Reklama:

operacja kręgosłupa szyjnego (125)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
27-02-2013, 21:50:25

witam.
Mam pytanie,jestem cztery miesiące po operacji kręgosłupa szyjnego na odcinku C5-C6 i C6-C7 ,mam wstawione dwa implanty oraz płytkę.Zaraz po operacji czułam się dobrze,dolegliwości ustąpiły ale na krótko po miesiącu zaczęły się bóle z tył karku,barków oraz tył głowy po dwóch miesiącach zaczęły drętwieć palce u prawej ręki do tego cały czas mam uczucie jak bym miała jakaś gule w przełyku.Ból jest tak duży że cały czas jestem na ketonalu duo.Neurochirurg który mnie operował twierdzi że gula w przełyku to nic innego jak blizna pooperacyjna wewnętrzna,co do bólu karku,głowy i barków twierdzi że wszystko jest tam w porządku(na podstawie zdjęcia RTG)a co do drętwienia palców to wystawił skierowanie na badanie EMG i na tym koniec.Proszę o wypowiedź,może ktoś miał podobne problemy.
I jeszcze jedno czy po operacji należy się jakiś wyjazd na rehabilitację sanatorium.
Pozdrawiam KINIA.
Wtajemniczona
28-02-2013, 08:36:51

witam,
Przede wszystkim to zglos sie do swojego lekarza ktory Cie operował. Jest za Ciebie odpowiedzialny, wział pieniadze za operacje wiec powinien sie Toba zajac.
Poza tym to przyczyn moze byc wiele, albo dokucza cos innego albo dalej kregoslup daje sie we znaki.
Po swoim doswiadczeniu wiem, ze napiete miesnie ramion i pod łopatkami moga miec wpływ na reke.
Po masazu dretwienia odpuscily na jakis czas, poki znowu sie nie pospinaly miesnie.. niestety:(
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Początkująca
28-02-2013, 19:55:34

witam.
właśnie byłam we wtorek,lekarz pojawił się z dwu godzinnym opóźnieniem poświęcając pacjentom od dwu do pięciu minut,rana zagojona to wszystko w porządku a że boli to już mało ważne,ale tyle poświęca się pacjentom przychodni.Nie mam innego wyjścia jak odwiedzić mojego pana doktorka prywatnie,masz racje wziął kasę za operacje to niech się mną zajmie.
Pozdrawiam
Początkujący
08-06-2013, 20:28:16

Do Kini : jestem 3 rok po operacji , 2 implanty w kręgosłupie szyjno-piersiowej. Po operacji cudowna ulga , operacja 2010, rezonans 2011- wskazywał coś nieokreślonego, MR - 2013 maj - 2 nowe przepukliny - jadę na konsultacje - chyba kolejna operacja .
Po opearcji w 2010 - ból zniknął, zaraz po operacji miałem uczucie jak zasypiałem że drogi oddechowe zamykają się i powietrze gromadzi się w ustach i zaczynam " puchać " - troche byłem zaniepokojony - ale widocznie to efekt blizny pooperacyjnej wewnątrz gardła. Potem minęło. Od roku pojawiły się bóle karku głowy , drętwienie lewej ręki - efekt w postaci 2 przepuklin. Po konsultacji wrzucę info .
Z pozdrowieniami
wb.
Początkująca
03-10-2013, 20:40:08

witam.
dawno na tę stronę nie zaglądałam więc dopiero teraz przeczytałam twoją wiadomość,nie za bardzo ona pocieszająca i optymistyczna o ile by mnie to samo czekał co ciebie-dziś już jestem rok po operacji i żadnej poprawy jeżeli chodzi o ból,kręgosłup szyjny boli jeszcze więcej jak przed operacją,ręce dalej cierpną ,mmg które zlecił szanowny pan doktorek jest w porządku nie ma nic związanego z cieśniami nadgarstków jak sugerował i na tym się jego rola zakończyła bo odesłał mnie do lekarza rodzinnego pewno dlatego że byłam w przychodni a nie u niego prywatnie.Jak na razie to zaczęłam rehabilitacje którą mi zleciła lekarka rehabilitant,na 15.10.mam u niej wizytę to może wyproszę jakieś skierowanie na rezonans.A co u ciebie po konsultacji?
z pozdrowieniami
Początkująca
28-10-2013, 18:07:16

Kinia dlaczego nie złożysz dokumentów do sanatorium dawno juz powinnas to zrobić a juz nierozumiem dlaczego zus Cie nie skierował.....
Grazik L. grazik1312@wp.pl 6.09.2013 mikrodiscektomia C5/C6 C6/C7 stabilizacja międzytrzonowa peek. operator-dr.Jagielski
Początkujący
28-10-2013, 19:31:34

Z braku czasu nie zaglądałem na forum. Byłem na konsulatcji, co do kręgosłupa szyjno-piersiowego - 2 nowe przepukliny założone 2 implanty lekarz powiedział , że póki kanał jest przelotowy , to nie ma takiego zagrożenia , a potem się przewierci , jesli pzrelot się zbyt zwęży - w perspektywie dalszej - operacja .
Natomiast co do kręgosłupa lędźwiowego - 3 przepukliny , aktualne MR i zapisać się na wizytę .
Zarówno kręgosłup szyjny jak i lędźwiowy daje się we znaki , sa dni , że mój kark odmawia posluszeństwa. Obecnie przez PFRON sa realizowane nowe programy unijne - można otrzymać zwrot zakupu elektronik ( komputer i inne urządzenia , zwrot stypendium na uczelni , sanatorium jak i dopłatę do wózka lub innych pomocy ortopedycznych , polecam się tym zaiteresować - realizowane przez Centrum opieki rodzinnej - warunek orzeczenie o niepełnosprawności .
Co do implantów i płytki - nie mam zdania , ale znam przypadek , że zastosowano u pacjentki implanty w postaci tytanowej płytki , ktore były juz wycofane z użytku i implante te dusiły pacjentkę , przez rok przeszła horror , by wyjąć te implanty szukali pzrez długi czas stosownych narzedzi , gdyż nigdzie ich juz nie było , I wreszcie je znalezli i usuneli . Teraz sprawa jest w prokuraturze , za zastosowanie nieużywanych implantów i narażenia życia pacjentki. Tak więc nalezy sprawdzić jakie to są implanty z tą płytką.
wb.
Początkująca
19-11-2013, 17:26:28

mnie też czeka operacja kręgosłupa szyjnego i zaczynam się bać ... boję się co bedzie po operacji ?!? te implanty, ruchomosc, ogolnie czy wszystko bedzie w miare dobrze ;/ ;/
Początkująca
24-11-2013, 21:54:38

Do Grazik
cztery miesiące po operacji mówiłam lekarzowi o sanatorium ale mnie zbył,powiedział że nie ma potrzeby a jak stawałam na komisji to dali tylko rentę na rok i po sprawie,w kwietniu znowu będe stawać to zobaczymy co dalej jak na razie to korzystam z rehabilitacji w przychodni ale żadnej poprawy nie ma.
Początkująca
24-11-2013, 22:00:26

Anetka
nie martw się zawczasu,wszystko zależy gdzie będziesz operowana i przez jakiego lekarza oby ci się nie trafił taki jak mnie mam kolegę który przeszedł dokładnie taką samą operacje jak ja ale w innym szpitalu i jest wszystko w porządku,nie ma teraz żadnych problemów

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: