Reklama:

Dziwny ból głowy w jednym miejscu????? (73)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-11-2014, 13:45:26

Nie wiem sama co mam myśleć.. A uwazasz ze to moze nie byc depresja?
Wtajemniczona
07-11-2014, 10:53:54

Bez pomocy specjalistycznej i odpowiedniej diagnostyki nikt nie jest w stanie dobrać odpowiedniego leczenia. Jedyny sposób to udać się do poradni specjalistycznej.
gość
07-11-2014, 16:33:27

Kilka postów wyżej jest mój wpis z 16.03.2014 minęło osiem miesięcy od tego postu, jestem już po dodatkowej tomografii i wizycie u specjalisty w klinice na którą czekałem trzy miesiące i jakie są wnioski...
Mam drobną narośl wewnątrz zatoki, ale powodem bólu wręcz nie do opisania, było to że zamiast wziąć antybiotyk na początku zapalenia zatok, za sugestią lekarza leczyłem sie innymi lekami ziołowymi, a zapalenie zatok postępowało, aż wylądowałem po 14 dniach na izbie przyjęc w szpitalu wyjąc z bólu:( To co przeżyłem, przez te 14 dni jest nie do opisania, migrena to przy tym bólu dosłownie nic, uwierzcie mi. Po kilku dawkach antybiotyku, ból zacżoł ustawać, a po dwóch dniach, zacząłem normalnie funkcjonować. Dziś jestem zdrowy i uwierzcie mi zatoki dają właśnie takie objawy kłucie łzawienie oka itd. W chłodne dni, CZAPKA NA GLOWIE to podstawa.
gość
07-11-2014, 16:38:06

Gość 2014-03-16 20:26:59
Radzę udać się jak najszybciej do laryngologa po skierowanie na TK glowy, aby zobaczyć, czy nie dzieje się coś złego. U mnie występował silny ból głowy z prawej strony na okiem, klucie,pulsowanie od wewnątrz. Ból dobrze mi znany poniewaz nie raz i nie dziesięć miałem migrenę.Tym razem bol po kilku dniach nie ustawał, nasilał się w nocy, wręcz budziły mnie potworne ataki bólu głowy. Po tych kilku dniach pojawił sie katar wiec pomyślałem ok zatoka prawa sie znów odezwała(kiedyś miałem ostre zapalenie tej zatoki) więc oczywiście cała gama leków, dosłownie wszystko bez recepty.Niestety po 10 dniach stwierdziłem, że dłużej tego nie wytrzymam, bałem się iść spać, ból w nocy był w pewnym momencie tak silny, że myslałem, że dosłownie zaraz rozsadzi mi głowę, skroń z prawej strony niesamowicie pulsowała, wraz z zatoką czołową prawą, zażyłem wtedy bardzo silny lek na receptę Morf... i tak jechałem przez kolejne trzy dni licząc na poprawę, lecz się przeliczyłem... Wylądowałem w szpitalu neurologicznym na izbie przyjęc, po kilku godzinach oczekiwania dostałem, tam zastrzyk i kroplówke, receptę na leki i do domu. Niestety sytuacja nie uległa zmianie i na drugi dzień wylądowałem na izbie przyjęć pod kroplówką w szpitalu miejskim tym razem podobnie kroplówka i zastrzyk przeciwbólowy+skierowanie na tomografię głowy.
I co się okazało po tomografii? podejrzenie kostniaka prawej zatoki 6mm ale pewnie tam dziad będzie już się na to nastawiłem. Bardzo pomógł mi taki lek AMIZEPIN on tak jakby zmniejsza ciśnienie w głowie :) do tego combo coś tam na T...:)
Jest poprawa po kilku dniach czuje to coś(pulsowanie,kłucie) w głowie ale nie boli i to jest teraz najwazniejsze. Więc radze wszystkim zróbcie sobie tomografie głowy puki nie jest za późno, lepiej wiedzieć "na czym się stoi." Na motorach miałem kilka fajnych lotów/szorowań po asfalcie i żyje, a tak gnojek(kostniak) chce mnie wykończyć, tylko, że ze mną, tak łatwo MU nie pójdzie :D
Grzegorz G-ce
gość
13-08-2015, 06:50:24

witam ja juz od kilku lat mam powracajace bole , jednak nie jest to zawsze w tym samym miejsu, raczej bym powiedziala ze jest chodzacy raz z tyłuu to znow na czubku glowy , teraz akurat mam po lewej stronie , nawet jak zatrzese głowa to tez odczuwam ukłucie, ból jest pulsujacy jakby ktos sie wkrecał , potem ustepuje, teraz trwa to juz druga dobe , po lekach przeciwbolowych ustepuje ale na jakies 2-3 godziny i znow powraca, jest to bardzo meczace no i wywołuje strach co to jest. Kilka lat temu miałam badania i nic nie wykazało, podejrzewam ze jednak jest to od gornego odcinka kregosłupa , bo mam zwezenie kregów i to powoduje iz krew zle krazy...może jakis lekarz wypowie sie na ten temat, bo nawet jesli pujde do neurologa to badania nie zrobie bo sa wielomiesieczne kelejki ...co zrobic by jednak te badania przejsc? moze ktos cos poradzi...prosze
gość
22-08-2015, 21:15:22

Też tak mam. Jednak u mnie występuje to w postaci sukrczu "w głowie" i przez jakieś 30 sek. Nie mogę ruszać głową. Bardzo się boję że może to być jakaś choroba o której ja nie mam pojęcia.
gość
29-09-2015, 13:37:12

Mnie boli po prawej stronie głowy w jednym miejscu.. Uciska przez kilka minut i przestaje ://
gość
05-10-2015, 16:21:09

ludzie, jak Was boli głowa to nie lekceważcie, głowa to nie palec,polecam badania!:D
gość
30-11-2015, 09:48:35

Mnie również boli głowa w jednym miejscu po prawej stronie czoła tyle, że czuję ból dopiero gdy dotykam, tak jakbym się gdzieś uderzył tyle że nigdzie się nie uderzyłem. ://// czy może to być coś poważnego? od niedawna mieszkam w stanach i nie mam $15.000 na wizytę u odpowiedniego lekarza....
gość
08-12-2015, 09:05:28

Mnie też boli ale po prawej stronie głowy i bul pojawia się co każdy ruch także czasem przy ruchu kończynami górnymi

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: