Reklama:

zapalenie opon mózgowych (83)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-02-2014, 18:49:28

Ty GG kolego Nie miałeś przypadkiem jakiegoś kleszcza 1933711. Mi się od tego wzięło. Odezwij się>!
gość
12-02-2014, 01:14:52

Czesc chłopaku to znowu ja , biore magnez 400% normy przez 2 tygodnie , potas , oraz zamówiłem sobie zestaw na wyczepanie nerwowe ojca klimuszk wi . powiem ci ze po ok tygodniu odczułem poprawę jezli chodzi o koncentracje , Nadal mam uczucie palenia głowy , sztywny kark minoł , czuje ze idzie to w dobra strone . Żyje nadzieją że bedzie dobrze . Ból głowy utrzymuje się się ale zmniejszył sie delikatnie , ta wydzielina co ją mam tez wychodzi mi z uszu . (obu) słuch pogorszył mi się znacznie , w prawym uchu jest gorzej czuje piski i ból przeszywajacy czasami, Co to było u ciebie (ta wydzielina biała ) ??? Zauważyłem że i tak jestem taki nieobecny , a jak szybko potrzasne głową to czuje ten ból . Każdy kto to przezył wie o co chodzi . Zaczołem chodzic na siłownie i na boks by się nerwowo troche uwolnic o tego co bedzie . Na boksie trener robił nam lekki test z prawego sierpowego .. Jak dostałem lekko to myslałem że sie zrzygam... taki ból , pojawiły sie nudnosci . dzien miałem z głowy
gość
12-02-2014, 01:26:50

Aaa białko miałem 48 norma do 40 . daj nr do siebie mechatronik. Wogole to jeszcze mam takie spostrzezenie , ze to przypomina objawy depresji człowiek sie robi taki płochliwy . ale to juz sobie odpowiednio zaczołem tłumaczyć w psychice . i mysle że dam rade . ale ten ból to jest *** denerwujący . i te prądy po głowie , to chyba z opon daje takie odczucie i ten nerw podpotyliczny daje czasu ale nie wiem czy to z nerwów czy od tego . juz sie pogodziłem stało się , trzeba walczyc i żyć dalej . ..
gość
12-02-2014, 01:46:08

Miałem dodać że strasznie się pocę w nocy , leje się po mnie ,ale to dobrze wracac do rzeczywistosci .... bo zaczynam odzywskiac swiadomosc . Najlepsze jak bardzo dobry kolega domnie przyjechal i robilem kawe . zapytal sie czy dzisiaj duzo spałem . Zapytałem sie dlaczego pyta . odpoweidzial ze mam jakies takie spowolnione mocno ruchy . *** dobrze ze moge wogole cos napisac tak sie ciesze z tego , choc wiem ze jeszcze troche mi brakuje do normalnosci , to niektórzy maja duzo gorzej . Dpiero sie docenia zycie teraz , próbuje ignorowac te objawy fizyczne jak narazie.
gość
16-02-2014, 17:45:21

ggMECHATRONIKto1933711 mam dokładnie to samo co ty, cały czas stan podgorączkowy od grudnia ciągłe bóle głowy poporstu po tym zapaleniu. JAk śpie to takie rzeczy czuje w głowie że nikt mnie nie zroumie. i ciągłe poty. Chodziłem po lekarzach to już poporstu wyzywają od hipohondryków. Ten stan podgorączkowy to dla nich normalne. CHOdziłem po lekarach wymyślali anginy itd itd non stop antybiotyki i nic. Przez ostatni czas (3 tygodnie) non stop wyiotowałem i nic aż do momentu jak trafiłem znów do szpitala bo już nie miałem siły wstać z łóżka. I non sto ta wydzielina a kaszel jeszcze gorszy. Pani z pogotowia powiedziałem cała sytułacje wygladałem jak śmierć wręcz zrobiła wszystkie wyniki i mówi że są bardzo dobrze posluchała pobadała widać ze się przejeła i powiedziałą Pan ma problem gastryczny ŻoŁĄEk i z REFLUKS. I z tąd te objawy które się nasiliły po tych tonach leków przeciwólowych od pseudo lekarzy. Dodam że to było 3 dni temu biore teraz leki na żołądek i już czuje poprawę stan gorączkowy minął całkowicie łatwiej mi się też oddycha. Mam nadzieje że to to i te bóle po zapaleniu opon też całkowicie minął ale z opini lekarza wiem że jak jest chory żołądek to organizm wogołe witamin nie przysfajaa po takim zapaleniu organizm mosi się zregenerować. Odezwij sie gg
gość
16-02-2014, 17:49:04

OD żoładka też podobno człowiek czuje się źle non stop nudności wymioty, zobojętnienie, brak koncentracji itd. A jeszcze przy tych bólach po zapaleniiu to wogóle masakra.
gość
09-05-2014, 07:14:13

Ta nasz sluzba zdrowia to jakas totalna porazka. Przeciez gdyby w jakimkolwiek cywilizowanym kraju lekarz odeslal do domu chorego cierpiacego tak jak piszecie - adwokaci tak by mu sie do tylka dobrali, ze na 3 pokolenia dostalby zakaz zblizania do pacjenta i zdechlby z glodu. Zreszta nie szkoda by bylo. Moja zona wlasnie przechodzi te meki, na szczescie trafila w odpowiednim czasie do szpitala zakaznego, a tam na lekarza z prawdziwego zdarzenia. Dzieki temu dostala diagnoze po 3 godzinach od badania (pobranie plynu mozgowo-rdzeniowego) i natychmiast rozpoczeto terapie. Oczywiscie w warunkach szpitalnych, bo jak dawac kroplowki w domu ? A inaczej tego leczyc sie nie da. Tak wiec to nie zarty, kazdy kto wraca do domu z jakas recepta na doustny antybiotyk - naraza sie na bardzo powazne komplikacje.
Tak nawiasem - badania krwi czesto nie wykazuja zapalenia opon mozgowych, diagnoze mozna wiec postawic tylko po pobraniu plynu mozgowo-rdzeniowego. Bez tego mozna sie bujac po lekarzach cale wieki i nic to nie daje.
Zycze wszystkim zdrowia, a przede wszystkim madrych i odpowiedzialnych lekarzy, jakby co.
gość
06-06-2014, 18:17:07

i jak tam twoja żona kolego się czuje? Jak szybko zdiagnozowane wirusowe zapalenie opon to jest niegroźne i podobno nawet głowa nie boli u mnie zdiagnozowali po miesiąću prawie głowa mnie boli 9 miesięcy non stop codziennie. Mija to ale bardzo powoli.
gość
03-07-2014, 14:58:15

odczuwam ból nóg ,stawów , mięśni i głowy chyba grypa ale oblałam rękę wrzątkiem przez przypadek a nic nie poczułam teraz mi słabo i niedobrze mam 15 lat
gość
29-07-2014, 07:16:30

hej ja wanie wyszedem ze szpitala leżałem aż 5 tygodni miałem drentwienia lewej strony ciała stwierdzono wirusowe zapalenie opon muzgowych teraz jestem w domu ale utraciłem pamięć wstechną ze szpitala pamiętam każdy dzień ale co było wcześniej już nie czy ktos zna jakieś środki na przywracanie pamięci. prosze pomóżcie

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: