Reklama:

operacja kręgosłupa szyjnego (125)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
27-03-2018, 08:29:19

Czy ktos moze polecic neurologa?Chodzi o kregi szyjne.NajlepiejBydgoszcz.
gość
27-04-2018, 11:53:40

Witam
Chciał bym się podzielić swoim przeżyciem. Jestem po operacji pięć tygodni, czuję się wyśmienicie w porównaniu ze stanem przed operacją. Ustąpiły dolegliwości rwy barkowej obustronnej, zawroty głowy, w badaniu fizykalnym był brak odruchu kości promieniowej po stroni lewej, Masywna przepuklina C4/C5, i C6/C7 ucisk na rdzeń kręgowy. 20-03-2018 zabieg operacyjny DISCECTOMIA C4/C5, i C6/C7 odbarczenie rdzenia kręgowego i korzeni rdzeniowych. Implantacja cage+hydroksyapatyt. Operator dr. n. med. R. Chrzanowski oraz dr. J. Bajer, pod taką opieką nie ma się czego obawiać. Gorąco pozdrawiam obu super lekarzy. Dodam tylko tyle że walczyłem z kręgosłupem od 2012 roku gdzie straciłem całkowicie czucie w lewej ręce (tz. od barku do całej dłoni) po ostrej rehabilitacji w Maszkowie przywrócone zostało czucie, od 2013 r. dwa razy w tygodniu basen, jazda na rowerze gdy tylko znalazłem chwilkę czasu, raczej wiodłem aktywny tryb życia. We wrześniu 2017 r. dostałem bardzo dużych boleści próbowałem wstać z łóżka ale me próby okazały się bezskuteczne, po którejś próbie przy pomocy żony wstałem z łóżka i pojechaliśmy do lekarza. Lekarz jak to lekarz w ośrodku zdrowia przepisał przeciwbólowe i do domu. Dostałem się w dobre ręce doktora Chrzanowskiego gdzie wdrożył farmakoterapie która niestety nic nie dała lekkie może przymroczenie bólu. No i skierowanie na zabieg i takie tam jaja z tym kręgosłupem.
Tak że nie ma się czego bać cyk i po bólu. Dodam tylko tyle że dużo sportowców jest po takiej operacji i normalnie funkcjonują. Więc głowa do góry.
gość
29-04-2018, 17:23:40

W październiku 2015 miałam operacje odcinka szyjnego. Implant na wysokości 6/7. Po niecałych 2 mies. wróciłam do poprzedniego trybu życia, praca nauka i było dobrze. Nie dźwigalam niczego. Teraz dolegliwości powróciły. Rezonans wykazał ponownie wysunięcie dysku teraz piętro wyżej. C5/6. Od dwóch tygodni biorę opiaty na uśmierzenie bolu, działają słabo. W przyszłym tygodniu zaczynam rehabilitacje na moja prośbę bo lekarze chcą mnie znowu operować. Nie wiem co robić, trzymam się nadzieji ze rehabilitacja mi ulży, boje się i nie chce kolejnej operacji. Czy ktoś ma , miał podobnie?
gość
14-05-2018, 19:43:33

każdy, tyle że czasem jest wcześniej a czasem później
gość
17-05-2018, 12:58:06

za wcześnie wróciłaś do pracy
gość
20-05-2018, 16:45:59

Witam ,czy był ktoś operowany przez dr Zapałowicza w Katowicach
Witam,czy był ktoś operowany przez dr Zapałowicza w Katowicach?
/
gość
03-06-2018, 17:06:42

Witam czy ktoś był operowany w łodzi w szpitalu wam czekam na operacje c6c7 boję się dolegliwości bulowe całkowicie ustąpiły zastanawiam sie czy nie zrezygnować
gość
15-06-2018, 16:19:28

I co koniec forum? Halo jest tu ktoś?
gość
21-07-2018, 15:54:42

W czerwcu miałam operację kręgosłupa szyjnego na poziomie C5-C6 i C6-C7 amputacja przepuklin i implantowanie wyciętych krążków. Problemy z kręgosłupem miałam od dawna, tzn były rwy barkowe, niedowłady rąk a w maju zaczęły się pociągania nogą. Wizyta u profesora neurochirurga i natychmiastowa decyzja o operacji, bo doszło do uszkodzenia rdzenia kręgowego.
Operację przewidywano na 2 i pół godziny, jednakże coś poszło nie tak i trwała prawie 6 godzin.
Po wybudzeniu jeszcze na bloku czułam potworny ból obu rąk. Nie można mnie było dotknąć. Ból zaczynał się od ramion i ciągnął aż do dłoni. Podano mi Morfinę. Ból nie ustępował. Kidy na obchód przyszedł lekarz dowiedziałam się, że mam silną przeczulicę. Kompletnie nie wiedziałam co to jest. Po wygooglowaniu wyczytałam, że jest to jedno z powikłań pooperacyjnych. Do domu zostałam wypisana po 8 dniach w stanie "dobrym" mimo, że objawy przeczulicy nie minęły, jedynie zakres skóry której ona dotyka jest troszkę węższy. Teraz mam ją w okolicach łokci aż do palców dłoni. Jest na tyle ***, że nie można mnie dotknąć do rąk, nie mogę obciąć paznokci (są tak bolesne, że mam wrażenie, że są unerwione). Mam lekki niedowład lewej ręki, w ogóle nie czuję 3 palców tej dłoni. Ponadto mam odrętwiały cały lewy bok aż do lewej stopy. Ciągle mi w ten bok zimno, mimo upałów. Prawa strona dość szybko wróciła do sprawności.
Po szpitalu skierowano mnie do poradni rehabilitacyjnej. W związku z silną przeczulicą i tym, że kilka lat temu wycięto mi raka skóry rehabilitacja jest ograniczona. Na razie są to wirówki i gimnastyka.
Czy ktoś z Was miał też przeczulicę? Jak z nią żyć?
gość
21-07-2018, 16:34:13

Spróbuj pregabaliny - lek na receptę.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: