Reklama:

Dziwny ból głowy w jednym miejscu????? (73)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
24-08-2013, 10:42:34

Ludzie od kilku lat próbują się czegoś dowiedzie. Czy te specjalistyczne forum nie ma specjalistów?? PROSZĘ W KOŃCU O JAKĄŚ RZECZOWĄ ODPOWIEDŹ!!
Początkująca
28-01-2014, 19:05:52

Witam.Przeczytałam każdy wpis ale postanowiłam opisać swój problem.Zaczęło się to od zemdlenia w tramwaju i chyba (nie pamiętam nic) uderzyłam głową o rurkę,od tego czasu czuje ucisk na czubku głowy jakby ktoś mi tam wciskał palca albo położył mały ciężarek(wtedy czuje otępiała),jest jeszcze coś innego co mnie nie pokoi a mianowicie uczucia jakbym miała pełna czaszkę (nie wiem jak to opisać)jak się położę to mam uczucie jakbym tam miała pełno ,,wody,, a jak wstanę to czucie przechodzi.Odróżnia mnie to że te bóle mam od 3 lat czasem mam przerwę na parę dni ale i tak to wraca.strasznie się boje że to może być coś złego
gość
16-03-2014, 19:26:59

Radzę udać się jak najszybciej do laryngologa po skierowanie na TK glowy, aby zobaczyć, czy nie dzieje się coś złego. U mnie występował silny ból głowy z prawej strony na okiem, klucie,pulsowanie od wewnątrz. Ból dobrze mi znany poniewaz nie raz i nie dziesięć miałem migrenę.Tym razem bol po kilku dniach nie ustawał, nasilał się w nocy, wręcz budziły mnie potworne ataki bólu głowy. Po tych kilku dniach pojawił sie katar wiec pomyślałem ok zatoka prawa sie znów odezwała(kiedyś miałem ostre zapalenie tej zatoki) więc oczywiście cała gama leków, dosłownie wszystko bez recepty.Niestety po 10 dniach stwierdziłem, że dłużej tego nie wytrzymam, bałem się iść spać, ból w nocy był w pewnym momencie tak silny, że myslałem, że dosłownie zaraz rozsadzi mi głowę, skroń z prawej strony niesamowicie pulsowała, wraz z zatoką czołową prawą, zażyłem wtedy bardzo silny lek na receptę Morf... i tak jechałem przez kolejne trzy dni licząc na poprawę, lecz się przeliczyłem... Wylądowałem w szpitalu neurologicznym na izbie przyjęc, po kilku godzinach oczekiwania dostałem, tam zastrzyk i kroplówke, receptę na leki i do domu. Niestety sytuacja nie uległa zmianie i na drugi dzień wylądowałem na izbie przyjęć pod kroplówką w szpitalu miejskim tym razem podobnie kroplówka i zastrzyk przeciwbólowy+skierowanie na tomografię głowy.
I co się okazało po tomografii? podejrzenie kostniaka prawej zatoki 6mm ale pewnie tam dzid będzie już się na to nastawiłem. Bardzo pomógł mi taki lek AMIZEPIN on tak jakby zmniejsza ciśnienie w głowie :) do tego combo coś tam na T...:)
Jest poprawa po kilku dniach czuje to coś(pulsowanie,kłucie) w głowie ale nie boli i to jest teraz najwazniejsze. Więc radze wszystkim zróbcie sobie tomografie głowy puki nie jest za późno, lepiej wiedzieć "na czym się stoi." Na motorach miałem kilka fajnych lotów/szorowań po asfalcie i żyje, a tak gnojek(kostniak) chce mnie wykończyć, tylko, że ze mną, tak łatwo MU nie pójdzie :D
Grzegorz G-ce
gość
28-08-2014, 22:01:12

mam coś podobnego a właściwie takie same coś. do tego czasami mam taki sam ból oka najczęściej prawego. Mam 14 lat więc sama się nie zgłoszę do lekarza musiałabym powiedzieć o tym mamie ale nie chce jej martwić .
gość
04-09-2014, 12:55:05

Ja też coś takiego mam, dosłownie obszar może 2cm po prawej stronie blisko czubka głowy. Myślałam, czy to nie z kręgosłupa szyjnego. Byłam już ze 3 razy u neurologa i nic, nie postawił żadnej diagnozy, a płyty z rezonansu na który mnie wysłał, nawet nie obejrzał... Ja się boję, że to coś groźnego, jak np. tętniak... Wybieram się tym razem do neurologa PRYWATNIE i liczę na bardziej fachową pomoc a nie postukaniem pałką po dłoniach i puszczenie bez diagnozy do domu... mam to już od roku i jest bardzo dokuczliwe. nasila się między wiosną a latem. tez podejrzewano zatoki, ale tez nic w tym kierunku nie zrobiono, a łażę po lekarzach do znudzenia. Chyba tylko mój dentysta traktuje mnie jak należy...
gość
07-09-2014, 12:30:16

Czy ktos moze opisac c.d? Rozpoznanie badania itp. Od wczoraj mam taki dziwny ból, jak ww. wpisy
Wtajemniczona
17-09-2014, 15:26:41

W przebiegu napadu migrenowego częstym, obejmującym blisko 90 % przypadków objawem są nudności. Ich konsekwencją, chociaż na mniejszą skalę są wymioty obserwowane w 40 %. Innymi symptomatycznymi dla migreny objawami są fotofobia, czyli światłowstręt i fonofobia - nadwrażliwość na dźwięki. Średnia częstotliwość występowania obu dolegliwości wynosi ok. 50 %. W obu wypadkach silne bodźce dźwiękowe lub świetlne mogą spotęgować uczucie bólu głowy. Często, chorzy obserwują u siebie zmniejszenie łaknienia, a wręcz jadłowstręt.
gość
24-10-2014, 20:03:01

mnie boli i nie moge dotknac ani wlosow ani skury
gość
02-11-2014, 15:08:38

Od dwóch miesięcy boli mnie na czubku Glowy,zaczelo sie od pieczenia a teraz zostal ból. Stwierdzono u mnie również depresje pomieszaną z nerwicą. Tk Glowy nic nie wykazalo. Od miesiąca biorę Citabax czyli antydepresant, poki co nie pomaga, mam jadłowstręt, drżenia mięśni, bóle głowy. Podobno przy depresji boli Glowa, wiec dlaczego antydepresant nie pomaga? Mam wszystkie objawy depresji, niechec do wszystkiego, niemożność odczuwania przyjemności, płaczliwość, senność, spadek libido, zawroty Glowy, które nie mijają po antydepresancie, uczucie derealizacji, życie we śnie. Czy ktoś miał coś podobnego?
gość
04-11-2014, 00:44:57

i dalej uważasz że to depresja?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: