Basia na w CLR na ul. Srebrnej 3, przy placu zawiszy .
Też wolę żywsze zajęcia niż ćwiczenia rehabilitacyjne, ale nie powiem że te co wykonuję są jakoś strasznie nudne, lubię je! Poza tym mam pozwolenie do powrotu do aktywności jak wzmocnie gorset.
Ja ćwiczę na: piłce reh z beretem i taśmami gumowymi, same taśmy, ćwiczenia izometryczne leżąc, stojąć itp. , Basen, bieganie zamieniłem na nordic walking i rower ,TRX jak wzmocnie (ogon, plecy) i będę chciał także umiarkowanie wrócić do drążków.
Jeśli chodzi o pilates to jest super ale uważaj i idz do takiej szkoły gdzie ktoś zna się na temacie i będzie spoglądał czy trzymasz postawę (ogon, plecy, szyja) jeśli pozycja będzie nie stabilna to tylko możesz sobie pogorszyć, przerabiałem temat .
Jeśli myślałaś o jodze to mam wiele sprawdzonych szkół i najbardziej polecam Yoga Medica, fizjoterapeuci tam prowadzą, może jest podobna placówka z pilates`em.
Niby w szkołach jogi mówili że instruktorzy zwracają uwagę na dyskopatów jednak nie wiele w tym prawdy było.
Gogole to nieźle że wylał się od postawy, nie spotkałem się z taką sytuacją raczej urazy i wypadki, 3mm to faktycznie nie było co ryzykować.
pzdr