Reklama:

Ból głowy i odcinka szyjnego kręgosłupa (254)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
27-07-2013, 22:54:30

o matko widzę, ze wiele osób ma problemy z odcinkiem szyjnym kręgosłupa. mi w zeszły czwartek podczas gdy szłam sobie spokojnie ulicą przeskoczyło coś jakby prąd w lewym ścięgnie karku i momentalnie zaczęła boleć mnie głowa aż do oka. wzięłam wszystkie możliwe leki - solpadeinę, ketonal, opokan, pyralginę, sumigrę byłam w szpitalu dostałam zastrzyk z ketonalu oraz dexovenu. stosuję maść rozgrzewającą dip hot - nic nie działa. już ponad tydzień boli mnie lewa strona głowy tetniącym,pulsującym ćmiącym bólem, boli mnie bark i lewa strona karku łącznie ze ścięgnem, które wchodzi w potylicę. jestem już tym tak sfrustrowana, że chce mi się płakać. od 2 dni próbuję ćwiczyć, rozciągać kark, ale cały czas czuję, że coś jest tam zakleszczone i nie chce odskoczyć, jakby za krótka kłująca nitka, która ciągnie się od barku przez potylicę aż do oka. czy ktoś może miał taki sam przypadek? jak sobie z tym poradziliście? na czwartek 1 sierpnia mam umówioną wizytę u lekarza internisty, ale już po prostu nie mogę wytrzymać bo 1 sierpnia miną 2 tygodnie jak się męczę z tym bólem. :(
jeśli ktoś może mi coś doradzić będę wdzięczna, bo już wysiadają mi nerwy.
Początkujący
31-07-2013, 11:39:20

Treść zablokowana przez moderatora

gość
31-07-2013, 18:49:40

Nie reklamuj na forum niczego , reklama jest zabroniona . Prosze o usuwanie postow z linkiem , niezgodne z regulaminem
gość
16-09-2014, 21:39:18

Mam pytanie od tygodnia boli mnie głowa z tyłu i odcinek szyi jak naciskam drętwienie twarzy zawroty głowy mdłości juz nie wiem co robić jedni mówią ze przewianie drudzy ze migrena do tego boli mnie jeszcze z lewej strony klatka taj przy zebrach ale to tylko czasami i lewa ręka mnie po bólewa bole głowy są mocne ale nie ciągle są przerwy pomaga też gorąca kompiel bardzo proszę o radę czy to może być rąk głowy mam 26lat
Początkująca
26-09-2014, 14:28:18

Witam wszystkich
Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu mojego zwiazanego z oczami Czy moge widziec czarne plamki, kropeczki od szyjnego? Miala ktoras z Was taki problem ? Lataja mi takie kropki, boli glowa taki dziwny ucisk mam w srodku... robilam rezonans glowy - wszystko ok. Kregow szyjnych mam dopiero styczen - luty... Prosze o pomoc
Początkująca
26-09-2014, 14:29:37

Gość 2014-09-16 23:39:18
Mam pytanie od tygodnia boli mnie głowa z tyłu i odcinek szyi jak naciskam drętwienie twarzy zawroty głowy mdłości juz nie wiem co robić jedni mówią ze przewianie drudzy ze migrena do tego boli mnie jeszcze z lewej strony klatka taj przy zebrach ale to tylko czasami i lewa ręka mnie po bólewa bole głowy są mocne ale nie ciągle są przerwy pomaga też gorąca kompiel bardzo proszę o radę czy to może być rąk głowy mam 26lat
Witam
Gdzie naciskasz jak boli ? Tu z tylu jak idzie miesiec wzdłuz potylicy? Bo mnie tez jak naciskam to boli i do tego az takie klucie w glowie czuje i pelno mroczkow mam w oczach, mroczki nie ustepuja wcale...
Początkujący
13-11-2014, 08:27:57

Ja sie chyba starzeje bo u mnie nie dawno bolal tylko kregoslup a teraz i odcinek szyjny. Moja szwagierka dojezdza 100 km do poznania do kreg clinic bo twierdzi, ze sa niesamowici i ze bol szybciej ustepuje niz sie spodziewano. Byl ktos tam kiedys? Macie jakie opinie? Oferuje masaze, cwiczenia i wiele innych. Planuje zaryzykowac i przekonac sie czy sa ok bo niedlugo zwariuje przez ten bol.
Początkująca
25-11-2014, 10:06:51

Ja idę tam na konsultacje do fizjoterapeuty z synem w piątek. Mały zaczął ostatnio namiętnie grać w piłkę nożną, nabawił się już pierwszej kontuzji.. pojawiły się krótkie ale silne bóle z tyłu uda, boli go niemiłosiernie. Smaruję mu to specjalnym żelem chłodzącym ale wolę tego nie lekceważyć i skonsultować z profesjonalistą. Wybraliśmy Kręg Clinic, choć mieszkamy 40 km od Poznania. bo zasugerowałam się opinią znajomej która tez ma w domu małego piłkarza, od czasu do czasu odwiedza to miejsce i bardzo sobie je chwali. Lepiej nie zwlekaj z wizyta, z kręgosłupem nie ma żartów.
gość
01-12-2014, 13:45:35

Witajcie.
Czy mieliście robione blokady? Byłam w poradni leczenia bólu i zrobiła mi lekarka 4 zastrzyki. Przez cały dzień chodziłam jakbym się nieźle upiłą, 2 dnia od rana miałam wymioty z bólu, przy zażywaniu środka przeciwbólowego-zwróciłam go, dopiero pod wieczór byłam w stanie zjeść. Minęło 5 dni a cały czas mnie ćmi, podobnie jak przed blokadami.
Czy tj. naturalne po pierwszej blokadzie?
gość
02-11-2015, 11:00:59

Ja natrafiłam na dobry materac Viscotherapy i spokojnym sumieniem mogę go polecać. Natomiast wcześniej używałam za twardego, kupionego w sieciówce i to nie było to. Często budziłam się jak po jakichś torturach. Myślę, że najlepiej testować i dobierać indywidualnie z pomocą ekspertów.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Fasd
Witam serdecznie chciałabym porozmawiać z neurologiem dziecięcym na temat diagnozy u 3 letniego dziecka któremu zdiagnozowano po 2 latach od narodzin Fasd. Otóż przedstawię państwu moją historię. Byłam w toksycznym związku mój partner a ojciec naszego dziecka to specyficzna osoba. Podczas kłótni wyrzucał nas z domu . Ja po kilku dniach wracała z dzieckiem spowrotem. Ojciec dziecka jest wrogiem alkoholu nie pije i nie pali. Jak i również ja jestem wrogiem alkoholu. Tak owszem pale papierosy. Z naszych kłótni wyszła taka sytuacja że odebrano nam dziecko tymczasowo z powodu kłótni i niestebilizacji. Dziecko będąc w rodzinie zastępczej 10 miesięcy temu miało badanie pod kątem fasd. Z badań rozwoju dziecka wyszło że moja córka ma Fasd. Ja nie piłam w ciąży i nie pije alkoholu, ojciec dziecka również nie pije. . Czy na podstawie rozwoju można stwierdzić u dziecka Fasd. ? Jestem załamana ta diagnoza i wogole się z nią nie zgadzam. Czytając szukając po internecie wiem że wyszło by to na badaniach USG jak i po urodzeniu dziecka. Jednak takiego czegoś nie stwierdzono u mojej córki. Jestem przerażona ta diagnoza. Córka po swojej babci odziedziczyła w genach jedno większe ucho i odstające. Do tego badanie rynienki pod nosem miała wąskie przed podcięciem wędzidełka górnego pod górną warga. Jeżeli by się odezwała jakaś pani neurolog pediatra bo nawet nie wiem gdzie zaczerpnąć informacji może wysłać na priv wyniki badań. Gdzie dostałam je od pani opiekunki po 10 miesiącach od ich wykonania. Nawet nie wiedziałam że moja córka miała robione takie badanie. Dodam iż doktor rodzinny również potwierdził że to nie możliwe by dziecku po 2 latach stwierdzono Fasd gdy matka i ojciec nie pili alkoholu. Pani z opieki społecznej również potwierdziła i potwierdzi w sądzie że u nas alkoholu do domu nigdy nie było. Nie mogę sobie dać z tym rady że z mojego dziecka jest robione dziecko kaleka. Proszę o jakąś odpowiedź Email pani jakieś neurolog bym mogła uzyskać jakiej kolwiek informacji . Dziękuję
Inne sposoby ulżenia w dolegliwościach
Kochani, moja mama jest po dwóch operacjach, jeden na szyję, druga na odcinek lędźwiowy. Przed operacją na odcinek lędźwiowy przestała czuć już stopę, była odrętwiała. Po operacji stopa "wróciła", ale ma na codzień mnóstwo dolegliwości, bóle, parzenia, miała też rwę kulszową aż wygięło jej nogę na chwilę. Czy tak powinno być? Robiła ponowny rezonans, w kilku miejscach piszą o stanozie. Proszę powiedzcie, co można jeszcze zrobić, by ulżyć na codzień? Czytałam o medycznej marihuanie, może jakiś olejek cbd? Czytałam też o kolagenie typu II (może macie jakiś sprawdzony) w połączeniu z Wit c i kwasami omega 3-6-9? Czy taka suplementacja może cokolwiek pomóc? Proszę o jakąkolwiek podpowiedź....
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Drętwienie lewej strony twarzy
Witam. Kilka dni temu zaczęły bolec mnie stawy i mięśnie lewej ręki i nogi. Pojawiło się drętwienie i zawroty głowy. Po kilku dniach ustąpiło ale pojawiło się drętwienie w okolicach lewej skroni i ból głowy nieraz z zawrotami głowy. Co to może być? Brak jakiś witamin?
Reklama: