Reklama:

Tegretol,Timonil + Alkohol (99)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-08-2008, 07:01:00

mam 21 lat, biorę Tegretol odkąd pamietam, 200 mg rano i 400 mg wieczorem, mama mówi ze pierwszy raz zemdlalam juz w wieku 9 miesiecy...;/ u mnie wyglada to tak, ze w pewnym momencie czuje zmeczenie i takie dziwne uczucie w okolicy brzucha, żołądka, a chwilę póznie tracę przytomność... trwa to kilkadziesiąt sekund, a pozniej to bywa różnie, czasem wstaje i moge isc dalej, wszystko jest normalnie, a czasem po prostu nie mam sily sie podniesc i zaraz ide spac... nienawidze tego, bo nie wiem kiedy mi sie to zdarzy... juz dwa razy zemdlalam w sklepie, w domu , w szkole...co jest dziwniejsze, ataki zdarzaly mi sie zawsze wtedy, jak bardzo regularnie bralam leki, a wtedy kiedy sobie odpuszczalam, nawet nie bralam tygodniami w ogole, nie działo się nic... nie mam pojecia od czego to zalezy... czy to sie da w ogole wyleczyc...??czy te tabletki coś mi w ogóle dają...?? Olga
gość
16-09-2008, 13:49:00

Cześć
właśnie wchodzę w tegretol, moja dawka docelowa to 200 rano 400 wieczorem.
co do alkoholu, nie ukrywam, że lubiłem sobie wypić. Rzadko - raz na 2 miesiące jakoś ale za to sporo. Zdaję sobie sprawę, że podczas leczenia nie powinienem ale jak to będzie po zakończeniu leczenia? Z tego co wiem mam brać około 3 lat.
Proszę o odpowiedź
gość
21-09-2008, 15:21:00

Ludzie nauczcie sie pisac "alkochol" a dopiero pozniej go pijcie jedzcie te psychotropy i umieajcie
gość
09-10-2008, 16:33:00

witam, ja mam 32 lata i od dwóch miesięcy biorę tegretol 200mg rano i 200mg wieczorem, miałam trzy ataki w tym dwa gromadne, w szpitalu EEG wyszła padaczka. Bardzo mnie martwi sprawa ciąży, bo z tego co się zorientowałam to ten lek źle wpływa na dziecko. Czy ktoś może ma jakieś doświadczenia z tym związane???????? A także chciałam spytać jak radzicie sobie z jazdą samochodem, bo niestety mieszkam poza miastem i stanęłam przed duuużym problemem.
gość
06-06-2009, 06:17:00

witam..MÓJ MĄŻ BIERZE JUŻ 3 LATA TEGRETOL 400 I NIE MA PROBLEMÓW Z JAZDą AUTEM.
Zastanawiam się jednak jak te tabletki mogą wpłynąć na ciąże.Chcielibyśmy się starać o drugie dziecko..i mam obawy
gość
10-06-2009, 11:22:00

interesujące. Ja biorę Tegretol już od prawie 3 lat, piję piwo 1, 2 razy w tygodniu, żadnych skutków ubocznych nie widzę, badania wychodzą dobre i wiem, że nic się nie dzieje. Nie mam żadnych drgawek, ataków, itd, więc uważam, że jest to kwestia organizmu. Ja np mam tak, że muszę bardzo dużo wypić, żeby poczuć, piwo piję dla relaksu, a stres chyba jest gorszy niż butelka piwa. Więc spokojnie, nie jest tak źle, po prostu nie przesadzać.
gość
10-06-2009, 11:24:00

interesujące. Ja biorę Tegretol już od prawie 3 lat, piję piwo 1, 2 razy w tygodniu, żadnych skutków ubocznych nie widzę, badania wychodzą dobre i wiem, że nic się nie dzieje. Nie mam żadnych drgawek, ataków, itd, więc uważam, że jest to kwestia organizmu. Ja np mam tak, że muszę bardzo dużo wypić, żeby poczuć, piwo piję dla relaksu, a stres chyba jest gorszy niż butelka piwa. Więc spokojnie, nie jest tak źle, po prostu nie przesadzać.
gość
10-06-2009, 13:07:00

ja też biorę 3 lata i pozwalam sobie od roku na max3 piwka w tygodniu.Nic się nie dzieje.
Była propozycja odrzucenia tabsów po 3latach ale można spróbować po 5 więc poczekam.
Jestem ciekaw ja było u was po rzuceniu tych tabletek....
gość
11-06-2009, 14:27:00

ja biore leki od 13 lat. Obecnie tegretol200 łącznie 250mg dziennie + lamitrin 325mg dziennie i nie ograniczam się z powodu leków do alkoholu. Jeśli mam ochote na piwo to pije. Maksymalnie wypiłem 4 na raz. Jeśli chodzi o coś mocniejszego to jest tak samo, zdaża się, że pije na równi z pozostałymi a mimo tego nigdy nie miałem napadów wywołanych piciem alkoholu przy lekach.
gość
29-08-2009, 12:49:00

odstawiałam z lekarzem tegretol jednak po niespełna tygodniu miałam atak i niestety musze zaczac wszystko od nowa. Podczas prsyjmowania tego leku nigdy nie miałam ataku...nie wiem czy za 3 lata znów sie odwaze ostawic tegretol.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: