Reklama:

Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa (254)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
18-11-2009, 01:00:37

Bolał mnie kręgosłup w odcinku szyjnym, no i głowa. Jakby szpile ktoś w nią wbijał, mrowienie kręgosłupa i ból w obrębie pierwszego guzika kręgu szyjnego. Mam 29 lat, i z dnia na dzień poczułem zanik smaku, ale pomyślałem że to zmiana pasty, po kilku dniach zaczęło się. Budzę sie rano i nie czuje prawej części twarzy, oko nie zamyka się i ten potworny grymas, trudności z mówieniem, bełkot i ból kręgosłupa w obrębie szyjnym. Kiedy jadłem jedzenie wylewało mi sie z ust, a wyniki miałem wyśmienite. Następnie paraliż ręki i nogi, miałem wcześniej mrowienia. Tomograf i rezonans nic nie wykazał, badanie płynu m/rdzeniowego nic nie okazało. W rezultacie przestałem widzieć na prawe oko, Pani doktor a wszystko działo się w Szczecińskim szpitalu zleciła zbadać mi oko, podczas badania zemdlałem. Wypisali mi krople i sztuczne łzy, codziennie tony tabletek oraz sterydów, wlew z memotropilu, piracetu oraz wielu innych. Powtarzają tomograf, rezonans, ból jest tak silny że nie wstawałem nawet na sekundę z łóżka, po 1000 ml tramalu mogłem wyjść do toalety, ale miałem 3-4 minut aby sie położyć w innym przypadku darłem się i płakałem z bólu, ukojeniem była natychmiastowa dawka dodatkowego leku przeciwbólowego. Konsorcjum lekarzy, nadal nic nie wiedzą, nagła poprawa z godziny na godzinę, po tym przestaje widzieć całkiem i nie mówię, mam chęć umrzeć tylko to czułem, jedyną oznaką mojej przytomności były łzy lecące na poduszkę i pełna świadomość. Po miesięcznym pobycie w szpitalu dochodzę do zdrowia. widzę lecz trochę gorzej, jestem smutniejszy. Mądry profesor powiedział dla czego tak sie stało ten ból był oznaka procesu demienilizacyjnego oraz krwawienia. Na razie Jeszce pamiętam o zakręceniu kranu, lecz po tym zdarzeniu zapominam, zapominam kim jestem, śpiesząc się zapomniałem wielokrotnie zamknąć drzwi, nie pamiętam swojego numeru telefonu muszę długo myśleć. Zapominam o literach podczas pisania, wcześniej było to absurdalne. Nie wiem ile to jeszcze potrwa, ALE WIEM JEDNO. Jak was wyrzucą drzwiami to właźcie oknem, i jak jest Ilion lekarzy do znajdźcie milion pierwszego. BO MOJE WYNIKI SĄ IDEALNE!!!!!!
gość
23-11-2009, 11:38:09

Gość 2008-08-07 10:24:00 rok temu miałem uraz odcinku szyjnego; od tego czasu czuję duży dyskomfort przy ruszaniu szyją a co gorsza mam częste bóle głowy

rtg nic nie wykazało

chciałbym zrobić prywatnie dalsze badania

czy tomografia odcinka szyjnego wystarczy, żeby zidentyfikować co jest tego przyczyną czy już lepiej wykonać rezonans (ktory jest o wiele drozszy:/)

usg będzie pomocne?

gość
24-11-2009, 21:52:58

To znowu ja Wiolka. byłam u lekarza dostałam skierowanie na TK głowy. dostałam strasznie silne leki przeciwzapalne i przeciwbólowe, troche pomagają ale nie dużo. Boje się i to strasznie bo pani neurolog powiedziała że to może być zapalenie tętnicy skroniowej, ale u mnie w rodzinie było SM, może to pierwsze objawy, ponoć u wujka też się zaczeło bólami głowy.
gość
24-11-2009, 23:35:29

wieczorem podniosłam nogi do góry i nagle złapał mnie przerażający ból głowy odchodzący z szyi tak jak bym miała dostać paraliżu co to za oznaka powinnam iść z tym do lekarza?????co to czy ktoś wie proszę o odpowiedź
gość
24-11-2009, 23:36:29

wieczorem podniosłam nogi do góry i nagle złapał mnie przerażający ból głowy odchodzący z szyi tak jak bym miała dostać paraliżu co to za oznaka powinnam iść z tym do lekarza?????co to czy ktoś wie proszę o odpowiedź
gość
19-03-2010, 20:28:55

to jest straszne!!! to jest już czwarty dzień gdzie mam straszny ból kręgosłupa,najgorzej jest wieczorem wtedy ból jest nie do wytrzymania,nie mogę przez to spać,zaczyna się od bólu głowy i kończy się gdzieś na wysokości łopatek,do tego mam kłucie serca jak bym miała zawał,wiem że płuca nie bolą ale mam też straszny ból pleców i nie wiem teraz czy wszystkie bóle nie są od kręgosłupa
gość
24-03-2010, 12:12:42

Gość 2008-11-30 17:44:00 hej, mogę Ci polecić wizytę u ojca Jana Grande, jest Bonifratem, przyjmuje we Wrocławiu i pomógł wielu osobom obalając lekarskie tezy,

pozdr

czucznik@poczta.fm

to jest kręgosłup szyjny ! zrób rmi kręgów i poddaj sie rehabilitacji polecam stronę
www.boli.net.pl
rehabilitacja i sprzęt super a backstretcher i neckstretcher nie ma sobie równych - dodam,ze chcieli mnie juz pokroic" ale małymi krokami wychodzę ..i jeszce jedno ruch i ruch : pilates ,fittball - rozciagajace miesnie najlepiej pod okiem fachowca,pozdraiwm i zycze zdrowia
gość
13-04-2010, 20:11:21

ja to samo mam... tylko ja mam 17 lat
gość
23-05-2010, 15:18:11

Witam mam straszne bóle tylnej cześci głowy wygląda to tak ze co 2,3 sekundy następuje straszny boli ,,przeszywąjace prądy,,co to może być?? i do tego zaczela mnie boleć lewa reka na odcinku od łokcia w gorę. pozdrawiam jar_o@poczta.onet.pl
gość
02-07-2010, 07:04:35

Witam ja przez 5 lat nie mogłam normalnie funkcjonować z powodu bólu głowy i karku przeszłam szereg badań oraz konsultacji wynikiem czego było to że neurolog powiedział że to brak lordozy w odcinku szyjnym wynikiem czego jest ucisk na tętnicę szyjną i niedotlenienie. na szczęście koleżanka poleciła mi wspaniałych ludzi dzięki którym mogę wreszcie normalnie funkcjonować nie uwierzyła bym gdybym nie spróbowała :) jeśli ktoś jest zainteresowany podaję namiary na tych specjalistów: Gabinet Masażu Leczniczego V. Fedortsov
43-300 Bielsko-Biała, Cisowa 3
Tel.: (33) 8212366
jeśli ktoś nie wierzy wystarczy przeczytać opinie o nich :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: