Reklama:

Tegretol,Timonil + Alkohol (99)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-03-2010, 23:17:19

tegretol plus seronil plus alkohol
nie polecam
nie wiedzialem ze to az tak na watrobe dziala
przez polaczenie tych trzech czynnikow, lekow i procentow mialem kilkudniowe omamy ze kogos zabilem, trwalo to kilka dni zastanawiajac sie gdzie i kogo zalatwilem
trwalo to lacznie ze 2 tygodnie zanim zakumalem ze to fikcja

wczesniej omamow nie miewalem
gość
24-04-2010, 14:59:39

O MATKO... Mam 23 lata i mam epi od 6 r.ż., przez ostatnie 3 lata (no cóż - studia...) zdarzyło mi się wypić. Biorę od dwóch lat tegretol CR200 (2 razy na dobę po 1 tabletce) i zdarzyło mi się tak z 5 razy tak nachlać, że zgon całkowity.
I całe szczęście nie miałam ataku (miałam przez ostatnie 4 lata tylko 3 napady we śnie - przy nieudanej próbie odstawienia, po oglądaniu źle ustawionego telewizora i po strasznym płaczu wieczorem), ale przez alkohol nie, choć wstyd się przyznać - wino, piwo to czasami było co drugi dzień...

Anka
gość
04-06-2010, 11:20:52

To tak Tegretol dali mi ponieważ wpadli na pomysł że mam padaczke brzuszną (wymiotuje co pare minut przez 5 dni raz 2 razy na rok ) po wypiciu alkocholu (3piwa) na drugi dzień zdychałem i żygałem a teraz jak biore tegretol moge chlać do woli i mi sie nic nie dzieje ! jak to działa?!?!?
gość
13-06-2010, 12:52:16

Witam, Biorę tegretol od miesiące 200mg rano i wieczorem, lekarz zdiagnozował u mnie padaczkę skroniową, od kiedy biorę nie miałem żadnego ataku. co do alkoholu, uważam że jest to każdego indywidualna sprawa, można wypić ale wszystko z głową!. pozdrawiam i zyczę powrotu do zdrowia.!
gość
13-06-2010, 12:52:45

Witam, Biorę tegretol od miesiąca 200mg rano i wieczorem, lekarz zdiagnozował u mnie padaczkę skroniową, od kiedy biorę nie miałem żadnego ataku. co do alkoholu, uważam że jest to każdego indywidualna sprawa, można wypić ale wszystko z głową!. pozdrawiam i zyczę powrotu do zdrowia.!
gość
02-12-2010, 19:49:31

a *** ja zazywam tegretor 400 rano i 400 wieczorem
chodze normalnie na imprezy pije alkochol i nic mi nie jest.
dopisze ze zazywam go od ponad 2 lat. po konsultacji z lekarzam oświadczył ze moge go zażywac i pić alkochol. lecz wiadomo z umiarem nie tak by sie zalac w trupa;p
gość
02-12-2010, 19:50:22

a *** ja zazywam tegretor 400 rano i 400 wieczorem
chodze normalnie na imprezy pije alkochol i nic mi nie jest.
dopisze ze zazywam go od ponad 2 lat. po konsultacji z lekarzam oświadczył ze moge go zażywac i pić alkochol. lecz wiadomo z umiarem nie tak by sie zalac w trupa;p
gość
08-04-2011, 15:01:42

Ja biorę 600 mg tegretolu. Zawsze jak chcę sobie machnąć 1-2 piwka to czekam minimum 4 godziny od wzięcia tabletki.
Co innego jest wypić sobie 5% piwko, a co innego narąbać się wódką tak że wstać nie można. Nigdy żadnych skutków ubocznych nie miałem.
Pozdro
gość
19-04-2011, 10:02:16

a ja brałam neurotop (tez zawiera karbamazepine) przez 3 miesiące i chyba lekarka zapomniała mi powiedzieć, że nie pije się alkoholu... heh:) otóż był to okres wielu imprez, świat itd. i ogólnie jedyne co sie zmieniło, to miałam większego kaca...;) pozdrawiam:)
gość
27-04-2011, 20:12:39

hej
ja zachorowałam na epilepsje jak miałam 16 lat. Miałam 3 poważne ataki, kiedy stwierdzono chorobę i straciłam przytomność 3 razy wiecie o co chodzi, leczyłam sie topamax-em przez 6lat. żyłam normalnie spotkania, imprezy wiadomo browar, od czasu do czasu zero ataków. Najgorszy na początku był strach jak żyć, samej bałam się zostać sama ze sobą. Potem problemy w szkole z nauka , z pamięcią (do dzisiaj)
5lat bez ataków lekarz zaczął odstawianie leku, Zycie miałam poukładane , praca. Niespodziewanie dopadł mnie atak tak poważny ze straciłam przytomność rozwaliłam głowę. Znowu strach. Po 2 miesiącach w Niedz. 4 ataki lekkie załamałam się , w pon. Wt. Ataki , byłam załamana bałam się wstać z łóżka
Bałam wszystkiego….
Mam teraz 22 lata, to wszystko się teraz dzieje. Mam zmieniony lek na tegretol pomału zwiększane dawki ale cos mnie ciało swędzi, nie chce znowu zmieniać leku..
juz zaczynam funkcjonowac..:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: