Reklama:

MEMOTROPIL, NOOTROPIL - jakie efekty? (49)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-09-2016, 21:12:21

czy ktos pytal lekarza czy polski lek dziala identycznie?
Gość 2009-01-16 12:57:00
pamietajcie jeszcze że neotropil i memotropil trzeba brać rano i ewentualnie w południe, nie bieże się tego leku wieczorem ani przed spaniem
gość
29-01-2017, 15:24:46

Gość 2009-04-26 04:21:00
Jest pewna różnica. Nootropil jest lekiem produkowanym w Belgii, bądź w innych krajajch na licencji. Memotropil jest jego polskim odpowiednikiem. Jestem 2 rok po urazie mózgu według mnie nootropil jest skuteczniejszy - szczególnie poprawia sie pamięć - i coś jeszcze - świadomość, czego w memotropilu nie zauwazam.
Przecież oba mają ten sam składnik???!!!!
gość
23-03-2017, 22:41:37

Mam 79 lat - zacząłem odczuwać osłabienie pamięci, trudności z nazwiskami znanych osób, gubienie słów.. choć dużo czytam, i odwalam setki krzyżówek. Zażywałem suplementy (Bilobil, Glinko..) bez poprawy. Po dwóch miesiącach brania Nootropilu - odczuwam wyraźną poprawę, wracam do normy!
gość
12-04-2017, 19:36:27

Ja niestety mam podobnie jak Pan wyżej ,problemy z zapamiętywaniem,problemy z nazewnictwem czegoś ,koncentracją itp. U mnie przyczyną jest regularne branie benzodiazepin ,które niestety po pewnym czasie dają takie właśnie skutki uboczne.Na razie biorę Biotropil 1-1-0 po 800 mg i czekam na efekty. Widzę na wielu forach,że lek jest dosyć skuteczny. Jednakże jak już ktoś napisał,należy unikać brania go wieczorami a nawet popołudniem bo potrafi sprawić kłopoty ze snem :)
gość
13-04-2017, 21:06:46

Witam, jestem po przebytym zapaleniu mózgu i w związku z tym brałam lucetam 1200, dziś w aptece dostałam zamiennik Memotropil 1200. z Lucetamu 1200 byłam zadowolona. jak myślicie efekt będzie ten sam?
gość
22-11-2017, 10:52:00

Ja brałem Nootropil 1200 od 2005 roku po przebytym wylewie krwi do mózgu, 2 tabletki dziennie aż do 2011. Później dowiedziałem się o Biotropilu i Memotropilu. Jednak zaprzestałam brania gdy zdałem maturę, dostałem się na studia. Teraz zacząłem brać znowuż, liczę, że mi pomoże i pamięć będzie lepsza:)
gość
11-10-2020, 18:40:48

Brałem Nootropil do końca życia będę tej decyzji żałował, że posłuchałem lekarza i się zgodziłem, aby to zażywać. Z dnia na dzień coraz gorzej sie czułem dostałem depresji i całe życie mi się posypało. Spać do dzisiaj nie mogę po nocach a minęło już 10 lat. Smak i węch też straciłem podczas zażywania tego.
gość
14-05-2021, 09:29:39

Nootropil biorę od 30 lat codziennie rano dawka 1200.Bardzo dobry lek na problemy z zaburzeniami oczu i niedokrwieniem mózgu.
gość
25-12-2022, 10:14:47

Moja mama wiek 81 lat chorująca na bóle stawowe i liczne zwyrodnienia kończyn górnych zaczęła od roku leczyć się u lekarza na zawroty głowy szumy w głowie memotropilem.Jakoś we wrześniu zacząłem podejrzewać u mamy dziwne objawy jakby maniakalno depresyjne.Od tego momentu Zacząłem bardzo mamą się opiekować.Wizyta u psychiatry I dostała leki ,później szybko zmiana leków na nowe.Ale cały czas obserwując mamę widziałem,że coraz jej gorzej z funkcjami psychoterapia ruchowymi(nie podnosi szklanki,nie zrobi sama kanapki,a nawet bardzo ciężko zaczyna wstawać z łóżka i iść do toalety i tylko o łasce.Nie podejrzewałem,że tu mogą zachodzić jakieś interakcje z innymi lekami z tym Memotropilem od neurologa jeszcze czy od rodzinnego Vicebrol *** lub Atorvaaterol i ,ze cos powoduje skutki uboczne.Przy trzeciej wizycie u psychiatry na koniec listopada opowiedziałem jak mama się zachowuje więc opisał to silną depresją i już teraz skutecznie pomoże Aurex,Lucetam lub Memotropil i na noc Trittico.Ale widzę ,że mama oprócz wyciszenia jest jakby otępiała i prawie sparaliżowana i bez opieki drugiej osoby prawie nie funkcnonuje.Czy może coś tu trzeba odstawić ?Jest mocno załamany stanem mamy,a i sam od kilku lat leczę depresję.Proszę czy ktoś może pomoc mi i doradzić w tej sprawie?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: