Reklama:

hiperintensywne ogniska w MR (34)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-12-2016, 10:27:21

Moze ktos cos poradzi? Prosze o pomoc eksperta?
Początkująca
04-01-2017, 18:46:59

Jeśli chodzi o spirometrie warto ją wykonać w Centrum Zdrowej skóry Damian.http://www.czs.damian.pl/oferta/spirometria/
gość
01-06-2017, 10:13:02

Mam podobne zmiany hiperaktywne oznaczają one dobry udar czyli nieodrwienie mózgu. W moim przypadku wina ciągłych migren z aurom zasłabnieć,wiecznego zmęczenia i i niemocy, okazał się przetrwały otwór owalny czyli PFO. dziura w sercu jest juz tak duża ze potrzebny jest zabieg przezskórny.
Dodam ze szukałam przyczyny przez 15 lat. trafiłam na bardzo dobrego neurologa, który zlecił badanie zatorowości mózgowej, które wskazało wybitny przeciek. Kardiologicznie też po podstawowych badaniach typu echo przezklatkowe, ekg czy holter wyszło wszystko okey. Natomiast dopiero po szczegółowym badaniu echo przezprzełykowe stwierdzono wade. Technologia i wiedza idzie do przodu, nie należy sie poddawać. Dużo siły życzę
gość
09-06-2017, 22:48:58

Gość 2013-07-25 18:11:16
Witam serdecznie... W czerwcu tego roku miałam robiony MR głowy w sekwencji FRESE (obrazy T2-zależne), SE (obrazy T1 - zależne) oraz TRIM , DWI-EPI, FIESTA w płaszczyznach czołowych , strzałkowych i poprzecznych .
I opis mam taki:
W istocie białej prawego płata czołowego w warstywach nadkomorowych widoczne są 3 pojedyncze drobne ogniska hiperintensywne przemawiające za łagodnymi zmianami naczyniopochodnymi...
Proszę napiszcie co to może oznaczać , czy powinnam sie tym martwić ? Czy ktoś już z Was miał taki opis ? jesli tak i wie co to moze oznaczać to prosze o pomoc .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: