Reklama:

Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa (254)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-06-2006, 17:37:00

Witam
Mam 29 lat.
Mam problem. Od roku odczuwam dość dokuczliwe bóle szyi i głowy. Lekarz pierwszego kontaktu twierdzi, że to ból od kregosłupa. Przez pół roku przepisywał mi jakies leki przeciwzapalne i zwiotczające mięśnie, ale bez większych efektów. Czasem ból jest tak silny, że ciężko mi poruszać głową. A ból głowy zawsze rozpoczyna się od tylnej części przy szyi.
Na początku roku robiłam morfologię z rozmazem i OB i żadnych stanów zapalnych nie wykazało. Morfologia idealna.
Szyję mam lekko opuchniętą i ciągle ten ćmiący ból. Byłam u lekarza ortopedy, to nie zostałam nawet zbadana tylko dostałam leki przeciwzapalne i maść. czy to może być coś powazniejszego, czy to raczej ten kręgosłup?
Dwukrotnie byłam już na USG piersi, bo miałam wrażenie, że to bili mnie pierś i pacha. Ale tam było wszystko OK.
Dodam, że często mam też kłopoty z kręgosłupem w odcinku lędźwiowym. Czy jeżeli mam dyskopatię odcinka szyjnego, to w parze musi z tym iść wypadanie dysku "u góry".
Z góry dziękuję za odpowiedź
gość
16-06-2006, 22:54:00

11-06-2006 o 19:37, gość :
Witam
Mam 29 lat.
Mam problem. Od roku odczuwam dość dokuczliwe bóle szyi i głowy. Lekarz pierwszego kontaktu twierdzi, że to ból od kregosłupa. Przez pół roku przepisywał mi jakies leki przeciwzapalne i zwiotczające mięśnie, ale bez większych efektów. Czasem ból jest tak silny, że ciężko mi poruszać głową. A ból głowy zawsze rozpoczyna się od tylnej części przy szyi.
Na początku roku robiłam morfologię z rozmazem i OB i żadnych stanów zapalnych nie wykazało. Morfologia idealna.
Szyję mam lekko opuchniętą i ciągle ten ćmiący ból. Byłam u lekarza ortopedy, to nie zostałam nawet zbadana tylko dostałam leki przeciwzapalne i maść. czy to może być coś powazniejszego, czy to raczej ten kręgosłup?
Dwukrotnie byłam już na USG piersi, bo miałam wrażenie, że to bili mnie pierś i pacha. Ale tam było wszystko OK.
Dodam, że często mam też kłopoty z kręgosłupem w odcinku lędźwiowym. Czy jeżeli mam dyskopatię odcinka szyjnego, to w parze musi z tym iść wypadanie dysku "u góry".
Z góry dziękuję za odpowiedź
gość
28-06-2006, 07:29:00

Mam ten sam problem: duże bule kręgosłupa szyjnego oraz głowy a do tego problemy ze spaniem. Biorę od roku leki przeciwzapane, zwiotczające, przeciwdepresyjne, nasenne. Chodzę na rechabilitację - sollux, diadynamic, jontoforeze, pole magnetyczne a także akumpunkturę. Łykam prozak, lerivon, hydroxyzinum, stilnox, imovane, cloranxen, clonazepam, diphergan, chloraprotixen. Pije jakieś syropy. Smaruję się maściami: diclac, dikloziaja, fastum. Biorę diclober, baclofen, myolastan oraz ketonal ***. Śpię na specjalnej poduszce ortopedycznej. Stosuję ćwiczenia.... i NIC, ZERO - ABSOLUTNIE żADNEJ POPRAWY. JESTEM JUSZ KOMPLETNIE ZAłAMANY. NIKT NIE MOżE MI POMóC. Czy zwyrodnienia kręgosłupa szyjnego są jest już nieuleczalne?
Początkująca
03-07-2006, 15:21:00

Mam podobny problem. Bolało mnie ostatnio bardzo w tych samych miejscach co mowisz. bpl;ało ponasd miesiac i przestało. Zaniepokoiło mnie tez to ze miałam niedowiedzenie na prawe oko które trwało około 10 min. Miałam tez przy skrecie szyji w jedna strone omdlenia. Wszystko narazie sie uspokoiło. Ale nie uwazam zeby to było normalne. Lekarzx tez kazał mi zbadac piersi. Około 7 lat temu miałampodobne bole ale lzejsze. Mam tez dwa malutkie jakby guzki wlasnie w okolicach szyji. Dlaczego lekarz ich nie widzi? Nie byłam jeszcze u neurologa ale sie tam wybiore . zycze powodzenia.
gość
10-09-2006, 15:02:00

03-07-2006 o 17:21, onawystraszona :
Mam podobny problem. Bolało mnie ostatnio bardzo w tych samych miejscach co mowisz. bpl;ało ponasd miesiac i przestało. Zaniepokoiło mnie tez to ze miałam niedowiedzenie na prawe oko które trwało około 10 min. Miałam tez przy skrecie szyji w jedna strone omdlenia. Wszystko narazie sie uspokoiło. Ale nie uwazam zeby to było normalne. Lekarzx tez kazał mi zbadac piersi. Około 7 lat temu miałampodobne bole ale lzejsze. Mam tez dwa malutkie jakby guzki wlasnie w okolicach szyji. Dlaczego lekarz ich nie widzi? Nie byłam jeszcze u neurologa ale sie tam wybiore . zycze powodzenia.
gość
10-09-2006, 15:04:00

prosze sobie zrobic tomografie glowy, moj syn mial podobne objawy i dostal udaru krwotocznego i zmarl. lekarze dzisiaj udaja , ze lecza, albo wcale nie lecza.
gość
12-10-2006, 07:16:00

Ja też tak mam , ale czy byłyście przy tym osłabione ? a co do udaru : ktoś miał takie coś ? , bo widzę że tak ale czy może mi opisać objawy i długość objaw od do ..........
gość
12-10-2006, 07:48:00

witam
gość
12-10-2006, 08:08:00

jestem po cięzkiej chorobie neurologicznej. postaram sie wam cos od siebi napisać, chociaż nie jetsem w stanie podać wam odpowiedzi - bo w moim przyadku lekarze poprostu nie wiedzą - choć zmiany w mózgu są wyraźne. lość badań które przeszłam, ciężkich chwil, wiele miesięcy bólu - to wszystko skłoniło mnie do samodzielnego szukania odpowiedzi na pytanie co też może mi dolegać.
i tak moi drodzy warto pamietac o tym , że takie objawy jak zaniki widzenia, dretwienie kończyn - to powód żeby udać się do neurologa, co do RM to dodam jeszcze że po wielokrotnie przebytym tym badaniu nie służył mi tzw. kontrast podawany dożylnie w ostatniej fazie badania - duszność, ślinotok, panika. no ale lekarze mówia że nie ma reakcji - choć u mnie była.

Nastepne badania przy SM to potencjały wzrokowe - nic sie nie bać nie boli ! i badanie płynu mózgowo-rdzeniowego.
to badanie to osobna historia, i lepiej popytać i trafić na kogoś kto to sprawnie robi - a o tym najleiej wiedzą pięgniarki. Nakłucie "kręgoslupa" i pobranie płynu - to nic przyjemnego i boli, może sie zdarzyć że sie wkuje w nerw kulszowy, mnie nakuwano 3 razy, a pacjetke obok 5. tragedia! potem należy 24 godz. leżeć plackiem i ani na chwilę nie podniesc głowy /weż pampersa - wrazie czego - chyba że wolisz basen, ja nie mogłam sie zmusić , przelezałam 24 bez ruchu. a co jeśli się podniesiesz wczesniej? w wiekszosci przypadków straszny ból głowy. OKROPNY. leż i tyle, płyn utracony- pobrany odbuduje- odtworzy się w ciagu 24 godz.

cd. później
pozdrawiam
ps
na bóle kregoslupa polecam specjaliste do którego osobiscie chodziłam. jest super. dam adres jak podacie maile
gość
12-10-2006, 08:35:00

ojej ale co miałaś / łeś , bo zagadkowo opisujesz swoja chorobę ....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: