Reklama:

Dziwny ból głowy w jednym miejscu????? (73)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
04-07-2016, 20:45:25

Ja poproszę takie informacje na meila Sylwia.klag.sk@gmail.com
gość
07-07-2016, 07:22:15

witam mam bardzo podobnie jak wy tylko mnie boli z prawej strony prawie z tylu glowy mam pulsujace bule co pare sekund a czasem co pare minut takie prady jak by ktos probowal wyrwac mi wlosy strasznie nie przyjemny bol przeszywajacy jakby ktos cos wiedzial prosze napisac z gory dziekuje i pozdrawiam zdrowka ;) dodam ze mam tego dosc
gość
21-09-2016, 10:24:45

Witam,mam 36 lat od ponad roku miałem ból głowy w okolicach strzałkowej, czołowej i poprzecznej. Ból trwał ok 1 minuty i powtarzał się na początku raz w tygodniu, później raz dziennie i tak coraz częściej. Poszedłem z tym problemem do lekarza to powiedział mi żebym wziął tabletki od bólu i przejdzie, więc zrobiłem tak jak lekarz mówił. Tylko ciężko było trafić z tabletką bo ból trwał 1 minutę i był bardzo mocny. Z czasem te bóle się przemieszczały, więc poszedłem kolejny raz do lekarza, gdzie usłyszałem taką samą diagnozę i nie wytrzymałem. Zapytałem czy może da mi na jakieś badanie, które zobrazuje ten ból - lekarz odpowiedział, że mogę zrobić MR głowy, ale prywatnie oczywiście jak chcę. Tak też zrobiłem po czym okazało się że potrzebna jest natychmiastowa interwencja neurochirurgiczna. Pozdrawiam
gość
18-10-2016, 05:42:41

Mam również dziwny ból głowy,nic nie zażywam ponieważ nie jest dla mnie bardzo dokuczliwy ,trwa sekundę dwie jakby przecięcie nożem na czubku głowy raczej z prawej strony,taki powierzchniowy ,potem zupełnie nic , czuję się dobrze jakby wszystko było ok, i tak powtarza się nieregularnie /co minutę ,dwie,pietnascie minut /potem przechodzi ,i np. cały dzień spokój.
Pierwszy raz pojawił się w ubiegłym roku ,byłam u neurologa ,ale on to zbagatelizował.W tym roku znów się pojawił w okresie silnych stresujących przeżyć /MOŻE TO MA Z TYM ZWIĄZEK ?/.
Napiszcie ,czy ktoś ma podobne bóle,?.
gość
02-11-2016, 02:38:41

Choruje na zespol tolosa hunta.kto was prowadzi.neurolog czy okulista.jakie efekty leczenia.
gość
22-11-2016, 18:29:52

a mnie boli po prawej stronie na dole jestem jeszcze młoda i bardzo się boję tych objawów nie dość że mam nerwicę to jeszcze te objawy czy to coś poważnego
!!POMOCY!!
gość
29-12-2016, 22:06:06

Ja mam dokładnie tak samo...ból głowy z prawej strony z tyłu głowy w jednym punkcie. Ból jakby ktoś co. 2 -3 sekundy klikał w to miejsce... Pulsujący. Ja także mam stwierdzoną nerwicę, od kilku miesięcy biorę servenon...ale nerwicę mam od dawna. Ból natomiast trwa ok tygodnia i nie wiem czym jest spowodowany. Nie jest to na tyle silny ból żebym nie mogła funkcjonować, ale pomału mnie zaczyna to zastanawiać i zaczynam się bać że coś nie tak czy też może to przez ten lek...wydaje mi się też że serce mocniej mi bije i być może mam wyższe ciśnienie, ale nie mam ciśnieniomierza żeby stwierdzić...:/
gość
05-03-2017, 20:10:03

Witam od dłuższego czasu odczuwam kujący ból głowy z lewej strony,dziwne jest to że najpierw odczuwam ukucie na ramieniu a po ten na głowie. Pare lat temu miałam wypadek samochodowy w wyniku którego doznałam wstrząsu mózgu,miałam też rozciętą i zszywaną głowe .Badania lekarskiew tamtym okresie nic nie wykazały. Mineło już 10 lat od wypadku i zastanawiam się czy nawracające i dość częste bóle moga sygnalizować jakąś grozna chorobe
gość
16-06-2017, 14:16:47

U mnie tez tak mocno boli glowa. Tak jakis raz na minute. To taki jednpsekundowy okropny bol. A jak sie gwaltownie rusze to tez tak boli: ( plz help
gość
26-06-2017, 12:29:00

Również miałem bardzo silne, napadowe bóle głowy jednak lekarz u jakiego byłem stwierdził, ze przejdą i mam brać coś przeciwbólowego. Najgorzej było przy sytuacjach stresowych oraz "na zmianę pogody". Jak już nie potrafiłem wytrzymać poszedłem do neurologa w rex medica sport, który od razu skierował mnie na rezonans głowy i kręgosłupa szyjnego. Okazało się, że to są bardzo silne migreny - mam specjalne leki na nie i pojawiają się coraz rzadziej. Jeśli macie problemy z bólem głowy najlepiej wybierzcie się do neurologa, lepiej wszystko sprawdzić bo w przypadku głowy dolegliwości bólowe mogą być związane z wieloma czynnikami.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: