Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
29-10-2014, 20:06:46

Dobry wieczór
Asiu(Buraczku) czy byłaś operowana w Bytomiu?to ta z ciekawości- sorki,dziwy w Zusie Zabrze nie ma ambulatoryjnego leczenia bo nic i nikt nie spełniał ich wymogom a Chorzów to samo województwo ma ambulatoryjne w Katowicach.Z powodów rodzinnych nie mogłam zaakceptować sanotorium zresztą byłam kilka razy i jak pamiętam zabiegi nie pomogły mi az tak mocno miałam ich po 7 dziennie owszem 1-wsze w 2002 roku rozruszało mi troszkę mięsnie ale trzeba było wsunąć coś do kieszonki.Pozdrawiam
Forumowiczka
30-10-2014, 20:27:50

procentowa 2014-10-29 21:06:46
Dobry wieczór
Asiu(Buraczku) czy byłaś operowana w Bytomiu?
tak - wybrałam Bytom.
Szpital wprawdzie wygląda jak pomnik czasów komunistycznych jeżeli chodzi o wystrój wnętrz - juz dawno nie z tej epoki, ale liczy sie nie kafelka na ścianie tylko wiedza lekarzy a pracujący tam pan dr.Pieniązek w mojej opinii ma ją największa w okolicy. I uważam tak nie tylko z powodu tego, ze inni mi to mówili - przez te 3 lata po operacji obserwując losy innych Po sama widzę, ze zasady, które pan dr wprowadził rzeczywiście wynikają z dobrych doświadczeń i chronią przed komplikacjami.
Tak więc oglądając szpital tylko "z wierzchu" można się wystraszyć, tyle tam wspomnień minionej epoki, ale to nie tak sie ocenia szpitale :)
Asia
Początkująca
31-10-2014, 12:39:03

Witam mój opis badania.
Opis Badania Zachowana Lordoza ledz.. Prawoboczne skrzywienie kręgosłupa ze szczytem skrzywienia na poziomie L3/L4 Linie kręgosłupowe zachowane. Widoczne wypukliny centralni-lewoboczne na poziomach L4/L5 i L5/S1 ze zwężeniem przestrzeni korzeni nerwowych. Wysokość trzonów zachowana. Dziobki kostne na przednich i bocznych krawędziach trzonów. Pozostałe krążki międzykręgowe w badaniu zachowane. Szerokość kanału kręgowego zachowana. Widoczne struktury kostne bez zmian naciekowych.
Lekarze zalecali zabieg, chcąc uniknąć operacji szukałam po forach rehabilitantów zajmujących się terapią manualną. Umówiłam się do Rehmedis w Warszawie jak się okazuje z fajnym rezultatem ponieważ już po pierwszym spotkaniu mogłam przespać noc. Bardzo rzeczowy i kompetentny zespół z sympatyczną obsługą a tu strona która dopełniła kropkę nad "i" http://rehmedis.pl/dyskopatia.html dużo mądrych i potrzebnych informacji
Iza J.
Początkujący
03-11-2014, 13:08:33

Byłem w Rehmedis z problem kręgosłupa, nie mogłem ruszać głową coś (jakby kręcz szyi) Po trzech spotkaniach terapii manualnej (innego rodzaju masaże) czuje się świetnie. Polecam przede wszystkim za indywidualne podejście do pacjenta i ogromną wiedzę, po pierwszym spotkaniu miałem telefon z zapytaniem jak się czuję, nigdy wcześniej mi się z tym nie spotkałem. Był tam również kolega z pracy - ma przepuklinę w odcinku lędźwiowym (dopadła go rwa kulszowa) również był pod ogromnym wrażeniem profesjonalizmu rehabilitantów - Mariusz
Forumowiczka
03-11-2014, 15:02:40

Kochany moderatorze czy możesz usunąć te uporczywe reklamy z tego rehmedic czy jakoś tak? A swoją drogą musicie mieć bardzo niską jakość usług w tym gabinecie skoro posuwacie się do takich chwytów żeby się reklamować na forum. Szyjki uwaga na ten adres.
Początkujący
03-11-2014, 15:20:43

To fakt dwa świeżaki rejestrują się żeby zareklamować gabinet, słabo słabo ;D
Początkujący
04-11-2014, 11:48:37

czesc
nic dodac nic ująć...reklama dzwignia itd.
Ja powoli dochodze do siebie po zabiegu i jest coraz lepiej
jedyne co mi doskwiera to brak pracy, ale pracuje nad sobą:)
Przewertowalem forum pod katem interesujących mnie informacji i znalazłem odpowiedzi na w zasadzie wszystkie pytania
pozdrawiam wszystkich trzymajcie się prosto
Grzegorz
Początkujący
05-11-2014, 13:10:52

Szyjka74 mogłabyś napisać coś więcej o tej nowej metodzie operowania szyi którą miałaś wykonywaną, jakiś prywatny gabinet już stosuje te metodę? Tak na prawdę w pl cisza o tej metodzie a może będą osoby które się na nią zdecydują?
Wtajemniczona
05-11-2014, 19:51:09

co tak to forum ucichło...? ozdrowieli wszyscy, czy cierpiący..? Usciski Ela
Wtajemniczona
05-11-2014, 22:36:35

Ela,
każdy już się chyba swoim życiem zajął taka jest prawda, że jak ludzie cierpiący i zainteresowani tematem to piszą, jak jest znośnie to ucichają :( albo boli ich w milczeniu. szkoda, ze nie wiadomo co u wszystkich weteranów. mielibyśmy jakieś rozeznanie. nowe szyjki się pojawiają, a tu prawie cisza. szkoda. mam nadzieję, że nie zaprzepaścimy tylu lat pisania i z naszego forum nie zrobi się kolejne martwe. Stare Szyjki, wezwanie do Was!!!
Harii, moja metoda to małoinwazyjne odbarczenie otworów m/k przy istniejącej stenozie otworowej i ucisku na rdzen (trochę odbarcza). warto wpisać D T R A X. tam jest załączony filmik i opis tej metody. nie wiem, kto jeszcze oprócz mojego doka to robi.jak ktos zainteresowany proszę pisać na priva.
bezbólu Wszystkim nam życzę :)
1. Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. 2. Zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone) 3. Zabieg 30.05.2014 (odbarczenie pośrednie ze spondylodezą międzystawową na c5/c6 Providence Dtrax)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: