Reklama:

Złe samopoczucie po rezonansie głowy (64)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
01-08-2023, 03:53:19

To w końcu o co chodzi? Wszędzie piszą że MRI jest bezpieczne, bez skutków ubocznych. Jedynie to z kontrastem nie mieć jakieś skutki. A tu zwykły rezonans i ból głowy nie do zniesienia. Tabletki nie działają na niego. Co robić? Skoro tyle ludzi ma skutki uboczne to chyba coś jest nie tak. Czemu nikt o tym nie pisze? Czemu nikt nie informuje że takie coś może być? Przecież nikt nie będzie żył z bólem 2-3 miesiące
gość
01-08-2023, 06:15:17

Zgadzam się. A lekarze twierdzą że nie możliwe że po zwykłym rezonansie bez kontrastu nie powinno się nic dziać. Ja mam ból głowy zawroty ciężko mi patrzeć na prawe oko i nawet nie wiadomo gdzie pójść czy okulista czy neurolog. 😞
gość
01-08-2023, 06:15:17

Zgadzam się. A lekarze twierdzą że nie możliwe że po zwykłym rezonansie bez kontrastu nie powinno się nic dziać. Ja mam ból głowy zawroty ciężko mi patrzeć na prawe oko i nawet nie wiadomo gdzie pójść czy okulista czy neurolog. 😞
gość
01-08-2023, 17:09:00

Ale żeby to chociaż przeszło szybko. A tu ludzie piszą że po 2-3 miesiącach?!
gość
23-08-2023, 07:54:46

Kilka dni temu mialam robiony MR kregoslupa piersiowego bez kontrastu.
Na drugi dzien po badaniu silne oslabienie i meczace mdlosci. W pierwszej chwili myslalam, ze to zatrucie pokarmowe co wykluczylam. Po 2 dobach dopadly mnie dreszcze, zlewne poty,goraczka. To nie byl moj pierwszy rezonans kregoslupa a czwarty wykonany po 5 latach. Nigdy nie mialam problemow po wczesniejszych badaniach. Zastanawiam sie czy to kwestia aparatu do mr poniewaz tym razem wykonywalam badanie w szpitalu a nie w prywatnej jednostce czy moze zmiany pola magnetycznego jak to jedna z pielegniarek okreslila.
gość
22-09-2023, 17:55:25

Witam, jestem właśnie po mr głowy. Wychodząc ledwo widziałam na oczy. Straszne uczucie a do domu trzeba było jakoś wrócić. Po pół godziny troszkę wzrok się wyostrzył ale lęk pozostał. Dodam, że miałam już robiony rezonans ale w innym miejscu i nie było problemu. Dodam, że mam nerwicę lękowa i ona też powoduje cuda że wzrokiem. Może to przez silny stres związany z badaniem bardziej nakręciłam się i wzrok siadl. Nie mam pojęcia skąd też cuda biorą się po niby bezpiecznym badaniu.
gość
07-11-2023, 19:13:46

Witam, myślałam ,że zwariowałam do póki nie znalazłam tego forum po wcześniejszych MR było ok,ostatni piersiowy ,palenie w tym odcinku i pieczenie prawego łokcia jakby ktoś ogniem przypalał ☹️, drżenie ręki do tego,czy jest coś o czym nie mówią ludziom przed tym badaniem,niby nie szkodliwym.
gość
22-02-2024, 20:34:15

Czy osoby które pisały na tym forum pozbyły się tych dolegliwości ? Co pomogło ? Czy jest jakiś sposób ? Chodzę od lekarza do lekarza i nie wiem gdzie się udać bo też mam takie objawy. Czy wogóle uda się powrócić do zdrowia tak jak przed badaniem
gość
24-02-2024, 06:24:42

Dzień dobry.Ja miałam 2 miesiące temu rezonans głowy z kontrastem i rezonans kręgosłupa szyjnego beż kontrastu w odstępie paru dni.Lekarz zlecił te badania z diagnoza zaburzenia korzeni nerwowych i nerwów obwodowych po dokładnych badaniach neurologicznym i wywiadzie. Poszłam po poradę w związku z dużymi zawrotami głowy..bólem w okolicy łopatki,drętwieniem rąk i potwornego ucisku a właściwie szczekoscisku ,który zaburzał mi mowę/,na dodatek brak śliny/.Po wykonaniu zaleconych badań rezonansu mój stan się znacznie pogorszył.I to tak.ze juz od pewnego czasu wogole nie wychodzę z domu.Zawroty głowy nie do wytrzymania.zaburzenia wzroku/wprawdzie mam jaskrę i biorę odp.krople/Jestem załamana więc szukam pomocy.Jestem samotna osobą.4 lata temu zmarł mój mąż a 2 lata temu mój jedyny syn./nowotwór -chloniak grudkowy.Wczesniej moi rodzice i Nie widzę sensuteściowie w 3 przypadkach nowotwory.Po śmierci syna przeżywam potwornezałamanie.Sama chciałabym już odejsc.Ale skororo nie ma u nas eutanazji to muszę jakoś żyć.Ale nie daje już rady Problemy z depresja i nerwica lękowa ogromnie się nasiliły.Bylam w szpitalu ,leczę się nadal a mój stan jest z dnia na dzień gorszy.Przypadkowo trafiłam na to forum.A że od czasu rezonansow znacznie się nasiliły objawy fizyczne, jak wcześniej opisałam ,to już zupelnie niewiem co robić.?Mam wizytyty u neurologa.psychiatry.lekarza poz..okulisty.Nikt nie jest w stanie mi pomóc,wszyscy zajmują się w ramach swoich kompetencji..A mnie boli cały człowiek.Pomyslalam sobie czytając o tych rezonansach, że to może być od tych badan.. ?? Wczesniej było źle ale teraz już masakra.Nie jestem w stanie wyjść z domu,.do lekarza taksoowka,mam wrażenie,,że wszyscy dookoła mają mnie dosyć, nie rozumieją mojego stanu nawet nawet przyjaciółki.. Przepraszam za błędy ale już niewyraznie widzę..
gość
12-03-2024, 22:42:57

Witam. Ja dzisiaj rano miałam robiony rezonans odcinka szyjnego. Nie wiem co się porobiło, ale jakieś 20 min po badaniu zaczęłam czuć ochydny zapach w nosie i dziwny posmak na języku. Jakby te dwa zmysły się przepaliły.. Doprowa mnie to do "szału" Nic nie pachnie, nic nie smakuje tylko ciągle ten dziwny smród w nosie i spalony trampek w ustach. Miał ktoś z Was kiedyś podobne odczucia, bo zastanawiam się co się dzieje...? Czy to wkoncu minie.. Czy może dlatego, że w trakcie badania byłam mocno przeziębiona?? No nie wiem..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: