Reklama:

Tegretol,Timonil + Alkohol (99)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-09-2013, 12:33:24

witam
ja ma 34 lata a sporzwam ten tek od 19 lat . mi rowniez lekarze mowili ze nie moge pic alkoholu do tego leku a ja niestety stalem sie alkoholikiem i niestety mosze spozywac te leki dzienni 1000mg ( 1 g) ale i tak pije (nie za malo okolo 1 litr wodki dziennie) , spozywam ten leki ale jeszcze zzyje z zagadka jak dlugo ???
gość
25-07-2014, 17:32:14

Biore tegretol raz rano i dwie na noc dawka 200 od 2 miesięcy wypiłam ostatnio 2 smakowej wódki 15% i nic mi nie było ale po 3 godzinach wypiłam cole 300 ml jakieś i po tym rzygałam,innym razem wypiłam dwa ale czystej i nic mi nie było ale potem nie orientowałam co się dzieje do okoła i mimo,że nic nie zrobiłam to dostałam od jednej laski w pysk z pięści i mam pięknie podbite oko...więc na przyszłość jak pić to kieliszek lub dwa ale w dużych odstępach a tegretol biore po probie samobójczej
gość
25-07-2014, 19:33:10

Czyli próba trwa nadal?
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
14-06-2016, 18:26:42

Powiem tak leki biorę od 12lat miedzy innymi seronil/teraz asentra,clomazepam,miansec,TRGRETOL,ranofren + leki na nadciśnienie przez 9 lat brałem tylko seronil i clomazepam, przez ten czas chlałem aż miło, głowę miałem często lepszą od mych współbiesiadników, jednak ta idylla musiała się kiedyś skończyć choroba wróciła ze zdwojoną siłą jest ją trudniej leczyć, biore więcej leków samopoczucie bardzo zmienne, ostatnio zaczęło się poprawiać po mału odstawiałem leki do na prawde dawek leczniczych, jako że nie piłem 2 lata postanowiłem sobie zrobić próbę i napiłem się piwka tak mi zasmakowało że wychlałem sześć, na drugi dzień niestety stany lękowe, wysokie ciśnienie i wszystko to na co pracowałem przez dwa lata poszło w piach,do czego zmierzam otóż widzę wyraźną zależność przyczynowo-skutkową tegretol-alkohol, naturalnie każdy z nas jest inny wielu z nas ma inny typ schorzenia bądź na innym etapie chorowania jest. dlatego jest tak wiele różniących się opinii ale uwierzcie mi nie jestem jakiś wujek dobra rada, ale alkohol i te leki prędzej lub później pociągną za sobą skutek, to jest pewne jak podatki.
gość
16-09-2017, 17:24:13

Witam,
Choruje na klasterowy bol glowy...Chodze do dwoch neurologow. Jeden normalny-przepisuje mi verapamil; drugi *** - przepisuje mi tegretol... i tylko dlatego do niego chodze. Tegretolu uzywam...he, jak to nazwac... w celach rozrywkowych? Wale okolo 1,5 - 2g tegretolu, lacze z kodeinka i ide w tango alkoholowe w weekendy. Tak juz od ladnych 10 lat. Robie regularne badania, wszystko spoko. Zalezy wszystko chyba od czlowieka i jego organizmu.
Pozdro
gość
11-05-2018, 08:54:17

Witam
Stosuje Tegretol cr 200 dwa razy dziennie, rano i wieczorem. Zdarzyło się że wypiłam alkohol. Nie były to duże ilości, ale skutki bardzo odczuwalne. Aura kilka razy w ciągu dnia, ogromny ból głowy i silne zawroty, drętwienie rąk.Ogólne samopoczucie na następny dzień fatalne ! Połączenie alkoholu z tym lekiem to bardzo zły pomysł. Nawet niewielkie ilości.
Ale jesteśmy dorośli...każdy musi sam wiedzieć. Ja mam nauczkę.
gość
05-04-2023, 22:36:52

Gość 2007-10-06 13:23:00
400mg rano, 400 popoludniu, 400 na noc
<BR>
<BR>biore tegretol... nie pamietam od kiedy, mam 27 lat.
<BR>uwazam ze skutki laczenia alk i tegr to jest indywidualna sprawa, nie tyle czlowieka co organizmu.
<BR>ja pije alkohol raz w tyg, sobota- impreza i nigdy w zyciu nie mialem ataku przy ani po alkoholu. czesto bylo tak ze nocna dawke zazywalem na imprezie pijac juz wodke i nigdy przy tym nie mialem ataku.
<BR>
<BR>ataki w moim wypadku zwiazane sa raczej ze stresem i niewyspaniem, wiec tego unikam.
<BR>czestotliwosc napadow: 1/miesiac
gość
05-04-2023, 22:39:24

To zrób sobie badanie krwi prób wątrobowych i zobacz jaka zniszczona jest wątroba!
gość
25-07-2023, 06:45:48

zawieram 2 razy bo tabletkę trygetolu dziennie i nie raz się zdażyło więcej napić. co lepsze przez działanie trygetolu przyspiesza metabolizm wątroby co prowadzi do wolniejszego upojenia. nigdy nie spotkałam się z efektami ubocznymi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: