Reklama:

Złe samopoczucie po rezonansie głowy (64)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
01-08-2023, 03:53:19

To w końcu o co chodzi? Wszędzie piszą że MRI jest bezpieczne, bez skutków ubocznych. Jedynie to z kontrastem nie mieć jakieś skutki. A tu zwykły rezonans i ból głowy nie do zniesienia. Tabletki nie działają na niego. Co robić? Skoro tyle ludzi ma skutki uboczne to chyba coś jest nie tak. Czemu nikt o tym nie pisze? Czemu nikt nie informuje że takie coś może być? Przecież nikt nie będzie żył z bólem 2-3 miesiące
gość
01-08-2023, 06:15:17

Zgadzam się. A lekarze twierdzą że nie możliwe że po zwykłym rezonansie bez kontrastu nie powinno się nic dziać. Ja mam ból głowy zawroty ciężko mi patrzeć na prawe oko i nawet nie wiadomo gdzie pójść czy okulista czy neurolog. 😞
gość
01-08-2023, 06:15:17

Zgadzam się. A lekarze twierdzą że nie możliwe że po zwykłym rezonansie bez kontrastu nie powinno się nic dziać. Ja mam ból głowy zawroty ciężko mi patrzeć na prawe oko i nawet nie wiadomo gdzie pójść czy okulista czy neurolog. 😞
gość
01-08-2023, 17:09:00

Ale żeby to chociaż przeszło szybko. A tu ludzie piszą że po 2-3 miesiącach?!
gość
23-08-2023, 07:54:46

Kilka dni temu mialam robiony MR kregoslupa piersiowego bez kontrastu.
Na drugi dzien po badaniu silne oslabienie i meczace mdlosci. W pierwszej chwili myslalam, ze to zatrucie pokarmowe co wykluczylam. Po 2 dobach dopadly mnie dreszcze, zlewne poty,goraczka. To nie byl moj pierwszy rezonans kregoslupa a czwarty wykonany po 5 latach. Nigdy nie mialam problemow po wczesniejszych badaniach. Zastanawiam sie czy to kwestia aparatu do mr poniewaz tym razem wykonywalam badanie w szpitalu a nie w prywatnej jednostce czy moze zmiany pola magnetycznego jak to jedna z pielegniarek okreslila.
gość
22-09-2023, 17:55:25

Witam, jestem właśnie po mr głowy. Wychodząc ledwo widziałam na oczy. Straszne uczucie a do domu trzeba było jakoś wrócić. Po pół godziny troszkę wzrok się wyostrzył ale lęk pozostał. Dodam, że miałam już robiony rezonans ale w innym miejscu i nie było problemu. Dodam, że mam nerwicę lękowa i ona też powoduje cuda że wzrokiem. Może to przez silny stres związany z badaniem bardziej nakręciłam się i wzrok siadl. Nie mam pojęcia skąd też cuda biorą się po niby bezpiecznym badaniu.
gość
07-11-2023, 19:13:46

Witam, myślałam ,że zwariowałam do póki nie znalazłam tego forum po wcześniejszych MR było ok,ostatni piersiowy ,palenie w tym odcinku i pieczenie prawego łokcia jakby ktoś ogniem przypalał ☹️, drżenie ręki do tego,czy jest coś o czym nie mówią ludziom przed tym badaniem,niby nie szkodliwym.
gość
22-02-2024, 20:34:15

Czy osoby które pisały na tym forum pozbyły się tych dolegliwości ? Co pomogło ? Czy jest jakiś sposób ? Chodzę od lekarza do lekarza i nie wiem gdzie się udać bo też mam takie objawy. Czy wogóle uda się powrócić do zdrowia tak jak przed badaniem
gość
24-02-2024, 06:24:42

Dzień dobry.Ja miałam 2 miesiące temu rezonans głowy z kontrastem i rezonans kręgosłupa szyjnego beż kontrastu w odstępie paru dni.Lekarz zlecił te badania z diagnoza zaburzenia korzeni nerwowych i nerwów obwodowych po dokładnych badaniach neurologicznym i wywiadzie. Poszłam po poradę w związku z dużymi zawrotami głowy..bólem w okolicy łopatki,drętwieniem rąk i potwornego ucisku a właściwie szczekoscisku ,który zaburzał mi mowę/,na dodatek brak śliny/.Po wykonaniu zaleconych badań rezonansu mój stan się znacznie pogorszył.I to tak.ze juz od pewnego czasu wogole nie wychodzę z domu.Zawroty głowy nie do wytrzymania.zaburzenia wzroku/wprawdzie mam jaskrę i biorę odp.krople/Jestem załamana więc szukam pomocy.Jestem samotna osobą.4 lata temu zmarł mój mąż a 2 lata temu mój jedyny syn./nowotwór -chloniak grudkowy.Wczesniej moi rodzice i Nie widzę sensuteściowie w 3 przypadkach nowotwory.Po śmierci syna przeżywam potwornezałamanie.Sama chciałabym już odejsc.Ale skororo nie ma u nas eutanazji to muszę jakoś żyć.Ale nie daje już rady Problemy z depresja i nerwica lękowa ogromnie się nasiliły.Bylam w szpitalu ,leczę się nadal a mój stan jest z dnia na dzień gorszy.Przypadkowo trafiłam na to forum.A że od czasu rezonansow znacznie się nasiliły objawy fizyczne, jak wcześniej opisałam ,to już zupelnie niewiem co robić.?Mam wizytyty u neurologa.psychiatry.lekarza poz..okulisty.Nikt nie jest w stanie mi pomóc,wszyscy zajmują się w ramach swoich kompetencji..A mnie boli cały człowiek.Pomyslalam sobie czytając o tych rezonansach, że to może być od tych badan.. ?? Wczesniej było źle ale teraz już masakra.Nie jestem w stanie wyjść z domu,.do lekarza taksoowka,mam wrażenie,,że wszyscy dookoła mają mnie dosyć, nie rozumieją mojego stanu nawet nawet przyjaciółki.. Przepraszam za błędy ale już niewyraznie widzę..
gość
12-03-2024, 22:42:57

Witam. Ja dzisiaj rano miałam robiony rezonans odcinka szyjnego. Nie wiem co się porobiło, ale jakieś 20 min po badaniu zaczęłam czuć ochydny zapach w nosie i dziwny posmak na języku. Jakby te dwa zmysły się przepaliły.. Doprowa mnie to do "szału" Nic nie pachnie, nic nie smakuje tylko ciągle ten dziwny smród w nosie i spalony trampek w ustach. Miał ktoś z Was kiedyś podobne odczucia, bo zastanawiam się co się dzieje...? Czy to wkoncu minie.. Czy może dlatego, że w trakcie badania byłam mocno przeziębiona?? No nie wiem..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Nietypowe zaburzenia widzenia proszę o pomoc
Cześć mam 23 lata , od 1.5 miesiąca zmagam się z nietypowymi zaburzeniami widzenia i szukam pomocy w diagnozie. Moje objawy to głównie zaburzenia widzenia na wzorach / określonych powierzchniach ( przykładowo pognieciona pościel , pognieciona roleta , kaloryfer ) które przypominają zakłócenia / drganie / falowanie tych przedmiotów , powierzchni . Zauważyłem że problem potrafi zniknąć gdy zamknę jedno oko nie ważne które. Czasami pojawia się drętwienie ale naprawdę delikatne w okolicy ust policzka po lewej stronie czasami też dłoni. Pojawiają się też szumy uszne raz na jakiś czas i piski w uszach. Mam też mroczki i męty przed oczami . Nie jest ich wiele ale towarzyszą mi każdego dnia tak jak te nietypowe zaburzenia widzenia. Zbadało mnie dwóch neurologów - norma EEG - norma Rezonans magnetyczny w otwartym aparacie z kontrastem - norma TK bez kontrastu - norma Okulista - lekka wada wzroku która nie powinna się objawiać w ten sposób Morfologia krwi - wszystko ok oprócz ferrytyny która jest podwyższona lecz choruje na stłuszczenie wątroby więc to może być od tego B12 na poziomie 236 kwas foliowy na poziomie 4 zacząłem suplementację Kardiolog / echo serca / EKG - norma Ciśnienie - książkowe Próby tarczycowe i hormonalne - norma Laryngolog - norma Bardzo proszę o pomoc co może mi dolegać ? Co mogę jeszcze zbadać . Z góry dziękuję
gość
Torbiel w okolicy podgnykowej
Czy może ktoś miał usuwaną torbiel w okolicy podgnykowej? Wykonanych wiele rezonansów, ostatnio usg szyi pokazuje, że torbiel raz jest większa raz mniejsza. Nie wiem czy to niedokładność pomiarów wykonujących badanie czy faktycznie zmienia wymiary. Syn chodzi z tym już 5 lat i do tej pory żaden lekarz nie określił się co z tym robić. Ostatni lekarz wykonujący usg stwierdził, że syn musi pójść na operację, nie czekać i to wyciąć. Poczytałam sporo na ten temat i okazuje się, że to poważna operacja a nie wizyta u stomatologa. Jednak żaden lekarz tego nie powie, nie wyjaśni. Czy my trafiamy tylko na takich właśnie lekarzy? Może ktoś mógłby polecić lekarza, szpital etc. komu udało się wyjść bez skutków ubocznych po takiej operacji?
gość
Stan po urazie czaszkowo-mozgowym
Witam serdecznie, otrzymałem wynik rezonansu magnetycznego ojca i chciałbym zapytać czy jest ktoś w stanie przybliżyć mi znaczenie tego opisu w przyziemny sposób? Pozdrawiam.
Wysoka prolaktyna, bóle głowy, nudnosci
Cześć. Za tydzień idę do neurologa po skierowanie na TK głowy. Ponieważ miałam robione badania krwi kontrolne przez moją ginekolog, wyszła podwyższona prolaktyna (przysadka mózgowa) Do tego mam bóle głowy i nudnosci. Na TK będę dość długo czekać, następnie drugie tyle będę czekać na wynik. Więc nie lepiej było by zaproponować żeby dala skierowanie na oddział i tam zbadają i będą wyniki w ciągu kilku godzin dni. Tylko czy się zgodzi neurolog?? Miał ktoś?
Reklama: