Reklama:

operacja kręgosłupa szyjnego (125)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
10-02-2018, 10:45:48

naprawdę nikt nie był operowany w bielsku w szpitalu wojewódzkim
gość
10-02-2018, 10:47:28

ja byłam operowana w bielsku w 2012 roku ale na lędżwiowy i to mogę polecić
gość
10-02-2018, 10:50:19

czy może ktoś napisać czy poddając się operacji szyjnego we wrześniu tego roku będę w stanie pójść na wesele mojego syna w 2019 we wrześniu
gość
12-02-2018, 05:35:34

Zależy od tego co ma być zrobione. Po stabilizacji implantami na 2 poziomach przez 2 miesiące nie mogłam funkcjonować - przejście do pokoju z kubkiem herbaty było wyczynem, w trzecim spacerowałam przez 30 min.:) Jeżeli Cię Gościu ktoś zawiezie i będzie "obstawiał" a Ty będziesz w kołnierzu ( ok. 6-9 tygodni po operacji) i - będziesz mogła po godzinie się położyć - to tak. W pierwszych 4 tygodniach, cykl: leżysz, 20 min. siedzenia, 10 min. chodzenia - stopniowo wydłużasz chodzenie, ale zmiejszasz w przypadku bólu, przykurczu, drętwienia itp.
Początkująca
12-02-2018, 09:12:05

Każdy przechodzi okres pooperacyjny inaczej.Ja operacja C5/C6/C7 listopad 2017 obecnie chodzę na rehabilitację.Po operacji żyję tak jak przed za wyjątkiem dźwignia,biegania mycia okien i tym podobnych.Jestem niecałe 3 miesiące od operacji(bez kołnierza) .Ja sądzę że po roku od operacji można spokojnie iść na wesele ,oczywiście bez szaleństw,cały czas trzeba pamiętać że szyjka naprawiona. Pozdrawiam Monika
gość
12-02-2018, 11:18:54

bardzo dziękuję za odpowiedzi w spr wesela - ja będę miała dwa implanty/na początek/ miałam iść do opola ale nie ma mnie kto wozić więc idę do bielska -białej
gość
14-02-2018, 11:23:45

piszcie proszę o normalnym życiu a nie o bólu /ból u każdego inny/ o myciu głowy pójściu do fryzjera gotowaniu obiadu zakupach sexie podnoszeniu małych dzieci tańcu itd itp proszę podzielcie się tym
gość
14-02-2018, 11:25:44

może odezwie się ktoś kto miał robioną szyję w bielsku lub się tam wybiera w tym roku
gość
14-02-2018, 12:54:17

ja też idę na operacje w bielsku we wrześniu 2018
gość
20-02-2018, 19:06:39

czy takie odlegle sa terminy do bielska ze dopiero we wrzesniu a czy to doktor prus bedzie operowala

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Bębnienie w uchu
Witam, miałam też tą przypadłość . Bębnienie w prawym uchu. Jest to związane z mięśniami żuchwy . Pochodziłam trochę po laryngologach, aż trafiłam na „ chcącego „ się zainteresować tą, nazwijmy to chorobą .Dostałam przekaz do terapeuty , który się tym zajmuje . Noszę na noc szynę , bo zaciskam mocno w nocy zęby . Po jakimś krótkim czasie mi przeszło , ale nie korzystałam z terapeuty , wystarczyła mi szyna , którą zakładam na noc . Pozdrawiam .
gość
Zespol Melas
Witam ,jestem nosicielka zespołu melas mam 38lat.Od kilku miesięcy boli mnie głowa, i nogi mam słabe Nie mam na nic sily a lekarze to olewają. Robiłam tomograf jesienią niby wyszdl dobrze.A ja coraz gorzej się czuje,opuszczam dni w pracy,nie mam sily zająć sie corka i rodzina. Patrzą na mnie ja jakąś hipohondryczka a ja naprawdę już nie daje rady żyć!!! Proszę może ktoś zna dobrego neurologa z powołania
gość
Prośba o interpretacje wyniku Mri glowy
Opiszę w skrócie to co mnie niepokoi... W okolicy prawej zatoki esowatej zakontrastowalo się poszerzone naczynie zylne 18mm na 15mm łaczace sie kanałem szerokosci 2mm ze światłem zatoki na granicy z żyła szyjna wewnątrzna. Obraz moze wskazywac na tetniaka zylnego lub malformacje tetniczo zylna (AVM). Wskazana ocena naczyń w angio-MR w fazie żylnej i tętniczej...
gość
Tabletki na uspokojenie a stan starszej osoby
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę bo nie wiem gdzie tkwi przyczyna złego stanu zdrowotnego babci. Babcia ma prawie 90 lat, jest sprawna na umyśle, kontaktowa i logicznie myśląca. Od 5 lat babcia przyjmowała lek Zomiren 0,25mg ze względu na lekkie stany stresowe. Od trzech tygodni lekarz rodzinny zmienił jej ten lek że względu na szybkie uzależnienie, przepisał w zamian Hydroxyzinum 25 mg (1-0-1) oraz Pramolan 50 mg (0-1-0). Już po paru dniach od ich zmiany babcia zaczęła mieć omamy. Słyszy dziwne dźwięki, twierdzi że to nie są szumy uszne bo jak zatka uszy to tego nie slyszy. Mówi że łóżko się jej trzęsie, jest lękliwa i boi się być sama. Trochę niepokoi mnie taka reakcja. Mogłabym przypuszczać że może są to już zmiany starcze ale dziwi mnie fakt zbieżności z zmiana leków. Czy jest możliwość że to skutek uboczny właśnie stosowanych leków ? Udać się do neurologa, psychiatry ? Jak jej pomóc? Dziękuję za poradę.
Reklama: