Reklama:

Złe samopoczucie po rezonansie głowy (64)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
24-02-2022, 12:12:50

Witam ja miałam MR głowy z kontrastem. Dziś mdłości wymioty widzę jak za mgłą .pomimo ze nie wyrazilan zgody na kontrast to mi podali bo miałam na skuerowaniu.po ilu dniach minom dolegliwości może ktoś miał tak samo
gość
24-02-2022, 13:45:45

Wypij ponad 2litry wody,odpoczywaj nogi na wysokości serca zjedz coś słodkiego. Owoc banan…
Pisz jak minie
gość
15-03-2022, 01:51:04

Witam, miałam robione MR kręgosłupa szyjnego 18.01.2022. Na badanie poszłam zdrowa bez żadnych dolegliwości. Już po zejściu z leżanki urządzenia źle się czułam ledwo wróciłam do domu. Zawroty głowy, mdlosci, przyspieszone tętno.... Po 2 tygodniu tygodniach karuzeli poszłam do lekarza rodzinnego bo przecież nie da się tak żyć, z pracy się zwalniałam bo nie mogłam czytać tekstu na komputerze, uczucie jak choroba lokomocyjna x5, w kościele nie mogłam wytrzymać - wychodziłam na świeże powietrze bo tak było lepiej, w nocy brak snu bo trzrpotanie serca i ataki paniki bo czuje ze coś się że mną źle dzieje doktor stwierdziła że pierwszy raz słyszy żeby po MR były takie skutki, zadzwoniła przy mnie do zaprzyjaźnionej laryngolog i ta potwierdziła że być może jakiś przewód słuchu mógł się uszkodzić podczas badania. Poszłam więc prywatnie do laryngologa, po badaniu stwierdził że uszy ok dał leki na zawroty głowy - betaserc oraz witaminy z grupy B, kazał przyjmować miesiąc a jak nie przejdzie to dalszą diagnostyka. W tym czasie już miałam wizytę u neurologa z wynikiem rezonansu kręgosłupa szyjnego od którego wszystko się zaczęło, oczywiście z trudem było mi wytrzymać na poczekalni gdzie tłum ludzi od razu zawroty, w czasie wizyty opowiedziałam co się stało i teraz te dolegliwości stały się przedmiotem badań przez neurologa zlecił TK głowy bo bal się że MR już nie przeżyje i badania krwi, didimery, tarczyca i przypisał jeszcze jeden lek od zawrotów, słuchajcie to już 2 miesiące w "karuzeli" żyć się odechciewa....w tym czasie doszłam do tego że pielęgniarka podczas badania MR nie zabezpieczyła mi uszu, nie miałam słuchawek, zatyczek czy coś..... Zaczynam myśleć że to może być związane z błędnikiem .... Co dalej napisze. Ale napewno nie jest tak jak mówią że MR jest całkowicie bezpiecznie i bez skutków ubocznych. Pozdrawiam wszystkich szukających pomocy
gość
22-03-2022, 17:54:58

Gość 2022-03-15 02:51:04
Witam, miałam robione MR kręgosłupa szyjnego 18.01.2022
Hej o Swoim problemie pisałem na poczatku 3 strony
na dzień dzisiejszy już jest ok w moim przypadku trwało to ok. 3miesięcy zanim zaczeło wszyskto wracać do porzadku jak z przed rezonansu ustapiły zawroty i wszelkie dolegliwości w tym piski w uszach, wspomagaj organizm zdrowym odżywianiem Witaminy B12, D3 i takie tam będzie dobrze Pozdrawiam:)
gość
24-03-2022, 10:41:38

Dziękuję, zawsze to nadzieja ze wszystko będzie ok. Pozdrawiam.
gość
30-03-2022, 23:03:28

Ja jestem dwa dni po badaniu odczuwam straszne zmeczenie pieczenie w oczach i sennosc rezonans kregoslupa I stawu biodrowego
gość
07-05-2022, 04:28:19

Witam, miałam robione MR kręgosłupa szyjnego 18.01.2022. Na badanie poszłam zdrowa bez żadnych dolegliwości. Już po zejściu z leżanki urządzenia źle się czułam ledwo wróciłam do domu. Zawroty głowy, mdlosci, przyspieszone tętno.... Po 2 tygodniu tygodniach karuzeli poszłam do lekarza rodzinnego bo przecież nie da się tak żyć, z pracy się zwalniałam bo nie mogłam czytać tekstu na komputerze, uczucie jak choroba lokomocyjna x5, w kościele nie mogłam wytrzymać - wychodziłam na świeże powietrze bo tak było lepiej, w nocy brak snu bo trzrpotanie serca i ataki paniki bo czuje ze coś się że mną źle dzieje doktor stwierdziła że pierwszy raz słyszy żeby po MR były takie skutki, zadzwoniła przy mnie do zaprzyjaźnionej laryngolog i ta potwierdziła że być może jakiś przewód słuchu mógł się uszkodzić podczas badania. Poszłam więc prywatnie do laryngologa, po badaniu stwierdził że uszy ok dał leki na zawroty głowy - betaserc oraz witaminy z grupy B, kazał przyjmować miesiąc a jak nie przejdzie to dalszą diagnostyka. W tym czasie już miałam wizytę u neurologa z wynikiem rezonansu kręgosłupa szyjnego od którego wszystko się zaczęło, oczywiście z trudem było mi wytrzymać na poczekalni gdzie tłum ludzi od razu zawroty, w czasie wizyty opowiedziałam co się stało i teraz te dolegliwości stały się przedmiotem badań przez neurologa zlecił TK głowy bo bal się że MR już nie przeżyje i badania krwi, didimery, tarczyca i przypisał jeszcze jeden lek od zawrotów, słuchajcie to już 2 miesiące w "karuzeli" żyć się odechciewa....w tym czasie doszłam do tego że pielęgniarka podczas badania MR nie zabezpieczyła mi uszu, nie miałam słuchawek, zatyczek czy coś..... Zaczynam myśleć że to może być związane z błędnikiem .... Co dalej napisze. Ale napewno nie jest tak jak mówią że MR jest całkowicie bezpiecznie i bez skutków ubocznych. Pozdrawiam wszystkich szukających pomocy
gość
07-05-2022, 04:28:55

gość
07-05-2022, 04:31:56

Witajcie, na dzień dzisiejszy już wszystko się uspokoiło. Brałam systematycznie wit z grupy B a zalecone leki w razie potrzeby. Także dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam wszystkich z forum.
gość
10-06-2022, 07:51:25

Dziś w Opolu miałem robiony rezonans odcinka szyjnego, i tuż po wyjściu z gabinetu również zauważyłem problemy z ostrością widzenia. Zapytałem lekarkę to stwierdziła że nic nie powinno mi dolegać i pewnie to że długo leżałem z zamkniętymi oczami. Dziwne to bardzo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Nieustępujący ból głowy.
Witam. Poszukuję pomocy co do mojego niecodziennego przypadku z bólami głowy. Zmagam się z codziennym bólem głowy od sierpnia 2023 roku. Ból pojawia się o różnych porach dnia i nocy . Robiłem już wszystkie badania jakie tylko przyszły mi do głowy łącznie z rezonansem głowy o żaden lekarz nie jest w stanie mi pomóc. Przeszedłem od neurologów po laryngologów ,okulistów ,endokrynologów czy fizjoterapeutów i po żadnym leczeniu nie ma poprawy bóle głowy nie ustępują... Już nie wiem gdzie szukać przyczyny co robić...:-[ dostałem nawet skierowanie do szpitala ale nigdzie nie chcą mnie przyjąć bo nie wiedzą co mi jest:-[ Błagam o pomoc! Poniżej zamieszcze zdjęcie z rezonansu na którym coś wyszło aczkolwiek każdy neurolog mówi że to nic groźnego i od tego głową nie powinna boleć...to od czego boli codzien przez półtora roku?
Nietypowe zaburzenia widzenia proszę o pomoc
Cześć mam 23 lata , od 1.5 miesiąca zmagam się z nietypowymi zaburzeniami widzenia i szukam pomocy w diagnozie. Moje objawy to głównie zaburzenia widzenia na wzorach / określonych powierzchniach ( przykładowo pognieciona pościel , pognieciona roleta , kaloryfer ) które przypominają zakłócenia / drganie / falowanie tych przedmiotów , powierzchni . Zauważyłem że problem potrafi zniknąć gdy zamknę jedno oko nie ważne które. Czasami pojawia się drętwienie ale naprawdę delikatne w okolicy ust policzka po lewej stronie czasami też dłoni. Pojawiają się też szumy uszne raz na jakiś czas i piski w uszach. Mam też mroczki i męty przed oczami . Nie jest ich wiele ale towarzyszą mi każdego dnia tak jak te nietypowe zaburzenia widzenia. Zbadało mnie dwóch neurologów - norma EEG - norma Rezonans magnetyczny w otwartym aparacie z kontrastem - norma TK bez kontrastu - norma Okulista - lekka wada wzroku która nie powinna się objawiać w ten sposób Morfologia krwi - wszystko ok oprócz ferrytyny która jest podwyższona lecz choruje na stłuszczenie wątroby więc to może być od tego B12 na poziomie 236 kwas foliowy na poziomie 4 zacząłem suplementację Kardiolog / echo serca / EKG - norma Ciśnienie - książkowe Próby tarczycowe i hormonalne - norma Laryngolog - norma Bardzo proszę o pomoc co może mi dolegać ? Co mogę jeszcze zbadać . Z góry dziękuję
Wysoka prolaktyna, bóle głowy, nudnosci
Cześć. Za tydzień idę do neurologa po skierowanie na TK głowy. Ponieważ miałam robione badania krwi kontrolne przez moją ginekolog, wyszła podwyższona prolaktyna (przysadka mózgowa) Do tego mam bóle głowy i nudnosci. Na TK będę dość długo czekać, następnie drugie tyle będę czekać na wynik. Więc nie lepiej było by zaproponować żeby dala skierowanie na oddział i tam zbadają i będą wyniki w ciągu kilku godzin dni. Tylko czy się zgodzi neurolog?? Miał ktoś?
Reklama: