Reklama:

Tegretol,Timonil + Alkohol (99)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-03-2008, 21:51:00

utraty swiadomosci to normalnosc przy padaczce, moj maz tak mial najpierw utray siwdomosci potem przyszly ataki wszelkie badania nic nie wykazaly pewnego dnia dostal ataku w szpitalu i dopiero wtedy wykazalo na EEG ze to padaczka to byla podsatawa do leczenia i do otrzymania renty tegretol bierze 10 lat ;;; skutki uboczne?tak nerwowy ,agresywny nawet dla mnie i dzieci jak zyc? niewiem nawet psychiatra mnie ostrzegal ze bedzie ciezko i coraz ciezej z biegiem czasu dzis wiem ze mowil prawde jest bardzo ciezko.wodki ani grama.na poczatku nic sie nie dzieje ,wiec pije bo skutkow ubocznych nie widac, ale psycha zaczyna siadac ,tego tez nie widac od razu .tegretol poma ale z wodka zabija nawet po 1 piwku dziennie.wiem co mowie.a potem jest juz za pozno
gość
14-03-2008, 10:57:00

Wszyscy podejmujemy decyzje , ale każdy powinien liczyć się ze skutkiem swojego wyboru. Znałam kiedyś palaczkę papierosów, która do końca paliła, było to żałosne i bardzo przykre patrzeć jak się dusi po każdym zaciągnięciu. Ja zrobię wszystko, by mój syn nie pił nawet piwa. Ma 14 lat więc ciągle nad tym pracuję. Tegretolu już nie bierze, ale mamy 5 róznych innych leków na padaczkę w tym jeden psychotrop. Każdy rodzaj napadów leczy się innum lekiem. Nigdy nie myślałam, że napady padaczki mogą być tak różnorodne, ale po 10 latach patrzenia jak on się męczy wiem, że będę robiła wszystko by męczył się mniej.
gość
06-04-2008, 22:49:00

Mój facet bierze tegretol od miesiąca na napady agresji. Czasem wypija 2 lampki wina, albo 1-2 piwa. Raz dostał już zapaści - zrobiło mu się strasznie gorąco i zasłabł tak, że nie był w stanie dojść do swojego łóżka. Nie wiem co w tym leku jest, ale i bez alkoholu wygląda i zachowuje się jak po małej dawce alkoholu. Lek przepisał psychiatra i SĄ to psychotropy.
gość
21-04-2008, 10:56:00

Ja biorę 1200 mg tegretolu (powinienem 1000) jak czytałem to forum to skapnołem się że biorę za dużo tego syfu. Biorąc te 1200 chlałem na sylwestra i nic mi nie było. Miałem słabszą głowę i się zrzygałem, co mi się nie zdarza. (Może dla tego że miałem wtedy helicobakter). Biorę to w związku z napadami które zdarzają mi się w szkole. Boli mnie żołądek ogólnie źle się czuję i... chce mi się *** :D Szkoła się już skończyła i już tylko matura na szczęście.
Ogólnie odradzam picia alkoholu, ja piję piwko baardzo sporadycznie jakoś raz na 2 miechy.

Pozdro
gość
29-06-2008, 08:20:00

Siema, ja miałem prawie wszystko identycznie(prócz spania po ataku), jak miałem 17 lat miałem pierwszy atak, teraz mam tez 25 , badania wszystkie są ok biore tegretol 400 rano i wieczorem, alkohol jak pije nic mi się nie dzieje, głowna przyczyna ataku u mnie to nie wysypianie sie
gość
02-07-2008, 20:40:00

witam was, ja biore tegretol 200 raz dziennie ale zdarza mi sie nie brac dluzszy czas typu 2 msc i wiecej...niewazne sama juz nie wiem czy jestem chora czy zdrowa, w tzw miedzyczasie pilam, palilam, generalnie duzo różnego i nic sie nie działo nawet wtedy jak brałam regularnie..., najbardziej w tym wszystkim wkurza mnie strach przed atakiem chociaz nigdy porzadnego nie miałam (wszystkie kontrolowane )a od ostatniego minłeo juz 12 lat...jakas sugestia?
gość
12-07-2008, 08:14:00

podobno palenie trawki nie ma przy padaczce złych następsw.Czy ktoś ma jakąkolwiek wiedze na ten temat??
gość
12-07-2008, 15:24:00

biore tegretol 30 lat 400 rano i 400 wieczorem do tego 500 depakine chrono rano i 800 wieczorem ........piszecie o tych lekach ,,tegretol i depakina TO NIE PSYCHOTROPY OWSZEM psychiatra ten lek przepisuje na poprawe nastroju w depresji ..... a co do wodki piwa i innych trunkow nie radze pic ....po wypiciu niemusi byc atak zaraz ale 2 nawet tydzien pozniej mozecie nie zdawac sobie sprawy ,,,ze to przez wodke pozdrawiam
gość
25-07-2008, 16:55:00

Siema. Ja zażywam tegretol 2 x 200 i nie mam problemu z piciem; po prostu wieczorem nie zażywam jak zdarzy się okazja do wypicia.Oczywiście nie mogą to być ciągi alkoholowe typu parę dni pod rząd ale od czasu do czasu zdarza się i jakoś nie ma z tym problemu.Pozdrawiam
gość
25-07-2008, 20:14:00

tegretol rano 600mg wieczorem 400mg ..czy jesli bede w ciazy to zaszkodzi dziecku?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: