Reklama:

hiperintensywne ogniska w MR (34)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
30-06-2007, 22:00:00

SM - tylko to napiszę. Dbaj o siebie i znajdź dobrego neurologa.
gość
30-06-2007, 22:01:00

01-07-2007 o 00:00, gość :
Amma:
SM - tylko to napiszę. Dbaj o siebie i znajdź dobrego neurologa.
Początkująca
01-07-2007, 20:15:00

Dziękuję za rady.
W szpitalu oprócz rezonansu miałam wykonaną również punkcję lędźwiową oraz badanie czucia i odruchów. Chyba gdybym była chora na sm lub choćby istniałoby takie podejrzenie, to padłoby to słowo chociaż raz.
Przejdę niebawem kolejne badania.
Amma
gość
16-07-2007, 05:40:00

Mam podobne problemy- zaburzenia równowagi. Nie wiem czemu ktoś tu pisze o sm, skoro miałaś punkcję i nic nie wyszło i rezonans tez nic strasznego nie pokazał to trzeba szukać innej przyczyny. umnie podejrzany o ten cały cyrk jest kręgosłup szyjny, sprawdż czy czasem u Ciebie nie ma takiego problemu (zdjęcie czynnościowe kręgosłupa szyjnego na początek), chyba, ze miałaś?
Początkująca
19-07-2007, 20:39:00

Miałam tylko rtg szyi i dopplera tętnic szyjnych. Przepływ krwi w normie, a rtg wykazało zniesioną lordozę i niestabilność kręgów c3 c4. Niektórzy lekarze dopatrują się w tym przyczyny, inni twierdzą, że dla moich dolegliwości to bez znaczenia. Czy w związku z twoim kręgosłupem lekarze zalecają jakieś konkretne działania? Czy oprócz zaburzeń równowagi masz jeszcze jakieś inne dolegliwości?
Amma
gość
24-07-2007, 08:17:00

Cześć Amma. To mamy identyczne wyniki badań. Jeśli chodzi o kręgosłup to usiłuję się dostać do dobrego rehabilitanta, ale nie jest to takie proste. Mam jeszcze mieć badanie błędnika. Neurolog twierdzi, ze objawy są zbyt mocne jak na dyskopatie na jednym tylko odcinku a ja jestem jednak przekonana, że to jest jakaś sprawa związana z krążeniem (dopływem krwi do mózgu, a to dlatego, że ewidentnie pogarsza mi się po wypiciu kawy i w czasie miesiączki (wiadomo, że obie rzeczy maja wpływ na ciśnienie i krążenie). Amma moj adres emailowy to hanka_m@gazeta.pl jak chcesz to możesz pisac do mnie na pocztę, bo boję się, że ten wątek zaniknie a wreszcie udało mi się spotkać kogoś z podobnym problemem jak mój. Inne objawy to jeszcze czasem zaburzenia wzroku (widzę nieostro) i takie trochę otumanienie,nie wiem za bardzo jak to opisać no i bóle głowy, wprawdzie nie codziennie ale dużo częściej niż dawniej.
gość
24-07-2007, 08:22:00

Acha Amma, nie napisałam ci, że ja też wcześniej miewałam migrena z aurą, która polegała na nieostrym widzeniu lub migotaniu, błyskach w polu widzenia. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.
gość
10-08-2007, 14:57:00

24-07-2007 o 10:17, gość :
Cześć Amma. To mamy identyczne wyniki badań. Jeśli chodzi o kręgosłup to usiłuję się dostać do dobrego rehabilitanta, ale nie jest to takie proste. Mam jeszcze mieć badanie błędnika. Neurolog twierdzi, ze objawy są zbyt mocne jak na dyskopatie na jednym tylko odcinku a ja jestem jednak przekonana, że to jest jakaś sprawa związana z krążeniem (dopływem krwi do mózgu, a to dlatego, że ewidentnie pogarsza mi się po wypiciu kawy i w czasie miesiączki (wiadomo, że obie rzeczy maja wpływ na ciśnienie i krążenie). Amma moj adres emailowy to hanka_m@gazeta.pl jak chcesz to możesz pisac do mnie na pocztę, bo boję się, że ten wątek zaniknie a wreszcie udało mi się spotkać kogoś z podobnym problemem jak mój. Inne objawy to jeszcze czasem zaburzenia wzroku (widzę nieostro) i takie trochę otumanienie,nie wiem za bardzo jak to opisać no i bóle głowy, wprawdzie nie codziennie ale dużo częściej niż dawniej.
gość
10-08-2007, 14:57:00

24-07-2007 o 10:17, gość :
gość
21-10-2008, 09:39:00

UWAGA! Mam podobne objawy!!! Najbardziej podejrzewalam u siebie SM, niestety lekarze sa bezsilni w okresleniu jednoznacznej diagnozy. Jednak dowiedzialam sie ostatnio, ze istnieje ogromne prawdopodobienstwo, ze to BORELIOZA!!!!!! Ta możliwość rzadko brana jest przez lekarzy...najprawdopodobniej to pozostalosci po kleszczu z przed kilku lat....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: