Reklama:

Złe samopoczucie po rezonansie głowy (64)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
19-04-2021, 19:49:32

Witam miałam dzisiaj to samo po badaniu Mri szyji źle samopoczucie cała szyję miałam rozgrzana kark brak śliny i niedobrze widziałam :/ ostrość słaba po jakimś czasie mi przeszło ale jestem bardzo słaba. Podejrzenie polineuropatia..
gość
08-07-2021, 12:25:47

Witam,miałam 2 dni temu rezonans głowy bez kontrastu,po samym badaniu byłam otumaniona ale kładłam to na karb silnego hałasu po paru godzinach zaczęło sie straszne zmęczenie i senność a potem bardzo silny ból głowy,dreszcze przez 2 doby,mdłości.Teraz po dwóch dobach zlewne poty,dalej nie mogę nic jeść,piję tylko wodę,ledwo się trzymam na nogach.To nie był mój pierwszy rezonans głowy a czwarty i nigdy nie miałam problemów po badaniu.Zastanawiam się co poszło nie tak i czy rezonans został wykonany prawidłowo.
Niestety nie ma bezpośredniego kontaktu telefonicznego z placówką Affidea w Koszalinie gdzie zostało wykonane badanie.
gość
23-07-2021, 09:28:14

Ja miałam rezonans głowy 20 lipca natomiast wczoraj mnie dopadł ból głowy silne bóle w klatce piersiowej problemy z widzeniem zawroty głowy i ogólne osłabienie kttego nie mogę opanować czuję si prawie jak bo zakrapianej imprezie co jest przyczyną? Jak czytam to nie tylko mnie dopadło czy jest jakieś wytłumaczenie? Rezonans miałam bez kontrastu
gość
29-07-2021, 11:50:50

Ja tak samo po rezonansie szyi bez kontrastu już druga doba osłabienie, nudności, straszny ból głowy wczoraj, zamglone oczy i aura jak przy migrenie. Nawet sen nie pomógł. Wszędzie czytam że rezonans nie daje sam w sobie skutków uboczne CH ale na tym forum wszyscy piszą to samo. Tzn. że jednak daje 🤔 czekam z niecierpliwością aż te objawy mina
gość
03-09-2021, 00:43:32

Gość 2020-05-04 22:54:09
Cieszę się, że znalazłem ten wątek. Dzisiaj po południu miałem wykonywany rezonans kręgosłupa bez kontrastu i gdy tylko wyszedłem z sali zauważyłem, że widzę bardzo nieostro. Aby przeczytać smsa czy nawet paragon, który otrzymałem po badaniu musiałem się bardzo wysilic :/ Poinformowałem o tym panie w placówce i dowiedziałem się, że żaden z pacjentów nie zgłaszał takich dolegliwości :( Minęło już prawie 8h od badania i dalej źle widze i zaczynam się niepokoić...
gość
03-09-2021, 00:45:02

Witam czy nadal widzisz nieostro? będę wdzięczna za odpowiedź
gość
03-09-2021, 00:56:12

Gość 2016-08-26 20:52:20
Dzień dobry, 19.08.2016 wykonałem badanie głowy rezonansem magnetycznym bez kontrastu. Nie stwierdzono nieprawidłowości.
Po zakończeniu badania pojawiły się u mnie problemy ze wzrokiem - nieostre widzenie. Zawroty głowy i zmęczenie utrzymują się przez cały dzień, już od tygodnia.
Bardzo proszę o pomoc.
gość
03-09-2021, 00:59:25

Witam będę bardzo wdzięczna za odpowiedź czy nieostre widzenie utrzymuje się nadal czy ten stan minął ?z góry dziękuję za odpowiedź
gość
17-09-2021, 13:16:42

Od wielu lat co jakiś czas miałam wykonywany MR różnych części ciała. Zawsze podczas takiego badania odczuwam w głowie jakby rozpaloną pochodnię. Czuję jakby mózg mi się gotował. Zaczynam się wtedy stresować, bo nie wiem co dalej może się stać. Nie mogę doczekać końca badania, a guzika nie chciałam naciskać, żebym nie usłyszała, że niepotrzebnie panikuję. Wiele lat nikomu o tym nie wspominałam, bo byłam przekonana, że jest to bezpieczne badanie i wszyscy odczuwają je podobnie. Gdy spytałam przed badaniem lub lekarza wystawiającego skierowanie, usłyszałam, że to niemożliwe. Kilka dni temu będąc u nowego neurologa ponowiłam dręczący mnie temat, bo wypisał mi skierowanie na rezonans głowy. Mówił coś o polu magnetycznym, że to bezpieczne itd. Wówczas skojarzyłam sobie, że podczas rehabilitacji nie mogę korzystać, bo źle się czuję po różnych prądowych zabiegach oraz po kole magnetycznym. Mam objawy sercowo-krążeniowe, arytmia i robi mi się słabo. Trzyma mnie kilka dni. Nawet, gdy przez ubiegły rok miałam rozłożone badania kardiologiczne pod każdym kątem i na spotkaniu podsumowującym z kardiologiem wspomniałam o takiej sytuacji, to pani kardiolog zaprzeczyła i powiedziała, że to niemożliwe. W takim razie z czego biorą się te objawy? Przecież sobie tego nie wymyślam. Tak to właśnie odczuwam. Podobnie jest ze środkami znieczulającymi w stomatologii oraz po użądleniu przez osę i pszczołę (robiłam test i nie jest to alergia). Również mam objawy sercowo-krążeniowe, poty, duszność, gorączka, które trzymają z tydzień.
Czy ktoś odczuwa podobnie i ma na to wytłumaczenie albo sposób na pozbycie się tych objawów?
gość
29-09-2021, 18:14:44

Po jakim czasie wam przeszlo?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: