Reklama:

zanik kory mózgowej (74)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-08-2013, 08:59:45

Gość 2008-05-22 10:16:00 hej
mam 23 lata i zbyt duże zaniki jak na mój wiek.
jak to tak jak z palcem? nie da się tego odbudować w żaden sposób????
gość
25-10-2013, 12:11:21

Witam!
Mam 42 lata i od bardzo dawna cierpię na migrenowe bóle głowy. Zaczęły się gdy miałam 15 lat i wtedy lekarz stwierdził że w tym wieku tak to jest.Migreny nie są regularne tz. występują raz na miesiąc potem jest pół roku przerwy i znów następuje kolejny atak.W tym roku musiałam już 2 razy korzystać z L4 bo po migrenie nie mogłam dojść do siebie.Lekarz skierował mnie do neurologa a neurolog na TK.Kilka dni temu odebrałam wynik i przeżyłam lekki szok gdy przeczytałam że stwierdzono u mnie zanik korowy mózgu w okolicy sklepienia z wtórnym poszerzeniem przestrzeni płynowych.
Nie wiem co to znaczy ale nie brzmi zbyt optymistycznie. Teraz czekam na wizytę u neurologa i zobaczymy co dalej.
gość
26-11-2013, 06:54:29

dyskretne początki zaniku korowego móżdżku, obecność jamy Vergae i szczątkowa jama torbieli przegrody przeźroczystej, po podaniu kontrastu ognisk patologiczenego wzmocnienia nie wskazano. Czy któś się spotkał z czymś takim???
gość
26-11-2013, 18:16:21

Owszem spotkal sie , trzeba tylko interesowac sie , czytac artykuly, publikacje . Starzenie organizmu nastepuje codziennie az do smierci, zanik kory mozgowej rowniez , nie dzieje sie to z dnia na dzien , postepuje wolno, kto nie robi badan , testow , nie czyta , to nie ma wiadomosci a pozniej pytania " czy ktos spotkal sie z czyms"takim".
W badaniu nie stwierdza sie ognisk patologii , czyli nie postepuje raptownie a taki szybki postep moglby przyniesc zmiany neurologiczne niekorzystne dla pacjenta.
gość
05-07-2014, 19:01:11

Nikt nie potrafi nazwać tego po imieniu - Alzheimer wiem coś na ten temat i to nawet bardzo dużo. W mojej bliskiej rodzinie jest taki właśnie przypadek i zaczęło się też tak niewinnie. Trzymam kciuki i współczuję.
gość
06-07-2014, 11:22:07

W wieku 15 lat też?.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
20-09-2014, 18:52:06

Treść zablokowana przez moderatora

gość
17-12-2014, 21:26:33

zaznaczony zanik korowy nieadekwatny do wieku, ognisko wysokiego sygnału ok 5mm i punktowe ogniska podobnego sygnału obraz MR odpowiada drobnym zmianom naczyniopochodnym. Objawy zawroty głowy, problemy z równowagą omdlenia kłujący ból głowy trwający kilka sekund, chwilowe zaburzenia widzenia( jakby przez mgłę).
Komentarz NEUROLOGA- proszę przyjść za rok i będzie jeszcze raz badanie zrobione Termin już ustalony, ale im bliżej tym więcej myśli. Miał ktoś podobne wyniki?
gość
02-03-2015, 17:41:22

Witam
Mam 25 lat stwierdzono u mnie ograniczony zanik korowy
Objawy to silne bóle głowy połączone z wymiotami,zawrotami
Ten wynik z mr brzmi strasznie czy ktoś z Was miał podobna sytuacja?
1
gość
30-04-2015, 20:32:32

Proszę pomóżcie moja córka ma 10 lat od pięciu lat leczymy ją na padaczkę dwa lata temu w Gdańsku stwierdzono zanik kory mozdzku od ponad roku stan jej zdrowia bardzo się pogorszyl po kolejnym rezonansię stwierdzono dalszy zanik obecnie stwierdzono zanik nerwów wzrokowych w obu oczach dziecko się chwieje przewraca traci równowagę nie czyta nie pisze ma problemy z koncentracją zachowanie przypomina 5 letnie dziecko moczy się w nocy co robić lekarze twierdzą ze robią wszystko co mogą czy ktoś wie gdzie możemy się udać po ratunek dla naszego dziecka

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: