Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
30-06-2012, 13:37:53

Upał jest niesamowity, zrobiłam zakupy rano, obiad się gotuje i na dzisiaj tyle, bo na więcej nie mam teraz siły, może późnym popołudniem spacer na ochłodzenie. Ale jutro nad wodę do Pana Toliboskiego znowu jedziemy, na świeże powietrze… coś dla ducha trzeba przecież. W mieście w domu nie da się usiedzieć w taki żar
Wielebny przyjmę z pokorą ten rachunek sumienia
(tylko proszę z jakąś zniżką może da się bez VAT-u?)
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i życzę przyjemnego, chłodnego wiaterku
Nie dawno przez Toruń przetoczyła się burza a po niej jeszcze większe piekło .
anTosiu musi być z Vat usługi kościelne nie są zwolnione z tego podatku ale pomyślimy o promocji dodamy gratis
Na obiadek chyba jakiś chłodnik robiłaś ja jadłem resztki z poprzednich dni bo gosposia nasmażyła mięsiwa i trza było je wyjeść aby mięsko z lodówki nie wypełzło
Cóż może zaprosisz księdza na ten wypad nad jezioro stworzymy sobie nasiadówkę lub spacerówkę poetycką i stworzymy coś dla naszego wspaniałego grona , aby nikomu smutno nie było tylko by cieszyć się z każdego dnia i słowa
ks Janusz
Forumowicz
30-06-2012, 13:44:51

I znowu wcięło mój tekst!!!!!!!
anTosiu jak wiesz kościół nie jest zwolniony z podatku Vat lecz pomyślimy o jakiejś promocji z gratisem
Na obiad chyba robiłaś jakiś chłodnik?
Ja zjadałem jakieś resztki z tygodnia bo gospocha nasmażyła mięsiwa i trzeba było je wyjeść aby samo z lodówki nie wypełzło .
Przez Toruń przetoczyła się burza a po niej jeszcze bardziej gorąco .
No chyba zaprosisz księdza na tę wycieczkę nad jezioro, może zrobimy nasiadówkę lub spacerówkę poetycką i napiszemy coś miłego dla naszego grona
ks Janusz
Wtajemniczony
30-06-2012, 18:03:40

buraczek 2012-06-27 17:49:10
Marcin, a samo drażnienie opony rdzenia przez bliskość dysku (bo jakaś mała wypuklina na innym poziomie tez u mnie była) albo rozrośnięcie się jakiejś blizny na oponce, pozostałej np. po operacji tez może wysyłać takie zabłąkane sygnały bólowe do ręki?
Masz pacjentów z uciskiem samej opony a nie korzeni nerwów ręki, którzy mają pobolewania w ręce?
tak mi to przyszło do głowy jak Paulina napisała, że ma ucisk opony i modelowanie rdzenia (bez ucisku korzenia nerwowego) a ręce jej od tego i tak drętwieją.
Hmm... teoretycznie (z podkreśleniem tego słowa) objawy wynikające z ucisku opony nie powinny schodzić poniżej łokcia... zaznaczam teoretycznie bo jest to tylko i wyłącznie jedna z hipotez poparta pewnymi badaniami. Ucisk na korzeń oczywiście może dawać objaw na całej długości. Także wychodząc z takiego założenia ucisk na oponę objawy max do łokcia, ucisk na korzeń- ból może iść do końca.
Zrosty, blizny na oponie... hmm- ja bym spróbował zrobić kilka testów rozciągowych czyli poprostu pociągnąć ją w jednym i drugim kierunku i zobaczyć co się stanie:) Jeżeli byłaby reakcja to spróbować trochę pomobilizować oponę albo korzenie nerwowe. Ew. poprostu sprawdzić jak ten ból reaguje na pewne procedury.
Drętwienie rąk u Pauliny może mieć różne podłoże, natomiast moze to wynikać z pracy jaką wykonuje i problemu w nadgarstku, małej stenozy otworowej czy też faktu, że na mri nie wyszedł ucisk na korzeń a faktycznie gdzieś tam coś delikatnie... itd. Temta trudny jeżeli niemam możliwości " weryfikacji w czasie rzeczywistym" co powoduje zmianę poziomu dolegliwości
Pozdrawiam
Marcin S.
Forumowiczka
30-06-2012, 22:19:43

W nocy wstałam
kwiatków narwałam
Usłyszałam głos ptaszyny
że dziś Halinki imieniny
Halinko, życzę Ci wielkiej MOCY dla ciała i umysłu.
Życzę ogromnego wsparcia od bliższych i dalszych.
Wiary,że słońce zawsze otuli Cię ciepłem.
Nadziei, że po nocy przychodzi DZIEŃ
a po burzy SPOKÓJ.
Przytulam Cię Z.
Forumowicz
01-07-2012, 07:27:03

Na moim oknie siadły dwie ptaszyny
I powiedziały mi że dziś Halinka ma imieniny
więc korzystając z tej sposobności
składam życzenia aby spełniły się Twoje marzenia
By szczęście i radość w parze szły zawsze
By Złe dni w niepamięć poszły .
Zdrowie dopisywało zawsze .
Tego Ci życzę Halinko miła i byś tu zawsze z nami była
ks Janusz
gość
01-07-2012, 07:34:35

Halinko, dołączam do tych pięknych życzeń buziaki i kwiatka...
wszystkiego NAJLEPSZEGO, NAJZDROWSZEGO
[url href=http://www.forumneurologiczne.pl/galeria/hindus_ka/albumy title="Przejdź do galerii użytkownika"][NOFILE]
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowiczka
01-07-2012, 08:21:13

marcinsied 2012-06-30 20:03:40
Zrosty, blizny na oponie... hmm- ja bym spróbował zrobić kilka testów rozciągowych czyli poprostu pociągnąć ją w jednym i drugim kierunku i zobaczyć co się stanie:) Jeżeli byłaby reakcja to spróbować trochę pomobilizować oponę albo korzenie nerwowe. Ew. poprostu sprawdzić jak ten ból reaguje na pewne procedury.
Pozdrawiam
Marcin S.
Marcin wielkie dzięki za odpowiedź!
Wiesz, że drążenie tematów to mój konik, chociaż dla innych pewnie wkurzający ale dzięki temu kiedyś moja córka została zoperowana jeszcze na czas (miała rozlany wyrostek robaczkowy a ja w ciągu 2 dni byłam 3 razy odesłana do domu przez kilku lekarzy z diagnozą że to grypa jelitowa). Dobrze że się nie poddaję. Ale to w tej chwili nie ten temat.
Jeżeli byłbyś w stanie wytrzymać jeszcze jedno moje pytanie, a reszta szyjek pozwoli, to po twojej odpowiedzi mam taką radosną nadzieje, że może jestem już na dobrym tropie.
Napisałeś, że można by spróbować testów rozciągowych, jeżeli to blizny na oponie są przyczyną bóli. Nie mam pojęcia co to są za testy, natomiast zdarza mi się, że jeżeli w trakcie tego jak boli wyprostuję rękę pod kątem 90 stopni do tułowia i w tej pozycji na niby wkręcam i wykręcam żarówkę, to ból mi przechodzi. Nie zawsze ale dosyć często. (Joa mi poradziła takie rozciąganie - dzięki Joa!).
Czy takie ruchy należą do tych testów na rozciąganie o których mówiłeś?
Poszukałabym kogoś na miejscu, kto potrafi tę terapię poprowadzić i chętnie sprawdziłabym czy pomoże.
Mobilizacja nerwów? tak o to pytać?
i jeszcze raz dziękuję!
(a osoby niezainteresowane tematem przepraszam, jeżeli nudzę)
Asia
Forumowiczka
01-07-2012, 08:32:36

Nie zauważyłam, że Halinka ma imieniny :)
Wszystkiego najlepszego!
Wtajemniczona
01-07-2012, 09:10:34

NAJLEPSZEGO!!!
BUZIAKI!
Forumowicz
01-07-2012, 09:46:53

buraczek 2012-07-01 10:21:13
Marcin wielkie dzięki za odpowiedź!
Wiesz, że drążenie tematów to mój konik, chociaż dla innych pewnie wkurzający .
Asia
wal śmiało , który/a to poprzestawiamy mu/jej kręgi
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: