Reklama:

ból łopatki i drętwienie ręki a kręgosłup (192)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
17-04-2009, 09:10:00

witajcie!!!po pierwsze szybiego powrotu do zdrowia zycze wszystkim!!!
a oto moj problem : wiem,ze nie ja jedyny ale chcialbym skorzystac z wiedzy posiadanej przez was...opisze wam moje dolegliwosci : otoz odczuwam bol po prawej stronie klatki piersiowej promieniujacy na plecy miedzy prawa lopatke a kregoslup,dokladniej : gdy naciskam na pierwsze zebro lub przerwe miedzy pierwszym, a drugim odczuwam ucisk z przodu i z tylu zarazem i odwrotnie gdy (robi to moja dziewczyna gdyz nie dosiegam) naciska na miejsce bolu na plecach boli takze,nie wiem co to jest,jestem obecnie w anglii,lekarze zbywaja proszkami zelami i nie skutkuje twierdzenie,ze bol nie przechodzi...dodam,ze bol nie jest ciagly,czasem nie boli caly dzien lecz jest odczuwalny....trwa to okolo miesiaca...jesli ktokolwiek z was ma pojecie co to moze byc prosze o odpowiedz...z gory dziekuje i jeszcze raz zdrowia zycze
gość
17-04-2009, 12:13:00

Ah i jeszcze,by dokladniej przyblizyc Wam moj problem(gdyz naprawde nie wiem co moze powodowac bole).Otoz miesiac i tydzien temu(szczerze) rzucilem moj 7 letni nalog papierosowy....z czego nie jestem dumny (z palenia) mysle, ze to moze byc wazne, do tego mam problemy z roznymi chorobami na tle psychicznym i nerwowym,jestem po 3 probach samobojczych(wiem ,ze to brzmi nedznie,kto chce temu sie udaje prawda?lecz zyje dzieki dziewczynie i kilkorgu dobrym ludziom)podwyzszone bicie serca,czestoskurcze,probowalem zasiegnac informacji w literaturze i sieci oczywiscie,lecz wszedzie takowe objawy sa podobne do wielu schorzen od nerwoboli wywolanych stresem po wszelakiego rodzaju nowotwory,nie biore zadnych lekow(choc pewnie powinienem),jedynie witaminy,nie choruje czesto,raz do roku lapie grype lub przeziebienie ,utrzymuje zdrowy tryb zycia,na taki na jaki pozwala mi stan duchowy i zbierane na nowo kazdego ranka sily,jestem znow na skraju wytrzymalosci psychicznej,jak na zlosc wszystkiego problemy zwalaja mi sie na glowe i teraz gdy zawodzi cialo nie mam juz sil,proszki przeciwbolowe,zele(zadne,probowalem naprawde wielu)nie pomagaja co mnie najbardziej dziwi gdyz nigdy nie naduzywalem a raczej stronilem od tego rodzaju specyfikow , bol(zab,glowa,zakwasy czy tym podobne) poprostu przeczekiwalem ,bede wdzieczny za jakiekolwiek rady...pozdrawiam wszystkich!!! Albert 23 l.
gość
17-04-2009, 12:14:00

17-04-2009 o 14:13, gość :
Ah i jeszcze,by dokladniej przyblizyc Wam moj problem(gdyz naprawde nie wiem co moze powodowac bole).Otoz miesiac i tydzien temu(szczerze) rzucilem moj 7 letni nalog papierosowy....z czego nie jestem dumny (z palenia) mysle, ze to moze byc wazne, do tego mam problemy z roznymi chorobami na tle psychicznym i nerwowym,jestem po 3 probach samobojczych(wiem ,ze to brzmi nedznie,kto chce temu sie udaje prawda?lecz zyje dzieki dziewczynie i kilkorgu dobrym ludziom)podwyzszone bicie serca,czestoskurcze,probowalem zasiegnac informacji w literaturze i sieci oczywiscie,lecz wszedzie takowe objawy wystepuja w wielu schorzeniach od nerwoboli wywolanych stresem po wszelakiego rodzaju nowotwory,nie biore zadnych lekow(choc pewnie powinienem),jedynie witaminy,nie choruje czesto,raz do roku lapie grype lub przeziebienie ,utrzymuje zdrowy tryb zycia,na taki na jaki pozwala mi stan duchowy i zbierane na nowo kazdego ranka sily,jestem znow na skraju wytrzymalosci psychicznej,jak na zlosc wszystkiego problemy zwalaja mi sie na glowe i teraz gdy zawodzi cialo nie mam juz sil,proszki przeciwbolowe,zele(zadne,probowalem naprawde wielu)nie pomagaja co mnie najbardziej dziwi gdyz nigdy nie naduzywalem a raczej stronilem od tego rodzaju specyfikow , bol(zab,glowa,zakwasy czy tym podobne) poprostu przeczekiwalem ,bede wdzieczny za jakiekolwiek rady...pozdrawiam wszystkich!!! Albert 23 l.
gość
16-06-2009, 17:47:00

nic Ci nie jest, napij sie piwa i Ci przejdzie
Początkująca
19-06-2009, 17:26:00

Witam.Jestem na tym forum po raz pierwszy,więc proszę o wyrozumiałość.Od miesiąca ma zdrętwiałą lewą rękę,a dokładnie dłoń i ostatnie dwa palce.Lekarz wysłał mnie na prześwietlenie odcinka szyjnego i na opisie wyszło,że mam całkowicie odprostowanie fizjologiczne lordozy.Najpierw miałam przepisane tabletki na rozluźnienie mięśni,niepomogło,teraz cały tydzień brałam zastrzyki i nadal nic,bez zmian.Gdzie dalej mam szukać pomocy?czy wystarczą:rehabilitacja i masaże?[addsig]
Jo_Anna05
gość
22-06-2009, 13:24:00

Rehabiltacja może pomóc ale niestety może tez zaszkodzić, gdy wykonywana jest ze zbyt wielkim zapałem przez zbyt wierzących w swe mozliwości zapaleńców ( i bez odpowiedzich badań). Drętwienia ręki są charakterystycznym objawem przy dyskopatii kręgosłupa szyjnego ale powinien sie wypowiedzieć lekarz. Czy byłaś z wynikiem rtg u neurologa lub ortopedy? Idż koniecznie, nie bagatelizuj tego
gość
08-08-2009, 12:43:00

Witam,
Mam pytanie...
Na jakiej stronie Pan (pani) wyczytał (a) to na temat bóli kręgosłupa.?
Moja babcia ma podobne objawy.

Proszę o podanie strony www lub napisanie coś wiecej o tym..

Chętnie poczytam

Poza tym chce pomóc babci bo widzę że na prawdę cierpi.

Z góry dziękuje.

Ada z Katowic
Forumowiczka
08-08-2009, 12:51:00

Ada, zajrzyj z tym pytaniem do tematu DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA. Nawet jeśli nie spotkasz tam Pani/Pana (choć jest wielce prawdopodobne, że tak) to zyskasz informacje, które mogą pomóc Twojej babci - od innych forumowiczów.
Spinka
Spinka
gość
08-08-2009, 13:00:00

Witam,
Czy wie ktoś skąd mogą brać się bole dłoni a najbardziej kciuka./?

Te dolegliwosci posiada moja babcia.
Choruje ona również na kręgosłup.

Czy ten kręgosłup to może być przyczyna bólu dłoni.?

Prosze o rade i z góry dziekuje.

Pozdrawiam
PS. odpowiedzi prosze pisać na nr gadu : 10634769
gość
08-08-2009, 13:03:00

Bardzo pani dziękuje..
Właściwie to moja babcia.
zaraz tam zajrze i postaram sie cos zrobic.

Pozdrawiam, Ada z Katowic

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: