Reklama:

Wodogłowie u dorosłych (79)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
06-02-2012, 20:11:18

dzięki za radę z tym spirytusem. Laikiem jestem i mam małe obycie medyczno-szpitalne, to i nie wiem , co robić w takich wypadkach. Spróbuję z tym spirytusem .
Początkująca
27-04-2012, 09:29:27

Werikuloskopia chyba mi nie pomogła. Nadal mam problemy z oczami, a od czasu operacji jestem strasznie osowiała, wiecznie zmęczona, cały czas bym tylko spała. Nie mogę się skupić, nie dam rady czytać . Sztywnieje mi kark...
W czerwcu idę na kontrolną wizytę. Zaczynam się bać na zapas, że zastawkę będą mi chcieli wmontować. Wiem, ze lekarz, to nie wyrocznia i człowiek jak każdy inny, ale mówił, ze werikuloskopia pomoże, bo nie mam stanu ostrego i robią do profilaktycznie, by uniknąć zastawki w przyszłości. A ja po prostu czuje się gorzej ;(
gość
19-11-2012, 11:07:51

Witam u mojej mamy( 54 lata) stwierdzono wodogłowie. Lekarze nie znają przyczyny ma ona zastać dopiero zbadana. Na pewno mamę czeka operacja chirurgiczna. Tyle wiem.
Strasznie się martwię o mamę.
Czy moglibyście napisać jak wygląda życie po takiej operacji? Czy jest szansa na powrót do normalnego trybu życia?
Jakie są rokowania, bo wydaje mi się że to coś poważnego.
W ogóle strasznie mało jest informacji o wodogłowiu u dorosłych. Będę wdzięczna za jakiekolwiek informację.
gość
31-07-2013, 19:30:41

kejtula prosze odezwij się,tez jestem z Białegostoku i właśnie stwierdzono u mnie wodogłowie
Początkująca
01-08-2013, 09:38:54

mam 48 lat,od wczoraj wiem że mam wodogłowie,wykryte przez przypadek.
Czy ktoś może pomóc mi oswoić ten temat.
gość
28-03-2014, 17:54:06

Witam!!
Mam 29 lat.Z wodogłowiem się urodziłam,zaraz po porodzie założono mi zastawkę,po 3 miesiącach usunięto i żyję sobie z rozpoznaniem wodogłowia wewnętrznego wyrównanego,ale ostatnio zauważyłam,że kości czaszki,w okolicach skroni,na zewnętrznych końcach obu brwi -(mam nadzieje,że zrozumiale tłumaczę) zaczynają mi się coraz wyraźniej odznaczać,mam bóle głowy,wyłączające z życia,okropne bóle,czasem 2-3 dni bez przerwy.Mam też ataki bólów trwające 2-3 godziny,po takim ataku odrazu zasypiam.Szybciej się też męcze i więcej śpie.Dodam,że nie schudłam ostatnio (co mogłoby być przyczyną uwydatniania się kości).
Czy to mogło wrócić?Bez objawów neurologicznych?
gość
28-03-2014, 17:56:35

Możesz mieć torbiel podpajęczówkową, zrób RM głowy, bedzie wiadomo co jest i jak leczyć.
gość
18-07-2014, 18:09:33

Witam! Mój syn od urodzenia ma wodogłowie i ma wszczepioną zastawkę. Jakoś dawał radę i nawet skończył szkołę. Choć nie raz było mu ciężko. Dziś ma 24 lata siedzi na bezrobotnym bo nikt nie chce go zatrudnić. Teraz jest kierowany z badania na badanie i od lekarza do lekarza bo musi postarać się o stopień niepełnosprawności, czyli o grupę. Proszę poradźcie!
1 sierpnia ma wizytę u neurochirurga na którą czeka dwa miesiące........jak długo jeszcze to wszystko będzie się ciągnąć......
gość
22-07-2014, 06:49:27

U dorosłych kości czaszki są zrośnięte i jak narasta ilość płynu w głowie to nie odznaczają się tylko są straszne ciągłe bule głowy, nietrzymanie moczu chlustające wymioty. Mam 30 lat zastawkę wstawiono mi w 3 miesiącu życia skończyłam studia, znalazłam pracę nie było łatwo ale żyję i jestem szczęśliwa. Grupy nie załatwiałam bo nie była mi potrzebna gdyż nie mam żadnych objawów. Jako dziecko i nastolatka miałam 6 operacji wymiany zastawki ze względu na wiek i wzrost i tyle, urodziłam dziecko zdrowe A może syn nie bedzię opowiadał jaki to jest chory tylko poszuka sobie pracy w ekipie sprzątającej, ochronie czy po prostu w markecie układanie towaru, grupa pewnie sie przyda do takich celów ale raczej na rentę nie ma co liczyć i na to że ktoś będzie brał na niego opiekuńcze!!!!!!!!!!1
gość
30-04-2015, 06:56:41

witam was w kwietniu 2014 roku mialam wypadek samochodowy przy pierwszej tomografi wyszedl mi plyn w mozgu i od tamtego czasu zaczely sie bole glowy niedowlad reki problemy z pamiecia. chodzilam od lekarza do lekarza wszystkie pozostale badania byly wpozadku. lekarze patrzeli na mnie jak na symulanta jak bym chciala posiedziec sobie w domu a nie wrocic do pracy. wkoncu znalazlam odpowiedniego lekarza ktory po 5minutowej wizycie dal mi skierowanie do szpitala gdzie zostal mi zrobiony upust plynu rdzeniowo mozgowego. niestety to nie pomoglo i jestem 2 dzien po operacji zastawki. czuje sie fatalnie mam takie bole glowy ze niemam siły wstac z lozka mam nadzieje ze moje dolegliwosci mina bo chce wrocic do normalnosci. pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: