Witam mam na imię Dawid mam 23 lata mam wodogłowie od pierwszej szczepionki bo zostałem zarażony przez skażoną igłę , wszczepiono mi zastawke pudenza gdy miałem 8 miesięcy . łącznie miałem już 3 operacje i jak na razie zastawka działa. ale jak dowiedziałem się od lekarza nie są wstanie określić jaki będzie przebieg choroby . tylko po ostatnim badaniu głowy czyli tomografii komputerowej stwierdzono hypoplazje czołową (czyli obumierania płata czołowego mózgu ) i to mnie martwi bo nikt wcześniej nie powiedział że choroba postępuje po mimo założeniu zastawki . powiedziano tylko że wodogłowie można zaleczyć czyli wszczepić zastawke i żyć z nią ale wyleczyć się go nie da . i mam w dodatku nie dowład prawostronny ale głównie bolą mnie kolana . noszę okulary duże bo aktualnie mam 4.5 i 5.5 ale będą większe i okulistka powiedziała że sama nie wie kiedy i się wzrok zatżymie . i powiem ze nie wiem kiedy będe miał następną operacje bo od ostatniej minęło 16 lat. a słyszałem tylko że lepiej jak by za dużo ich nie było bo podobno czym starszy człowiek tym groźniejsze i powiem szczerze że nie wiem ile jeszcze pociągne i dlatego szukam osub które też na to chorują aby się dowiedzieć jak to jest jak się jest starszym człowiekiem z tym schorzeniem