELKĄ PROŚBĘ JEŚLI KTOŚ Z WAS JEST Z LUBLINA I MA NAMIARY NA DOBREGO FIZJOTERAPEUTE LUB OSTEOPATE TO BARDZO PROSZE O NAMIARY.
Pozdrawiam Was wszyskitch cieputko
Ania z Lublina
Forumowiczka
29-12-2013, 18:37:47

Aniu(wena 68) na stronie 1547 jest post anTosi- hindus_ki.
Antosia jest z lubelskiego. Od kilku lat skutecznie ucieka od operacji więc pewnie ma sprawdzonych wspomagających ją w tym procesie fizjoterapeutów.
Nie wiem czy czyta forum na bieżąco ale może napisz do Niej na priv żeby Twój post nie uszedł uwadze.
Pozdrawiam Z.
Początkująca
29-12-2013, 19:32:55

czasem pobolewa i mam dretwienie rak i nog az szkoly (biomasaz) wiem ze ma to zwiazek.
i mam niekontrolowane odruchy przy dlugim lezeniu glownie na rezonansie to zauwazylam ze mi odskakuje w bok reka lub noga.
Forumowiczka
30-12-2013, 07:07:37

Witajcie :)
To już ostatnie dni roku, w necie pojawiają się życzenia noworoczne i nie tylko...
Z życzeniami jeszcze zajrzę a teraz chciałabym Wam to zostawić:
https://www.youtube.com/watch?v=Ulll8H9h75c
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
Wtajemniczona
30-12-2013, 07:30:47

Spinko,
Szyjko od filmików motywacyjnych, jak dobrze, ze czuwasz :) To mój sekret przez ostatnie lata :)
ja czekam na lepszy czas i czekam na ustąpienie rwy. wszystkie objawy wróciły :( :( :( nie jest dobrze.
a o naszym spotkaniu pamiętam. na dziś nie mam skąd wykrzesać swojego optymizmu, ale wierzę, że za chwilę przyjdzie lepszy czas. w końcu nie może być inaczej.
Aniu z Lublina, ja bym poszukała jeszcze innego neuro. z doświadczenia wiem, że niektórzy odsyłają, inni traktuja poważnie. mi też jeden powiedział, żebym przyszła, jak już nie będę mogła chodzic. taki kawalarz. ale to Twoje zdrowie i tylko Ty możesz o nie zadbać. działaj Kobieto. ja za długo chodziłam z tym bałaganem w szyjce i teraz mam :(
Życzę wszystkim bezbolesnego dnia. aż zazdraszczam tym naszym weterankom, co już nie pamiętaja, że szyjka jest ;)
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Początkująca
30-12-2013, 08:03:17

Zosiu, czasami jeszcze zaglądam i podczytuję
Aniu proponuję odwiedzić i porozmawiać z mgr Danielem Skrzyckim.
Wszystkie dane są na stronce:
http://masaze-lublin.pl/index.php
Próbuj jeszcze skonsultować się z drugim neurochirurgiem dr Witoldem Januszem- to specjalista od szyjek też z Jaczewskiego. Trudno jest „złapać” doktora, ale warto.
Pozdrawiam serdecznie – powodzenia i szczęścia w Nowym Roku dla wszystkich Szyjek
anTosia
gość
30-12-2013, 08:47:42

Aniu a ja gdybyś chciała jakiś dodatkowy namiar proponuję odwiedzić kogoś z Lublina z tej listy. To bardzo "dobra metoda" i kursy dla fizjo i lekarzy które obejmują dużo godzin. Można poczytać, zorientować się ;) Powodzenia.
http://www.terapiamanualna.net.pl/s4.php

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: