Reklama:

operacja kręgosłupa szyjnego (125)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
10-01-2024, 22:35:48

Szukam dobrego neurochirurga woj.lubuskie
gość
04-04-2024, 19:15:28

Jestem.rok po operacji kregoslupa szyjnego, bóle nie ustąpiły rehabilitacja ani prywatne ani z zusu też nie działały po nich dolegliwości się wzmacniały.Dzisiaj dowiedziałam się ze ponowna operacja bo coś nie tak jest
sekowska1958 27-02-2013, 22:50:25
witam.
Mam pytanie,jestem cztery miesiące po operacji kręgosłupa szyjnego na odcinku C5-C6 i C6-C7 ,mam wstawione dwa implanty oraz płytkę.Zaraz po operacji czułam się dobrze,dolegliwości ustąpiły ale na krótko po miesiącu zaczęły się bóle z tył karku,barków oraz tył głowy po dwóch miesiącach zaczęły drętwieć palce u prawej ręki do tego cały czas mam uczucie jak bym miała jakaś gule w przełyku.Ból jest tak duży że cały czas jestem na ketonalu duo.Neurochirurg który mnie operował twierdzi że gula w przełyku to nic innego jak blizna pooperacyjna wewnętrzna,co do bólu karku,głowy i barków twierdzi że wszystko jest tam w porządku(na podstawie zdjęcia RTG)a co do drętwienia palców to wystawił skierowanie na badanie EMG i na tym koniec.Proszę o wypowiedź,może ktoś miał podobne problemy.
I jeszcze jedno czy po operacji należy się jakiś wyjazd na rehabilitację sanatorium.
Pozdrawiam KINIA.
gość
04-04-2024, 19:17:06

Można samemu złożyć wniosek.o rehabilitację z zusu tylko lekarz rodzinny musi wystawić zaświadczenie o stanie zdrowia i wskazania że.rehabilitacja potrzebna , ja tak złożyłam i po miesiącu miałam.juz skierowanie.
sekowska1958 24-11-2013, 22:54:38
Do Grazik
cztery miesiące po operacji mówiłam lekarzowi o sanatorium ale mnie zbył,powiedział że nie ma potrzeby a jak stawałam na komisji to dali tylko rentę na rok i po sprawie,w kwietniu znowu będe stawać to zobaczymy co dalej jak na razie to korzystam z rehabilitacji w przychodni ale żadnej poprawy nie ma.
gość
24-12-2024, 07:51:26

Witam
Jestem po operacji kręgosłupa szyjnego na odcinku C5 C6 .operacja była w czwartek a dziś wtorek czyli jakieś 5 dni.
Mam pyt
Czy to normalne i jak długo ewentualnie może boleć kark i ramiona.
Od tego bólu spać nie mogę ;(
Pozdrawiam Aneta
03-01-2025, 00:04:34

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: