Reklama:

Złe samopoczucie po rezonansie głowy (64)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
12-03-2024, 23:41:35

Witam, ja już dwa lata tak się męczę - po tym bezpiecznym badaniu. Lek jeszcze jest ale już nieraz wychodzę sama z domu - chociaż nie zawsze jesze mogę, bo zawroty głowy, szum w uszachi, zaburzenia równowagi problem z oczami pozostały. Z nikąd pomocy Dostałam kilka skierowań na CITO na neurologię, gdy się zgłosiłam lekarz mnie obejrzał, skonsultował z kolegami lekarzami i oznajmił mi, że oni mnie nie chcą na oddział. Co robić pozostaje wegetacja.
gość
29-04-2024, 10:05:10

Witam,
Coś jest na rzeczy. Ja miałam rezonans z kontrastem 18 kwietnia. Zaraz po badaniu czułam się dobrze, piłam dużo wody i nic nie wskazywało na dalszy przebieg. Mniej więcej po dwóch dniach zaczęła boleć mnie głowa. Z każdym dniem ból nasilał się mocnej, aż po tygodniu przypominał ból zatokowy, silny nacisk na czoło. Ponieważ w opisie MR wyszło, że mam lekko pogrubioną śluzówkę zatok, wzięłam to za bóle związane z ewentualną chorobą zatok. Głowa bolała mnie praktycznie bez przerwy z wyjątkiem kiedy zażyłam Ibuprom. Dziś miaja 10 dni od badania.... i dziś głowa mnie nie boli, póki co. Nie wiem co będzie dalej....
gość
27-09-2024, 11:20:55

Ja mialam dzisiaj mr i tez sie zle czuje zawroty glowy i nieostre widzenie ale myślę że to silne pole magnetyczne wpływa tak na nas ,w końcu w mózgu i przez nasze cialo przepływa ładunek elektryczny .
gość
12-03-2025, 23:06:01

Złe samopoczucie zależy prawdopodobnie od urządzenia, którym robione jest badanie, do takiego doszłam wniosku, gdyż robiłam badanie dwukrotnie, ale różnymi aparatami. Po ostatnim czułam się tak źle, że myślałam, że zemdleję. Było mi zimno, miałam zawroty głowy, zaburzenia świadomości, miałam mdłości, nie miałam siły dojść do pokoju, gdzie zostawia się rzeczy. Nie miałam siły się ubrać, potrzebowałam pomocy. Prawdopodobnie był to starej daty aparat o nazwie Philips Achieva 1,5T a więc proszę sprawdzać przed badaniem jakim aparatem dysponuje dana jednostka. Poprzednie badanie było wykonane Siemens Magnetom Avanto 1,5T i pomimo ogólnego dyskomfortu nie odczuwałam żadnych innych dolegliwości. Badania były wykonane w odstępie ok. pół roku. Uważam też, że nieprawdą jest, iż pole magnetyczne nie ma wpływu na nasze zdrowie, jakiś wpływ musi mieć skoro nie zaleca się tego badania kobietom w ciąży.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: