Reklama:

Tętniak tętnicy podstawnej (3)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-04-2025, 18:54:51

Witam jestem tu nowa. Z uwagi na chore zatoki lekarz laryngolog wysłał mnie na rezonans głowy z kontrastem. W opisie naczyniak w 3 komorze. Pojechałam do profesora do Krakowa który po obejrzeniu płytki stwierdził że to nie naczyniak a tętniak. Skierował mnie na dodatkowe badania żeby bliżej przyjrzeć się temu tworowi. Najbardziej niepokoi mnie że tętniak jeśli to tętniak jest na tętnicy podstawnej. Na forum poczytałam że raczej nie operuje się czy ebolizuje tętniaków w tym miejscu bo ryzyko za duże. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Czy ktoś miał tętniaka w takiej lokalizacji. Proszę o odpowiedź. Muszę podjąć decyzję co dalej choć pan profesor wspomniał o embolizacji. Dziękuję i pozdrawiam KG
gość
20-04-2025, 18:23:38

Witam. Ja 17.04.2025 przeszłam embolizacje tętniaka podstawy. Tętniak wielkości 7,5/5 mm. Założono mi stent i 6 sprężynek
gość
25-04-2025, 05:18:26

gość 20-04-2025, 20:23:38
Witam. Ja 17.04.2025 przeszłam embolizacje tętniaka podstawy. Tętniak wielkości 7,5/5 mm. Założono mi stent i 6 sprężynek
:-

Witam
Proszę powiedzieć mi coś więcej bo ja strasznie boje się zabiegu. Jak zniosła pani embolizację? Jak długo w szpitalu i czy nie ma żadnych powikłań? Kto panią embolizował? Pozdrawiam serdecznie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: