Reklama:

Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa (254)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-07-2010, 07:05:24

Witam ja przez 5 lat nie mogłam normalnie funkcjonować z powodu bólu głowy i karku przeszłam szereg badań oraz konsultacji wynikiem czego było to że neurolog powiedział że to brak lordozy w odcinku szyjnym wynikiem czego jest ucisk na tętnicę szyjną i niedotlenienie. na szczęście koleżanka poleciła mi wspaniałych ludzi dzięki którym mogę wreszcie normalnie funkcjonować nie uwierzyła bym gdybym nie spróbowała :) jeśli ktoś jest zainteresowany podaję namiary na tych specjalistów: Gabinet Masażu Leczniczego V. Fedortsov
43-300 Bielsko-Biała, Cisowa 3
Tel.: (33) 8212366
jeśli ktoś nie wierzy wystarczy przeczytać opinie o nich :)
gość
02-07-2010, 07:11:41

Gość 2006-06-28 09:29:00 Mam ten sam problem: duże bule kręgosłupa szyjnego oraz głowy a do tego problemy ze spaniem. Biorę od roku leki przeciwzapane, zwiotczające, przeciwdepresyjne, nasenne. Chodzę na rechabilitację - sollux, diadynamic, jontoforeze, pole magnetyczne a także akumpunkturę. Łykam prozak, lerivon, hydroxyzinum, stilnox, imovane, cloranxen, clonazepam, diphergan, chloraprotixen. Pije jakieś syropy. Smaruję się maściami: diclac, dikloziaja, fastum. Biorę diclober, baclofen, myolastan oraz ketonal ***. Śpię na specjalnej poduszce ortopedycznej. Stosuję ćwiczenia.... i NIC, ZERO - ABSOLUTNIE żADNEJ POPRAWY. JESTEM JUSZ KOMPLETNIE ZAłAMANY. NIKT NIE MOżE MI POMóC. Czy zwyrodnienia kręgosłupa szyjnego są jest już nieuleczalne?

wszystko można wyleczyć tylko trzeba mieć tyle szczęścia co ja i trafić na odpowiednich specjalistów miałam okropne bóle głowy i karku które sprawiały że nie mogłam normalnie funkcjonować żadne leki przeciwbólowe nie pomagały pomogła wizyta w gabinecie masażu leczniczego w bielsku byłam pod wrażeniem tego co się ze mną stało po smarowaniu się maścią poleconą przez kręglarza a była to zwykła maść żywokostrowa (kolor tubki kremowy) po tygodniu bóle minęły -smarowałam nią cały kręgosłup przez 2 tygodnie po czym zjawiłam sie ponownie na nastawianie kręgosłupa i choć nie wszytskie kręgi wróciły na swoje miejsce to poprawa jest oszałamiająca znowu mogę normalnie fiunkcjonować :) podaje namiary Gabinet Masażu Leczniczego V. Fedortsov
43-300 Bielsko-Biała, Cisowa 3
Tel.: (33) 8212366
jesli nie wierzysz to sprawdź opinie :>
gość
17-07-2010, 14:51:49

Witam !
Mam 53 lata, od jakiegoś czasu cierpię na ból głowy, odczuwam także ból szyi, karku i klatki piersiowej. Często drętwieją mi ręce, niekiedy też w łydkach dziwnie pulsują mi mięśnie (to wygląda tak, jakby coś poruszało mi się pod skórą). Po przebudzeniu piszczy, szumi mi w uszach, jest to nie do zniesienia. Bywa, że szum ustaje, ale jest tez tak, że słyszę go przez cały dzień. Czasami widzę jak przez firankę lub mam jakieś mroczki w oczach. Lekarze stwierdzili i mnie dyskopatię i zwyrodnienie kręgosłupa szyjnego, ale obawiam się, że to może być coś znacznie poważniejszego, coś z głową (jakiś guz)... Jestem już tym wszystkim wykończony. Proszę o jakąś poradę lub diagnozę.. i z góry dziękuję.
gość
28-07-2010, 07:10:15

Witam
mam 26 lat i tez borykałem się z takimi bólami głowy przez jakieś 5 lat i szukałem pomocy w takich portalach jak ten. Dodatkowo, nie wiedzieć czemu, miałem podwyższone ciśnienie (130-140/80-90), czasami bóle tuż pod splotem słonecznym w nadbrzuszu w okolicach żołądka połączone, choć nie koniecznie albo czasem na odwrót z kłuciami w sercu i zgagą. Bóle głowy miałem bez powodu: gdy wstałem z rana, chodziłem, siedziałem, czasem podczas wysiłku, a czasem gdy leżałem. Praktycznie pojawiały się zawsze, a czasem były nawet silniejsze, gdy zjadłem coś ostrego, napiłem się coca coli, a w szczególności alkoholu najbardziej tego wysokoprocentowego jak wódka, koniak czy whiski. Wtedy wszystko to kumulowało się (kłucie w sercu, bóle głowy, ból pod splotem słonecznym w nadbrzuszu w okolicach żołądka i zgaga) następnego dnia (w szczególności podczas trzeźwienia). Zdarzało się wtedy dosyć często, że wymiotowałem, dostawałem biegunki i wyglądało to wszystko tak jakbym dostał bardzo silnego zatrucia pokarmowego. Wtedy też moje ciśnienie skakało do 160/100 !!!. Aż w końcu postanowiłem przestać się męczyć i coś zrobić z tym silnym zatruciem pokarmowym, więc poszedłem do gastrologa. Wypytał mnie o wszystko szczegółowo i polecił żebym zrobił sobie z krwi test na Helicobacter pylori (w aptece można go kupić za 15-20 PLN i zrobić sobie go samodzielnie w domu, a jak ktoś nie jest w stanie sobie samemu przekuć palca to w prywatnym laboratorium pobierana jest krew z żyły i kosztuje on nie więcej niż 25-30 PLN). A więc zrobiłem sobie go i wyszedł pozytywnie. Więc lekarz przepisał mi antybiotyki na wyleczenie z tej bakterii. Co ciekawe po 4 dniu brania antybiotyków moje ciśnienie znacznie się obniżyło (120/70), a po zakończeniu całej kuracji (trwa 1-2 tyg) wszystkie w/w dolegliwości ustały (w tym bóle głowy). Jak się okazuję to po głębszym wgłębieniu się w temat tej bakterii, znalazłem kilka artykułów w których jest napisane, że:
„W ostatnich latach pojawiły się przypuszczenia o możliwości wpływu zakażenia H. pylori na rozwój szeregu chorób poza przewodem pokarmowym. Do tych chorób należą:
• choroba niedokrwienna serca i zawał serca
• zespół Raynaud (nadmierne kurczenie się drobnych naczyń rąk i nóg)
migrena
• kilka chorób skórnych (np. trądzik różowaty i przewlekła pokrzywka)”
co w moim przypadku znalazło potwierdzenie, ponieważ nie czuje już bólów głowy, a moje ciśnienie wróciło do normy nie wspominając już o ustąpieniu pozostałych dolegliwości. Z danych Polskiego Związku Gastrologów wynika, że w Polsce jest zakażonych tą bakterią około 70 % ludności. Dlatego jeśli macie wyżej wymienione objawy to może właśnie przez tą bakterię i warto się zbadać i z niej wyleczyć.

Tu macie linki na temat Helicobacter pylori:
http://www.pfm.pl/u235/navi/199927
http://pl.wikipedia.org/wiki/Helicobacter_pylori

Pozdrawiam i życzę zdrowia
gość
02-01-2011, 11:41:36

http://www.enriconardare.pl.tl/ Trzeba dokładnie rozpoznac przyczynę i podjąc leczenie.
gość
06-01-2011, 11:03:38

Witam
NAJLEPSZE EFEKTY DAJĄ - NATURALNE METODY TERAPII MANUALNYCH
www.masaz-kregoslupa-poznan.pl
www.kregarz-poznan.pl
www.rwakulszowa-poznan.pl
www.masaz-poznan.net.pl
www.terapie.poznan.pl
w kontuzjach sportowych-bólu stawów i zwyrodnieniach - przy skoliozach wynikających z braku symetrii miednicy - bólach kręgosłupa - rwie kulszowej - dyskopatii –przepuklinie jądra miażdżystego- tzw. ”wypadnięciach dysków” itp. aby nie trafić na operacje kręgosłupa i przestać truć się środkami przeciwbólowymi.
Musimy jednak chcieć coś zmienić – zaplanować terapie - bo tylko nasza systematyczna - praca z terapeutą oraz zmiany złych nawyków życiowych mogą uchronić nas od wiecznego bólu kręgosłupa - rwy kulszowej czy trwałej deformacji kręgosłupa a co za tym idzie TRWAŁEGO - INWALIDZTWA.
Im wcześniej rozpoczniemy terapie tym łatwiej ustępuje ból więc nie ma na co czekać i oszukiwać zmysły lekami przeciwbólowymi.

OPERACJA JEST OSTATECZNOŚCIĄ I POWODUJE TYLKO ŻE ZOSTANIEMY - INWA***MI
A BÓL I TAK TOWARZYSZYĆ NAM BĘDZIE DALEJ - BO NIE ELIMINUJEMY PRZYCZYNY POWSTANIA SCHORZENIA TYLKO OBJAW !!!!

Chętnie odpowiem na pytania
trzydiamenty@o2.pl - tel.606998116

pozdrawiam i życzę wszystkim szybkiego powrotu do zdrowia

Przemysław Rybczyński
terapeuta dyplomowany
manualnych terapii naturalnych
TRZY DIAMENTY - GABINET TERAPII NATURALNYCH - POZNAŃ

PATRONAT TERAPEUTYCZNY NAD ZAWODNIKAMI
BRAZYLIJSKIEGO JIU-JITSU
AKADEMI GRACIE BARRA – POZNAŃ
www.gb-poznan.pl
gość
13-04-2011, 15:47:43

Mnie jak ból głowy dopadnie to biorę ibalgin maxi sobie, za 5zł kupuję u siebie w płockiej aptece za grosze opakowanie i mam spokój. Naprawdę skuteczny jest. Czasem na ból taki bardziej powierzchowny pomagają maści mentolowe.
gość
14-04-2011, 20:18:45

do Gościa

Co ty też opowiadasz takie bzdury ,że operacja to robi z człowieka kalekę. Proponuję wejść sobie na forum dyskopatii szyjnej i zobacz jak ludzie dzięki operacji mogą normalnie funkcjonować. Ja sama jestem takim przykładem. Gdybym musiała jeszcze raz się zdecydować nie wahał abym się ani na chwilę z decyzją. Każde przedłużanie decyzji o operacji pogarsza o tyle stan zdrowia , że pewne zmiany uszkodzenia nerwów może już nie powrócić.
Najważniejszą rzeczą jest dobra diagnostyka i wybór dobrego neurochirurga. Dzisiaj lekarze mają już duże doświadczenie w robieniu tego typu zabiegów.
Nie wart cierpieć. Sama miałam bóle głowy które były nie do zniesienia . Ciągle musiałam się kłaść bo ból pleców nie pozwalał mi normalnie funkcjonować. Dzisiaj jestem już 1,5 miesiąca po wszczepieniu 2 implantów i stabilizacji. Na drugi dzień po zabiegu już chodziłam a na 3 dzień poszłam do domu.
Czasem strach ma wielkie oczy ale nie wart cierpieć

Pozdrawiam
gość
13-05-2011, 14:14:55

Hej ...
Przeczytałam wasze posty i właśnie popadłam w depresje.
Cierpię na te same dolegliwości od kilku lat raz na dwa, trzy miesiące dopada mnie ból kręgosłupa szyjnego i trwa około 2 tygodnie, od lekarza neurologa (wizyta prywatna) dostałam zestaw leków zawsze jak tylko mnie łapie ból od razu łykam i czasem boli krócej, mój lekarz pierwszego kontaktu się ze mnie wyśmiewa, że to nic takiego i nie chce mi nawet zwolnienia z pracy wypisac, muszę chodzic prywatnie. Wymusiłam dzisiaj skierowanie do poradni neurologicznej, jest 13.05 termin mam na 04. 07 ... Podpowiedzcie mi czego mam żądac od neurologa jak już trafię do gabinetu, jakich badań ??!??

Monika 32 lata
gość
14-05-2011, 14:31:01

To rzeczywiście bzdury o kalectwie po operacji kręgosłupa szyjnego.Ja od pięciu lat borykam się z bólami głowy drętwieniem,lewej połowy ciała i wielu podobnych dolegliwości o których można tu przeczytać.Wiele ścieżek wydeptałam,zanim dostałam się do neurochirurga,który dał mi skierowanie na tomografię i okazało się,że te bóle głowy,drętwienia,zawroty głowy,mroczki są efektem przepukliny w kręgosłupie szyjnym.Teraz czekam na operację,której napewno się poddam,bo czekanie może skończyć się nieodwracalnym paraliżem i pampersem.A masaż czasami należy pamiętać może ten stan przyspieszyć

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: