Reklama:

Złe samopoczucie po rezonansie głowy (64)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
26-08-2016, 18:52:20

Dzień dobry, 19.08.2016 wykonałem badanie głowy rezonansem magnetycznym bez kontrastu. Nie stwierdzono nieprawidłowości.
Po zakończeniu badania pojawiły się u mnie problemy ze wzrokiem - nieostre widzenie. Zawroty głowy i zmęczenie utrzymują się przez cały dzień, już od tygodnia.
Bardzo proszę o pomoc.
Forumowiczka
31-08-2016, 06:47:50

Niestety podczas rezonansu Twój organizm dostaje dość spore porcje napromieniowania. Więc to całkiem normalne, że odczuwasz ból...Jak będzie jednak utrzymywał się jeszcze przez jakiś czas, lepiej skonsultuj to z lekarzem.
gość
13-06-2018, 09:10:08

Jestem po rezonansie kręgosłupa szyjnego i również odczuwam mega zmęczenie, zawroty głowy i wogóle jakby mnie pogryziono i wypluto . Koszmar. ;-(
gość
04-05-2020, 20:54:09

Cieszę się, że znalazłem ten wątek. Dzisiaj po południu miałem wykonywany rezonans kręgosłupa bez kontrastu i gdy tylko wyszedłem z sali zauważyłem, że widzę bardzo nieostro. Aby przeczytać smsa czy nawet paragon, który otrzymałem po badaniu musiałem się bardzo wysilic :/ Poinformowałem o tym panie w placówce i dowiedziałem się, że żaden z pacjentów nie zgłaszał takich dolegliwości :( Minęło już prawie 8h od badania i dalej źle widze i zaczynam się niepokoić...
gość
21-08-2020, 15:15:36

Witam, przez ostatnie 3 dni mialam powtarzany codziennie rezonans kręgosłupa szyjnego bez kontrastu. Po tych 3 razach czuje się strasznie zmęczona, boli mnie głowa, czuję jakbym miała gorączkę i boli cały kark... czuję jakbym zderzyła się z czołgiem. Nie słyszałam aby było to norma po tym badaniu szczególnie bez kontrastu wiec tym bardziej jest to zastanawiające...
gość
04-12-2020, 20:36:22

Mój tata ma takie same objawy.
Wczoraj miał robiony rezonans, dziś czuje się osłabiony.
Po jakim czasie to przechodzi?
gość
03-02-2021, 15:05:02

Witam
5 godzin po rezonansie - wróciła arytmia serca której nie miałem od lat. Słabe widzenie i złe samopoczucie...
gość
04-02-2021, 00:17:00

Bzdura MR nie promieniuje
gość
21-02-2021, 17:32:21

Ja mialam rezonans uszu wykonany dzisiaj, bez kontrastu, a wiec glowa byla przedmiotem badan. Minely jakies 3 godziny po badaniu (bo po badaniu bylo ok) i wtedy zaczelo sie zle samopoczucie, jakbym byla mega niedotleniona, chcialo mi sie bardzo spac, mialam napady ziewania wrecz. Nie moglam zebrac mysli i logicznie myslec. Spalam ponad godzine. Bylo mi tez niedobrze. Wzielam na koncu tabletki na bol glowy (7 godzina po) bo mialam wrazenie ze zacznie mi sie mega migrena, niesamowite cisnienie odczuwalam jakby wokol glowy. Mega nieprzyjemne uczucia i na szczescie mam dzis wolne od pracy.
gość
21-02-2021, 17:35:27

Dodam jeszcze ze mialam juz rezonans kregoslupa kiedys oraz zatok i nigdy sie tak dziwnie nie czulam po tym badaniu. Nie jest to reakcja na stres zwiazany z badaniem, bo mnie ono w ogole nie stresuje, wiec ten czynnik odpada.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: