Reklama:

ból łopatki i drętwienie ręki a kręgosłup (192)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-11-2008, 18:41:00

Witaj powinna Pani dostać od neurologa skierowanie na rezonans Magnetyczny ale w Pani przypadku to nie wiem czy to jest możliwe musiała by Pani się spytac swojego lekarza czy może Pani zrobic rezonans
,bo wyglądają mi te objawy na jakiś uraz kręgosłupa.
gość
22-11-2008, 18:46:00

22-11-2008 o 19:41, gość :
Witaj powinna Pani dostać od neurologa skierowanie na rezonans Magnetyczny ale w Pani przypadku to nie wiem czy to jest możliwe musiała by Pani się spytac swojego lekarza czy może Pani zrobic rezonans
,bo wyglądają mi te objawy na jakiś uraz kręgosłupa,byc może jest ucisk na nerw od ciąży.
gość
23-11-2008, 20:22:00

dziekuje za odpowiedz.jutro bede u lekarza i zapytam sie czy moge wykonac rezonans magnetyczny.pozdrawiam
gość
25-11-2008, 23:31:00

witam.byłam u lekarza i stwierdził ze rezonas jest niepotrzebny.byłam dzisiaj u fizjoterapeuty oraz na naswietlaniach.nic to jednak nie pomogło bo nadal czuje bol.a ja nadal obawiam sie o dziecko jak i o swoje zdrowie.pozdrawiam
gość
26-11-2008, 07:56:00

Trudno ja już Pani nic nie podpowiem,jedynie współczuje Pani,życze Pani szybkiego powrotu do zdrowia ,pozdrawiam.
gość
05-12-2008, 18:02:00

Witam. Od ponad roku odczuwam ból pomiędzy kręgosłupem a prawą łopatką. Ból nasila się gdy opuszczam głowę lub nią kręcę. Byłem u neurologa w przychodni, brałem tabletki chyba już wszystkie, dostawałem zastrzyki w to miejsce (blokada). Nic nie pomogło. Teraz dostałem skierowanie na rehabilitację. Czy może ktoś już coś takiego przechodził, z takimi objawami? Czy rehabilitacja pomogła?
Początkująca
06-12-2008, 12:52:00

witam, od czasu do czasu zaglądam na forum.jestem po całej serii rehabilitacji i szpitalnej i sanatoryknej .rehabilitacja pomaga oczywiście , ale dużo zalezy od trybu zycia ,przy schorzeniach jakie "posiadam" tzn dyskopatia wielopoziomowa z mielopatią szyjną najlepiej służu nicnierobienie. naprawde , niestety.
małgorzata
giga
gość
17-12-2008, 14:21:00

dyscopatia kregoslupa szyjnego . . czuje sie zle bo to jeszcze byl problemem . medycyna poszla do przodu sama widze po cieciach ktore zrobil lekarz .nie wierzcie ze lekarze tylko biora ,nieprawda sa tacy kochani tez. taki lekarz mnie wlasnie operowal .jest lekarzem z prawdziwego zdarzenia . prosze nie straszyc dochtorami do forumowiczow .bioenergoterapeuci biora jeszcze wiecej a czasami wiecej szkody niz pozytku . w chinczyka to ja wierze ALE PO OPERACJI .ZROPIALY ZAB PODLECZYSZ NA CHWILE .POZDRAWIAM DANCIA
gość
19-12-2008, 11:26:00

Witam,
Mam te same objawy co moi poprzednicy, robiłam juz rtg, ale nic nie wykazało, mam skierowanie na MRI na 30 grudnia, zobaczymy dalej co bedzie.
Mam pytanie do osób, które miały te badanie.
Jak długo one trwa?
boje się żeby nie znalezli mi nic innego
Pozdrawiam
Viky
Początkująca
19-12-2008, 12:26:00

w zalezności czy z kontrastem czy bez ok 0,5 godz
giga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
gość
Pieczenie skóry na pośladkach
Wys�any: Dzisiaj 12:07 Witam. Chciałabym opisać dolegliwość z którą borykam się od ponad 10 lat. Otóż podczas siedzenia zaczynają mnie boleć pośladki w okolicy guzów kulszowych. Ból jest tak nieznośny, że po kilku minutach muszę wstać z fotela czy też kanapy. Szukałam pomocy u specjalistów ze wszystkich dziedzin, niestety nikt nie potrafi zdiagnozować tej przypadłości. Neurolog przepisał mi Egzystę , którą systematycznie zażywam oraz Neurovit. Po kilku latach do tego bólu dołączyło pieczenie skóry w tych samych miejscach. Od ponad pół roku właściwie chodzę albo leżę na brzuchu. W tej chwili jestem pod opieką specjalisty w klinice leczenia bólu. Lekarz próbuje znaleźć przyczynę, prawdopodobnie jest to uszkodzenie któregoś nerwu w okolicy kręgosłupa lędźwiowego. Ale jak do tej pory bez efektów. Może ktoś z Państwa spotkał się z podobnym przypadkiem i mi pomoże. Pozdrawiam
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Reklama: