Reklama:

Wodogłowie u dorosłych (79)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-06-2015, 11:11:47

pisze kolejny raz czy ktos odwiedza jeszcze te forum?
gość
28-06-2015, 19:38:50

Ja duzo czytam, mama ma miec ta zastawke ma 74l.chodzi wolno i szura ma zawroty glowy jak chodzi i stoi jak siedzi i leży to nie.z nietrzymaniem moczu nie ma problemu a po sciagnieciu plynu z kręgosłupa miała na krotki czas byc poprawa tz.brak zwrotów ale nie bylo.u starszych osób jak czytam to tylko gorzej jest po tej zastawce nie wiem czy zgodzic sie na ta operacje.?
gość
04-12-2015, 20:44:36

ja jestem chyba jakims wyjatkiem bo ja od marca co miesiac leze w szpitalu juz poprostu nie mam sily jestem zalamana
gość
18-01-2016, 13:43:05

Mam 56 lat. W 2005 miałam wszczepioną zastawkę i od tego czasu doskonale funkcjonuję. Minęły wcześniej sze objawy: ciągła senność, ciężki chód, arytmia serca i niesamowicie uciążliwe nietrzymanie moczu. Trochę trwało, zanim lekarz ustawił mi tempo przepływu płynów, ale od tamtego czasu wszystko jest super. Chyba jestem szczęściarą, sądząc po wcześniejszych wpisach.
Wszystkim życzę dużo zdrowia! Małgorzata
Początkująca
24-01-2016, 19:21:12

a gdzie byłas operowana ? Bo to tez ma ogromne znaczenie
gość
25-01-2016, 22:52:51

A czy pi wszczepieniu drenow mozna latac?
gość
09-03-2017, 10:58:33

A czy ktos dostal infekcji po wszczepieniu zastawki komorowo-otrzewnej?
gość
11-03-2017, 14:04:31

Witam Wszystkich,
Mam 46 lat. Oczekuje na wstawienie zastawki w najbliższym czasie. Miałam wcześniej wykonany pomiar ICP. Neurochirurdzy wykluczyli zespół Hakima, ponieważ nie mam problemu z chodzeniem, ale zaproponowali zastawke komorowo-otrzewnową z uwagi na powiekszone komory, bóle glowy, klopoty z koncentracją i pamiecią oraz uciążliwym nietrzymaniem moczu. Czy rzeczywiście druga doba po operacji jest najtrudniejsza? Czy faktycznie wstawienie zastawki sprawi, że nietrzymanie moczu ustąpi? Pozdrawiam i proszę o wypowiedzi.
gość
21-04-2017, 06:59:56

Witajcie ,mój brat ma 39 lat od trzech lat ma zastawkę w głowie do osierdzia ,od roku źle działa i ciągle coś się działo ,we wrześniu zeszłego roku miał obrzęk mózgu a lekarze ciągle twierdzili że zastawka jest w porządku .Robiliśmy kilka konsultacji u bardzo dobrych specjalistów ,kilka rezonansów i ciągle nic nikt nie widział .Teraz brat jest w bardzo złym stanie na neurologii i teraz nagle stwierdzili to jednak zastawka źle działa .Jestem wściekła bo zwracaliśmy na to uwagę już tyle miesięcy .Chcą zrobić mu operację i wstawić drugą inną zastawkę bo tej nie mogą wyjąć ze względu ,że jest do serca .Boję się czy ją przeżyje i czy w ogóle już nie dojdzie do trwałych zmian w mózgu .W tylu miejscach byliśmy na konsultacjach ,dlaczego nikt nie chciał się dokładniej temu przyjrzeć ,znieczulica .Bardzo się boimy co teraz będzie .
gość
22-04-2017, 19:42:18

Gość 2017-04-21 08:59:56
Witajcie ,mój brat ma 39 lat od trzech lat ma zastawkę w głowie do osierdzia ,od roku źle działa i ciągle coś się działo ,we wrześniu zeszłego roku miał obrzęk mózgu a lekarze ciągle twierdzili że zastawka jest w porządku .Robiliśmy kilka konsultacji u bardzo dobrych specjalistów ,kilka rezonansów i ciągle nic nikt nie widział .Teraz brat jest w bardzo złym stanie na neurologii i teraz nagle stwierdzili to jednak zastawka źle działa .Jestem wściekła bo zwracaliśmy na to uwagę już tyle miesięcy .Chcą zrobić mu operację i wstawić drugą inną zastawkę bo tej nie mogą wyjąć ze względu ,że jest do serca .Boję się czy ją przeżyje i czy w ogóle już nie dojdzie do trwałych zmian w mózgu .W tylu miejscach byliśmy na konsultacjach ,dlaczego nikt nie chciał się dokładniej temu przyjrzeć ,znieczulica .Bardzo się boimy co teraz będzie .

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: