Reklama:

Złe samopoczucie po rezonansie głowy (64)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
14-12-2021, 10:40:50

Hej, ja miałem rowniez robiony pierwszy raz w życiu rezonans we wrzesniu i od tamtej pory czułem się słabo taki przywieszony jak by delikatne nawet nie zawroty w głowie ale taka niestabilność, pisk w uszach az po dwóch tyg. dostałem tachykardi takie napadowe uczucie ciepła i skok adrenaliny, no i zacząlem się leczyć w tym kierunku bo początkowo nie skojarzyłem ze moze to byc coś związane z rezonansem
Cały październik się tak słabo czułem w listopadzie juz zaczynało się poprawiać minęło uczucie niestabilności pisk w uszach również
a 2 grudniamiałewm rezonans brzucha ( bo zacząłem szukać co sie dzieje z tymi skokami cisnienia, tętnem może coś z nadnerczami , bo tarczyca i wyniki badań holtera serca wyszły ok) i co i po 3 h od rezonansu znowu wróciło pisk w uszach niestabilność uczucie słabości chociarz juz nie takie silne jak wcześniej praiwe to nie przeszkadza ale jednak się czuje ze coś jest nie tak, i teraz jestem bardziej pewny że to ten rezonans coś miesza w organiźmie może nie na wszystkich to tak działa tym bardziej że nigdy nie miałem problemów ze zdrowiem zrobiłem pierwszy rezonans i jest słąbo, po 1.5 miesiącu mineło ----> kolejny rezonans znowy słabo no to coś jest na rzeczy,
powiedzcie jak tam u was czy polepszyło się ?
gość
14-12-2021, 11:43:59

Mam wycięte guzy mózgu
I nic mi nie jest po mr wiec może to na tle nerwowym już macie.
gość
16-12-2021, 12:48:35

Ja po rezonansie kręgosłupa piersiowego mam utrzymujące się uczucie rozpalonych pleców i dreszcze. Takie zimno - gorąco na raz. Koszmar.
gość
20-12-2021, 20:48:48

Gość 2021-09-17 15:16:42
Od wielu lat co jakiś czas miałam wykonywany MR różnych części ciała. Zawsze podczas takiego badania odczuwam w głowie jakby rozpaloną pochodnię. Czuję jakby mózg mi się gotował. Zaczynam się wtedy stresować, bo nie wiem co dalej może się stać. Nie mogę doczekać końca badania, a guzika nie chciałam naciskać, żebym nie usłyszała, że niepotrzebnie panikuję. Wiele lat nikomu o tym nie wspominałam, bo byłam przekonana, że jest to bezpieczne badanie i wszyscy odczuwają je podobnie. Gdy spytałam przed badaniem lub lekarza wystawiającego skierowanie, usłyszałam, że to niemożliwe. Kilka dni temu będąc u nowego neurologa ponowiłam dręczący mnie temat, bo wypisał mi skierowanie na rezonans głowy. Mówił coś o polu magnetycznym, że to bezpieczne itd. Wówczas skojarzyłam sobie, że podczas rehabilitacji nie mogę korzystać, bo źle się czuję po różnych prądowych zabiegach oraz po kole magnetycznym. Mam objawy sercowo-krążeniowe, arytmia i robi mi się słabo. Trzyma mnie kilka dni. Nawet, gdy przez ubiegły rok miałam rozłożone badania kardiologiczne pod każdym kątem i na spotkaniu podsumowującym z kardiologiem wspomniałam o takiej sytuacji, to pani kardiolog zaprzeczyła i powiedziała, że to niemożliwe. W takim razie z czego biorą się te objawy? Przecież sobie tego nie wymyślam. Tak to właśnie odczuwam. Podobnie jest ze środkami znieczulającymi w stomatologii oraz po użądleniu przez osę i pszczołę (robiłam test i nie jest to alergia). Również mam objawy sercowo-krążeniowe, poty, duszność, gorączka, które trzymają z tydzień.
Czy ktoś odczuwa podobnie i ma na to wytłumaczenie albo sposób na pozbycie się tych objawów?
gość
20-12-2021, 21:04:16

Prosze rozważyć tężyczkè utajoną aktywującą atak lękowy.Mam to samo od lat.400 mg magnezu dobrego na dobe,potem 300mg zalecone przez neurologa i poprawiło się.
gość
22-12-2021, 16:59:34

Właśnie jestem 10 godzin po rezonansie kręgosłupa bez kontrastu. Również czuję się dziwnie. Boli mnie kręgosłup, głowa już troszkę mniej ale mam też jakieś zmęczone oczy i czuję się ogólnie słabo. Liczę, że do jutra przejdzie 🙂 Nadzieja w tym, że nie tylko ja się dziwnie czuję po MR. Nawet zaczęłam podejrzewać, że może to zbieg okoliczności i dopadł mnie akurat covid ☹️
gość
04-01-2022, 09:04:00

Wczoraj miałem rezonans magnetyczny głowy i kręgosłupa szyjnego i również czuję się po nim źle, w trakcie badania pod koniec oblały mnie zimne poty na całym ciele i myślałem, że zemdleję chociaż na początku w trakcie badania nic mi nie było. Po badaniu ledwo mogłem iść prosto, cała twarz czerwona, przekrwione oczy i kompletne nieogarnięcie. Posiedziałem i wypiłem wodę i jakoś dałem radę wrócić do domu. Recepcjonistka była zdziwiona moimi odczuciami. W domu spałem, paracetamol, teraz po nocy nadal uczucie dziwne w głowie, pisk w uszach. W nocy paląco szczypiący ból w karku. Jak można kazać pacjentowi wytrzymać 40 min takich nieprzyjemnych doznań w maseczce bez tlenu....
gość
16-01-2022, 22:09:50

Witam. Mam dokładnie tak jak niektórzy z Państwa piszą byłam na dwóch rezonansach pod rząd kręgosłup szyjny oraz lędźwiowo-krzyzowy. Od razu po wyjechaniu z tuby zrobiło mi się słabo, poczułam gorąc na całym ciele , cała twarz czerwona w ciągu 2 godzin po rezonansach zaczęło mi byc niedobrze, oczy zamykały się same tak nagle zaczęłam się czuć senna tak jakbym miała zasnąć na stojąco , oraz czułam silniejszy bol kregoslupa niż ten z którym przyszłam ogólnie samopoczucie beznadziejne całkiem osłabiona .
gość
23-01-2022, 11:45:14

Witam wszystkich
Rezonans miałem 19.01.2020
Cieszę się że znalazłem to forum
Po badaniu ez kontrastu,siedziałem na tym urządzeniu ,bo nie mogłem wstać, okropnie kręciło mi się w głowie,p.doktor powiedziała że u niektórych osób może się zmienić pole magnetyczne ,nie wiem gdzie ,głowa błędnik, czy co? Później siedziałem na korytarzu, był moment że prawie zemdlałem, piłem wodę, trochę przeszło, ale po przyjściu do domu odczuwam codziennie lekkie zawroty głowy, co robić? nie wiem ,liczę że przejdzie,w środę mam fizjoterapeutę, może on coś poradzi,zastanawia mnie ta zmiana pola magnetycznego,co to ??????pozdrawiam,
gość
23-01-2022, 11:47:09

Badanie miałem 19.01.2022
Sorry za pomyłkę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Czy to już tętniak ?
Dzień dobry ! Otrzymałem opis badania RM w którym jest napisane W opcji angioMR widoczne drobne tętniakowe uwypuklenie ściany tylnej odcinka M1 tętnicy środkowej mózgu prawej śr.ok.1mm Czy to jest już tętniak ?
gość
Tomografia głowy
Witam, psychiatra skierował mnie na tomografie głowy. Mam za niedługo wizytę, na opis trzeba czekać 7 tygodni. Czy jest na tym zdjęciu coś niepokojącego?
gość
MR glowy bez i z kontrastem
W istocie bialej podkorowej oraz okolokomorowej obu polkol mozgu sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyzszonego sygnalu w obrazach T2/FLAIR,bez cech restrykcji dyfuzji,bez wzmocnenia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne.Fazekas1.W rawej polkoli móżdzku drobna jama malacyjna 7 mm. Symetryczne niewielkie ogniska obniżonego sygnałuw sekw.SWI w galkach bladych - zmany degeneracyjne.Niewielki uogolniony zanik korowy wyrazony poszerzeniem plynowych przestrzeni przymozgowych.Uklad komorowy ustawiony w osi,symetryczny,rawidłowej szerokosci.Przysadka mózgowa mala,obraz " pustego siodla."Kąty mostowo-móżdżkowe bez zmian ogniskowych.Zmiany zwyrdnieniowe w odcinku szyjnym kregosłupa. Wn. W istocie balej podkorowej i okolokomorowejobu półkul sa obecnie dosc liczne niewielkie ogniska podwyższonego sygnalu w obazach T2/FLAIR,ez cech restrykcji dyfuzji,ez wzmocnienia - niespecyficzne,przewlekle w obrazie MR,prawdopodobnie naczyniopochodne. Obecnie bardzo boli mnie glowa,mam okrpne uderzenia goraca, jestem slaba i nerwowa.Mam tez płytke CD,ale nie umiem jej przeslac,a wizyte mam u lekarza neurologa w styczniu,co moge zrobic?Dziekuje za pomoc i pozdrawiam!
Stwierdzenie padaczki
Dzień dobry, otrzymałem wyniki eeg które powtarzałem trzy razy w przeciągu pół roku. Bardzo bym prosił o pomoc w rozczytaniu opisu. Oto opis ostatniego badania.
Reklama: