Reklama:

zanik kory mózgowej (74)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-05-2009, 17:43:00

Dokończenie komentarza z wczoraj .
Czemu wszyscy ufają lekarzom , tabletkom jeżeli można tak jak wczoraj pisałem spróbować innych metod terapii , np. są terapie tlenowe , które bardzo dobrze wpływają na poprawę krążenia mózgowego i przez to jest możliwość uruchomienia komórek , które do tej pory nieczynne odpowiadają za podobne funkcje komórek uszkodzonych . Trzeba również samemu organizować sobie czas tak aby nasz mózg pracował i odpoczywał na zmianę . Trzeba do tego dużo chęci i realizacji postanowień aby przełamać pierwszą fazę choroby . Rozmawiałem z wieloma ludźmi . Tabletki pomagają tylko w 30% . Nie można się forsować a z czasem dolegliwości ustają lecz nie należy się poddawać , poniewaz to może trwać nawet kilka lat ,ale efekty są rewelacyjne . Przestudiowałem przez to dużo medycznych ksiażek w 80% chrób objawy są praktycznie takie same . Trudno więc nieraz jednoznacznie zdiagnozować przczynę choroby . Nie poddawać się i mocno wierzyć , że jeszcze nadejdzie dzień radości ! Polecam ziołolecznictwo .
gość
11-10-2009, 11:34:05

moj syn ma 9 lat zaczęło się od zawrotów głowy potem doszły ataki epileptyczne na które leczy się bezskutecznie przyjmuje neurotop retard 300mg dwa razy miał robiony rezonans w którym okazało się że ma zanik kory mózgowej w płacie czołowym i pomniejszenie wyrostków sutkowych przy tym wszystkim przeszedł zabieg na zapalenie wysiękowe uszu i wciąż choruje na zapalenia uszu .Nie wiem czy ktoś wie coś więcej na ten temat bo ja nie wiem czy lekarze naprawdę wiedzą co mu jest i czy te leki mu pomagają proszę o komentarz-)
gość
18-10-2009, 17:59:34

lech-1126 2008-07-28 17:42:00 Zanik kory mózgowej ,mogą spowodować stany niedotlenienia- infekcje bakteryjne i wirusowe,urazy,alkohol,narkotyki,toksyny.niektóre leki jeśli są długo stosowane i mieszane z alkoholem-klonazepam,karbamazepina(i inne) Objawy zaniku większych obszarów są zależne od umiejscowienia ogniska,najczęściej są to-deficyt aktywności,otępienie,depresja,katatonia,katalepsja,śmierć.
Początkujący
23-10-2009, 19:34:11

witam wszystkich zainteresowanych.od dluzszego czasu mam zaburzenia widzenia i czasami slabo sie czuje.nie wiem co sie dzieje.zrobilem tomograf i wyszlo,ze mam zanik kory mozdzku+jakas tam mala biala plamka.lekarz stwierdzil,ze to moze byc przyczyna.dodam,ze zanim zaczalem miec te problemy jakies 10 lat temu,to dlugo mialem przewllekle zapalenie migdalkow z gronkowcem.migdaly usunalem dopiero po 3 latach a to dlatego,ze pomimo moich prosb nie chcieli ich usuwac,twierdzac,ze wszystko jest ok.(jak robilem prywatnie wymazy to wychodzilo jak byk chorobotworczy gronkowiec+mialem szare smierdzace kulki w migdalach.)niedlugo ide do neurologa.czy ktos z forumowiczow wie,czy zapalenia bakteryjne migdalkow maja wplyw na mozdzek???
Początkujący
23-10-2009, 19:45:24

witam wszystkich zainteresowanych.od dluzszego czasu mam zaburzenia widzenia i czasami slabo sie czuje.nie wiem co sie dzieje.zrobilem tomograf i wyszlo,ze mam zanik kory mozdzku+jakas tam mala biala plamka.lekarz stwierdzil,ze to moze byc przyczyna.dodam,ze zanim zaczalem miec te problemy jakies 10 lat temu,to dlugo mialem przewllekle zapalenie migdalkow z gronkowcem.migdaly usunalem dopiero po 3 latach a to dlatego,ze pomimo moich prosb nie chcieli ich usuwac,twierdzac,ze wszystko jest ok.(jak robilem prywatnie wymazy to wychodzilo jak byk chorobotworczy gronkowiec+mialem szare smierdzace kulki w migdalach.)niedlugo ide do neurologa.czy ktos z forumowiczow wie,czy zapalenia bakteryjne migdalkow maja wplyw na mozdzek???
gość
11-11-2009, 14:28:19

witam ja tez mam zanik mozgu - kory przez uzywki mam 20 lat mam pytanie czy szare komórki moge mi sie odbudować po zaprzestaniu braniu jakich kolwiek uzywek czy sa jakies leki na oduudowe szerych komórek zniszczonych przez niedotlenienie- uzywki ??? bardzo prosze o odpowiedz i napisac na gg 12385777 bym chcial z kims o tym pogadac z osoba ktora ma taki sam problem pozdrawiam
gość
04-12-2009, 16:56:32

Wydaje się,ze zanik kory mozgowej jest niegrozne dla wszystkich i ..niezrozumiale i nieoczywiste
Nie wszyscy tak samo odczuwaja tą dolegliwosc.Albo wcale tego nie odczuwaja.U mnie zanik kory mozgowej odkryto badaniem tomograficznym w roku 1991r.
Mialem bole glowy,cos takiego jakbym mial obrzek mozgu-tak to okreslam.,ale dało sie zyc,musialem mienic prace na taka ,ktora nie wymagala siedzenia w biurze.Dobrze sie czuje ,gdy jestem w ruchu.Skutecznie mi to zmienilo zycie.,,Po kontaktach z lekarzami dochodze do wniosku,ze w ich opinii zanik kory mozgowej wcale nie musi oznaczac ,ze czlowiek jest nie zdolny do dzialania.Mi po pewnym czasie zabrano rente.Zapomnialem napisac,ze powodem zaniku kory mozgowej u mnie jest wg lekarzy uraz z dziecinstwa.Powaznie zaczalem odczuwac dolegliwosc w wieku 24 lat,po skonczeniu studiow.Mam 54 lata.
gość
19-01-2010, 21:44:05

Wczoraj zrobiłam MRI mózgowia!! Wynik dostanę za 5 dni. Dwa lata temu właśnie w tym badaniu wyszły mi zaznaczone zaniki korowe.Jestem ciekawa, czy się one pogłębiły? Ponoć to "starzenie się mózgu"?! Mam 42 lata. Problem, który mnie trapi, to ZAWROTY GŁOWY, nic więcej!
Początkująca
03-02-2010, 00:21:36

zanik kory mózgowej to ponoć normalka.Tak powiedziała mi lekarka gdy otrzymałam wynik MR i spanikowałam.moje objawy to zawroty głowy oaz zaburzenia równowagi.
gość
03-04-2010, 16:29:13

Ja mam 16 lat i też niedawno dowiedziałam sie co mi jest, a objawami były czeste bóle głowy. Najgorsze to to, że chodzę do szkoły i mam problemy z pamiecią, ale co zrobic? wszystkich to olewa...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: