Reklama:

Dziwny ból głowy w jednym miejscu????? (73)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-02-2009, 12:11:00

ja od wczoraj cierpie na straszne klucie w jednym miejscu, pojawia sie co kilka,kilkanascie minut, trwa sekunde ale jest bardzo nieprzyjemne. niby zyje w stresie itd, ale obawa jest.
gość
17-03-2009, 07:01:00

mialem tak samo jakies pol roku temu, poszedlem do lekarza i dostalem diagnoze ze to jest na tle nerwicowym (lekarz rodzinny), dostalem skierowanie do neurologa ale jakos mi nie po drodze bylo :/ dodatkowo mialem wysoki poziom cholesterolu wiec i ciensinie bylo wysokie teraz wszystko z cisnieniem jest ok (po pol roku) jednka bol pojawil sie dwa dni temu? :/ dziwne myslalem ze ok ale jednak nie, nie boli jak za pierwszym razem jest lagodny no ale uczucie pozostaje. Prosze kogos kto byl z tym u neurologa i dostal odpowiedz czym to jest spowodowane....z gory dziekuje
gość
20-04-2009, 15:01:00

Mam dokładnie takie same objawy. Z tym raczej trzeba iść do laryngologa bardziej niż do neurologa. To są chore zatoki, głównie zatoka klinowa daje takie objawy. A z tego co pisały tu niektóre osoby,wynika,że prawdopodobnie chorują na przewlekłe zapalenie zatok. Niestety jest to trudne do wyleczenia,trzeba się nauczyć chyba z tym żyć. Najgorzej jest jak przewieje zimnym wiatrem po głowie. Po kilku dniach "wychodzi" - wrażenie rozpierania i właśnie ten punkt na czubku głowy.Mnie boli czasem również nad okiem i "ciągnie" do ucha. Można sobie trochę pomóc zażywając Sinupret. (ziołowy lek-dostępny bez recepty,niestety dosyć drogi).Pozwala rozrzedzić śluz,którego nadmiar daje opisane objawy.
gość
05-10-2009, 11:33:57

to może być nerwica, mnie od stycznia kłuje głowa w róznych miejsach tak sekundowo, na poczatku bylo to kilkanascie razy dziennie teraz kilka lub raz labo wcale, teraz bardziej sie to skupiło na jednym miejcu z tylu glowy po praawej stronie ale zyje i jest git
gość
06-12-2009, 20:51:41

ja tez tak mam ze mnie piecze na głowie z tylu tak i po prawej stronie nie wiem moze to byc z nerwow,mialem wszystkie badania i sa bardzo dobre. glowy ...
tylko te pieczenie glowy mnie nie pokoi takie uczucie jk bym byl na sloncu sie opalil i to po tym takie pieczenie ;/ nie wiem co robic pomozcie
gość
10-12-2009, 21:03:46

Widze, ze tu pisza ze mają po lewej stronie ból, a Ja mam po lewej. I mam podobne objawy, boli tak mocno 23sekundy i przestaje i to w ciagu dnia tak duzo razy. Raz mi sie zrobiło ciemno w oczach. Niepokoi Mnie to :( Pomocy !
gość
08-01-2010, 09:53:06

Witam!
I ja się męcze z tym samym. W jednym miejscu po jedej stronie głowy, tak parę centymetrów nad uchem. Trwa dosłownie 1,2 sekundy i przechodzi. Ból leciutki, ale odczuwalny. Poszłam do lekarza rodzinnego. Zbadał mnie, źrenice i jak reaguje na światło. Powiedział, że to nic groźnego i mam się nie martwić. Zrobiłam również badania na potas, sód i chlorki - wyszły bardzo dobrze. Powiedział, że wizyta u neurologa jest zbyteczna - pozdrawiam i życzę zdrowia!!!
Początkująca
18-03-2010, 14:42:10

Początkująca
18-03-2010, 14:44:48

Ja też mam to samo ale w moim przypadku ból jest strasznie silny, boję się ze to może oznaczać coś złego.
gość
24-03-2010, 09:27:01

A mnie boli po jednej stronie, po lewej, bliżej czoła... Boli mnie wtedy, gdy czuję osłabienie organizmu, gdy jestem przeziębiona. Dodam jeszcze, że czasami mam problemy z zatokami, więc to pewnie przez to. No i nadciśnienie też niestety mam. Ostatnio wszystko było okej, ale od kilku ostatnich dni czuję się okropnie... Pewnie jakaś grypa nadchodzi...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: