Reklama:

Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa (254)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-10-2011, 16:01:48

Na migrene są sposoby:

http://migrena.zlotemysli.pl/wp,7STOP/

pomogła nie jedenj osobie, może i Tobie uda się zmniejszyć lub zlikwidować objawy migreny?
gość
10-11-2011, 09:02:45

Szanowni Państwo
W przypadku przewlekłego bólu szukamy różnych sposobów na walkę z nim, korzystając także z tego, co ma do zaoferowania medycyna alternatywna. Jest to między innymi akupunktura, która polega na nakłuwaniu specjalnymi igłami wybranych punktów na ciele człowieka. Akupunktura to jedna z nielicznych metod medycyny naturalnej uznanych przez Światową Organizację Zdrowia i jest bezpiecznym uzupełnieniem tradycyjnych sposobów przeciwbólowych stosowanych przez pacjentów na co dzień. Zabiegu nie należy się obawiać, ponieważ stosowane igły są jałowe, jednorazowe i bardzo cienkie, o grubości porównywalnej z średnicą włosa. Pacjent niemalże nie odczuwa momentu przechodzenia ostrza przez skórę. Akupunktura znalazła zastosowanie przy dolegliwościach towarzyszących zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa, dyskopatii, rwie kulszowej i innym bólom korzeniowym, w bólach głowy, zespole bólu mięśniowo-szkieletowego, w nerwobólach nerwów obwodowych, w tym nerwu trójdzielnego i twarzowego oraz neuralgiach po półpaścu.
Poznański szpital i przychodnia Med Polonia
gość
13-04-2012, 07:52:20

Witam,
Czy przy chorym kręgosłupie szyjnym może dojść do złego widzenie. Obraz rozmazany lub podwójny w zależności od ustawienia głowy.
Dziękuję za odpisanie na wiadomość
Basia
gość
10-09-2012, 20:59:35

Hej, Ja mam codzienne bóle z tyłu głowy - potylica, plus mrowienia rąk i nóg.A to wszystko po głębokim masażu wibracyjnym całego kręgosłupa.Tak mnie załatwiono,coś mi uszkodzono,lub podrażniono,nikt tego nie wie.A Ja mam problem.
gość
27-09-2012, 04:49:36

jeżeli o ból głowy spowodowany odcinkiem szyjnym chodzi -to proszę popytajcie swoich lekarzy o pomocne ćwiczenia przy tym schorzeniu.
Kiedyś przypadkowo obejrzałam program w którym doradzano na to schorzenie zestaw ćwiczeń-i bardzo prostych od tamtej pory gdy się budzę i boli to od razu wyciągam ręce na boki i nad głowę tam jak w tym programie,a także od razu masuję sobie tył szyi- popytajcie więc lekarzy -może wam też jest w stanie pomóc proste ćwiczenie z unoszeniem rąk nad głowę lub delikatne rozcieranie szyi. nie jestem lekarzem ale z tego co widzę na moim własnym organizmie te proste zabiegi pomagają jak tylko wstaję z bólem. może wasz lekarz poleci wam co innego ale zapytajcie go -bo warto.
gość
18-10-2012, 16:52:17

Widzę ze podobny problem z odcinkiem kręgosłupa mają wszyscy, Ja odczuwam dziwne uciski z tyłu głowy jakby ktoś mi miażdzył czaszkę od tyłu ,uczucie to idzie do przodu głowu i nosu,. Czasem boli mnie twarz kości policzkowe i uczucie duszności. Miałam robiony RTG kręgosłupa Rezonans magnetyczny głowy i nic tam nie znalezli. Te objawy pojawiają się nagle i na jakiś czas znikają i tak w kółko. Lekarz mówił że to może być z nerwów....lub z przepracowania , przepisał mi i tabletki antydepresyjne ale nie pomaga mi nic tylko śpiąca jestem po nich.
gość
19-10-2012, 05:57:19

Czy oprócz bólu i ucisku z tyłu głowy masz inne objawy? np. drętwienie, mrowienie rąk, bóle barków, ramion, ból pod łopatką? Jeżeli tak, to czeka cię dalsza diagnoza czyli rezonans odcinka szyjnego. Nie zawsze rtg szyi wykaże zmiany w tym odcinku, może warto postarać się o głębszą diagnozę, a nie łykać antydepresanty... czasami lekarze zwalają na stan naszej psychiki i nerwicy, ale na to jest jeszcze czas, bo depresja może przyjść w silniejszych stanach bólowych. Skonsultowałabym to jeszcze z neurologiem lub ortopedą i poprosiła o RM szyi. W międzyczasie stosuj ćwiczenia izometryczne odcinka szyjnego i zobaczysz czy przyjdzie poprawa, śpij na małej poduszce - jaśku, cały kręgosłup w jednej prostej linii.
gość
05-02-2013, 10:27:27

Polecam kamizelkę wykonaną z łuski gryczanej umieszczonej w pionowych bawełnianych kanałach jest doskonała dla osób cierpiących na bóle kręgosłupa oraz bóle w okolicach lędźwiowo-krzyżowych. Przylegając dokładnie do ciała dokonuje się podczas noszenia masaż ciała wzdłuż kręgosłupa. Masaż ten usprawniając mikrokrążenie powoduje lepsze dotlenienie oraz dożywienie komórkowe. Naprawdę pomaga. można ją kupić w sklepie internetowym: www.***
gość
10-03-2013, 22:17:28

ja mam straszne bóle kręgosłupa od 2 lat :/ przetestowałem większość specyfików na rynku :/ jedynie co to najlepiej mi pomaga żel Kapin
gość
26-04-2013, 23:48:45

witam od 3 mc mam problem z kregosłupem tak obrazowo nie moge utrzymac głowy na szyji albo całkiem na dole albo u góry bardzo boli az do wymiotów mam tez po operacji tarczycy silna niedoczynnosc przytarczyc i przerost na nowo z guzem tarczycy teraz doszedł kregosłup jestem załamana

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: