Reklama:

Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa (254)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-07-2013, 22:54:30

o matko widzę, ze wiele osób ma problemy z odcinkiem szyjnym kręgosłupa. mi w zeszły czwartek podczas gdy szłam sobie spokojnie ulicą przeskoczyło coś jakby prąd w lewym ścięgnie karku i momentalnie zaczęła boleć mnie głowa aż do oka. wzięłam wszystkie możliwe leki - solpadeinę, ketonal, opokan, pyralginę, sumigrę byłam w szpitalu dostałam zastrzyk z ketonalu oraz dexovenu. stosuję maść rozgrzewającą dip hot - nic nie działa. już ponad tydzień boli mnie lewa strona głowy tetniącym,pulsującym ćmiącym bólem, boli mnie bark i lewa strona karku łącznie ze ścięgnem, które wchodzi w potylicę. jestem już tym tak sfrustrowana, że chce mi się płakać. od 2 dni próbuję ćwiczyć, rozciągać kark, ale cały czas czuję, że coś jest tam zakleszczone i nie chce odskoczyć, jakby za krótka kłująca nitka, która ciągnie się od barku przez potylicę aż do oka. czy ktoś może miał taki sam przypadek? jak sobie z tym poradziliście? na czwartek 1 sierpnia mam umówioną wizytę u lekarza internisty, ale już po prostu nie mogę wytrzymać bo 1 sierpnia miną 2 tygodnie jak się męczę z tym bólem. :(
jeśli ktoś może mi coś doradzić będę wdzięczna, bo już wysiadają mi nerwy.
Początkujący
31-07-2013, 11:39:20

Treść zablokowana przez moderatora

gość
31-07-2013, 18:49:40

Nie reklamuj na forum niczego , reklama jest zabroniona . Prosze o usuwanie postow z linkiem , niezgodne z regulaminem
gość
16-09-2014, 21:39:18

Mam pytanie od tygodnia boli mnie głowa z tyłu i odcinek szyi jak naciskam drętwienie twarzy zawroty głowy mdłości juz nie wiem co robić jedni mówią ze przewianie drudzy ze migrena do tego boli mnie jeszcze z lewej strony klatka taj przy zebrach ale to tylko czasami i lewa ręka mnie po bólewa bole głowy są mocne ale nie ciągle są przerwy pomaga też gorąca kompiel bardzo proszę o radę czy to może być rąk głowy mam 26lat
Początkująca
26-09-2014, 14:28:18

Witam wszystkich
Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu mojego zwiazanego z oczami Czy moge widziec czarne plamki, kropeczki od szyjnego? Miala ktoras z Was taki problem ? Lataja mi takie kropki, boli glowa taki dziwny ucisk mam w srodku... robilam rezonans glowy - wszystko ok. Kregow szyjnych mam dopiero styczen - luty... Prosze o pomoc
Początkująca
26-09-2014, 14:29:37

Gość 2014-09-16 23:39:18
Mam pytanie od tygodnia boli mnie głowa z tyłu i odcinek szyi jak naciskam drętwienie twarzy zawroty głowy mdłości juz nie wiem co robić jedni mówią ze przewianie drudzy ze migrena do tego boli mnie jeszcze z lewej strony klatka taj przy zebrach ale to tylko czasami i lewa ręka mnie po bólewa bole głowy są mocne ale nie ciągle są przerwy pomaga też gorąca kompiel bardzo proszę o radę czy to może być rąk głowy mam 26lat
Witam
Gdzie naciskasz jak boli ? Tu z tylu jak idzie miesiec wzdłuz potylicy? Bo mnie tez jak naciskam to boli i do tego az takie klucie w glowie czuje i pelno mroczkow mam w oczach, mroczki nie ustepuja wcale...
Początkujący
13-11-2014, 08:27:57

Ja sie chyba starzeje bo u mnie nie dawno bolal tylko kregoslup a teraz i odcinek szyjny. Moja szwagierka dojezdza 100 km do poznania do kreg clinic bo twierdzi, ze sa niesamowici i ze bol szybciej ustepuje niz sie spodziewano. Byl ktos tam kiedys? Macie jakie opinie? Oferuje masaze, cwiczenia i wiele innych. Planuje zaryzykowac i przekonac sie czy sa ok bo niedlugo zwariuje przez ten bol.
Początkująca
25-11-2014, 10:06:51

Ja idę tam na konsultacje do fizjoterapeuty z synem w piątek. Mały zaczął ostatnio namiętnie grać w piłkę nożną, nabawił się już pierwszej kontuzji.. pojawiły się krótkie ale silne bóle z tyłu uda, boli go niemiłosiernie. Smaruję mu to specjalnym żelem chłodzącym ale wolę tego nie lekceważyć i skonsultować z profesjonalistą. Wybraliśmy Kręg Clinic, choć mieszkamy 40 km od Poznania. bo zasugerowałam się opinią znajomej która tez ma w domu małego piłkarza, od czasu do czasu odwiedza to miejsce i bardzo sobie je chwali. Lepiej nie zwlekaj z wizyta, z kręgosłupem nie ma żartów.
gość
01-12-2014, 13:45:35

Witajcie.
Czy mieliście robione blokady? Byłam w poradni leczenia bólu i zrobiła mi lekarka 4 zastrzyki. Przez cały dzień chodziłam jakbym się nieźle upiłą, 2 dnia od rana miałam wymioty z bólu, przy zażywaniu środka przeciwbólowego-zwróciłam go, dopiero pod wieczór byłam w stanie zjeść. Minęło 5 dni a cały czas mnie ćmi, podobnie jak przed blokadami.
Czy tj. naturalne po pierwszej blokadzie?
gość
02-11-2015, 11:00:59

Ja natrafiłam na dobry materac Viscotherapy i spokojnym sumieniem mogę go polecać. Natomiast wcześniej używałam za twardego, kupionego w sieciówce i to nie było to. Często budziłam się jak po jakichś torturach. Myślę, że najlepiej testować i dobierać indywidualnie z pomocą ekspertów.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: