Reklama:

Złe samopoczucie po rezonansie głowy (64)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
29-09-2022, 20:44:29

Dziś RM odcinek szyjny. Tydzień temu odcinek piersiowy (nawet było do wytrzymania, oczy zamknięte, lekka klaustrofobia, korki w uszach i jakoś poszło). No ale dziś: W połowie badania odczułam mrowienie dłoni przemieszczające się w kierunku łokci, stwierdziłam, że ok, tak musi być. Mrowienie ustąpiło, za to dostałam paniki, chciałam nacisnąć dzwonek, ale pomyślałam, że niepotrzebnie histeryzuję, i jakoś dotrwam do końca. Wiadomo, hałas jest dla niektórych nie do wytrzymania, mimo korków do uszu i słuchawek…i nie można się skupić na żadnej myśli. Czułam duszność, serce jak zepsuty rozrusznik, i uczucie spadania. Bałam się, że zemdleję w tej tubie i nie zdążę nacisnąć dzwonka. Jednak po jakimś czasie duszności zniknęły i czułam tylko jakby słoń na mnie usiadł, potworne zmulenie i senność. Po wyjechaniu z tuby lekarz pyta „No i jak tam?” Mówię mu, że w połowie badania miałam jakiś kryzys. A on: tak, widziałem. (Skąd?! Oczy zamknięte, twarz i wszystko nieruchome….) po zejściu z RM byłam jak przemielona przez maszynkę, że nawet nie spytałam. Reszta dnia dokładnie taka jak wszyscy tu opisujecie: potworne zmulenie, piski i szumy w uszach, dziwne uczucie wokół szyi i ból karku. Musi być jakaś zmowa milczenia lekarzy….. każdy udaje zdziwienie i opowiada, że sam miał po kilkanaście RM i nic mu nie było. Jasne!….. PS. Trzymajcie się! Zdrowia dla wszystkich!
gość
27-10-2022, 17:40:27

Dziś miałam 2 rezonanse głowy i kręgosłupa szyjnego. Pierwszy głowy odbył się bez problemu drugiego mi nie zrobili. Kiedy wyjechałam po rezonansie głowy i zmienili te podkładkę do leżenia było ok jak zaczęłam wjeżdżać dostałam napadu paniki serce myślałam że mi wyskoczy, duszność i jakby mi kamień położyli na klatce piersiowej, wyjechałam przerażona nie mogłam się uspokoić druga próba to samo no i wyszło na to że nie zrobiłam tego kręgosłupa szyjnego. Ledwo wstałam, nogi jak z waty serce wali jak oszalałe, osłabiona. Dobrze że mąż był ze mną. Dotarłam do domu zmęczona senna z bólem głowy i lekkimi zawrotami. Rano muszę iść do pracy mam nadzieję że będzie lepiej. Nie chce mi się wierzyć że silne oddziaływanie magnetyczne nie ma wpływu na nasze samopoczucie po badaniu... Coś w tym jest tylko może nikt o tym nie chce mówić..
gość
28-10-2022, 16:12:30

Rezonans magnetyczny robiłam w Radio Medica w Warszawie. Bardzo fajne miejsce, czułam się tam bardzo komfortowo. Na wynik czekałam bardzo krótko.
gość
05-11-2022, 17:25:04

Wczoraj miałam rezonans odcinka lędźwiowego . Było ok. Dziś od rana mam głuchość w uszach. W lewym bardziej
gość
10-11-2022, 22:30:00

Po renozansie dloni podobne objawy -mdłości słabość,mocne zmęczenie,bol głowy,nie wyraźne pole widzenia. Podczas badania silnie odczuwalny bol jakby mocno ktoś naciskał siła zewnętrzna, pojawił się stan zapalny o silnym obrzęku 8 bólu gdzie nie obyło się bez opaski na nadgarstku by zmiejszyc bol. Także badanie skutki uboczne ma
gość
20-01-2023, 23:08:46

Dziś miałam rezonans pierwszy raz w życiu. Bardzo nieprzyjemne uczucie w trakcie a po badaniu koszmarny bol glowy dookoła (jakby migrena, zatoki i bolące pulsujące oczy i bol oczodolow w jednym) ciągle łykam tabletki i działa tylko na chwilę... kiedy to minie? Dodatkowo przespałam pół dnia, czuję się mega słabo. Żałuję że poszłam na te badanie :(
gość
06-06-2023, 12:07:27

Ja mam jutro mr kręgosłupa szyjnego. Mialam obawy co do nieszkodliwosci badania i dobrze ze trafiłam na to forum. Dziękuję za te wszystkie wpisy bo pomogły mi podjąć decyzje.mam problemy z glowa (zawroty i bóle)i szumem usznym. Nie chce zeby to sie pogłębiło wiec nie zrobię tego badania.
gość
22-06-2023, 11:55:39

Nie wiem może każdy jest inny, miałem dzisiaj wykonywany RM głowy bez kontrastu i szczerze mówiąc nie czuje żadnych dolegliwości ani skutków ubocznych po badaniu, fakt badanie samo w sobie dla niektórych może być nie przyjemne ponieważ jest mala przestrzeń i charakterystyczne dźwięki, a tak pozatym to nic złego się nie dzieje. Pozdrawiam i zdrowia życzę.
gość
16-07-2023, 08:42:13

Super ze znalazłam ten wątek , wszędzie na stronach klinik tematu nie ma - nie ma objawów po rezonansie …. No może z kontrastem ….
Już myślałam , ze coś nie tak za mną .
Rezonans ,odcinek piersiowy kręgosłupa , miałam wczoraj po 2 godzinach okropny ból głowy i zmęczenie , tabletki przeciwbólowe nie pomagają , drugi dzień to samo .
gość
30-07-2023, 18:31:03

Po rezonansie brzucha bez kontrastu zaczęłam mieć lekkie zawroty głowy ból głowy z przodu z prawej strony oraz tak jak bym miala problem z prawym okiem. Czy miał ktoś taki problem, po jakim czasie przeszło i czy przeszło samo ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
Wysoka prolaktyna, bóle głowy, nudnosci
Cześć. Za tydzień idę do neurologa po skierowanie na TK głowy. Ponieważ miałam robione badania krwi kontrolne przez moją ginekolog, wyszła podwyższona prolaktyna (przysadka mózgowa) Do tego mam bóle głowy i nudnosci. Na TK będę dość długo czekać, następnie drugie tyle będę czekać na wynik. Więc nie lepiej było by zaproponować żeby dala skierowanie na oddział i tam zbadają i będą wyniki w ciągu kilku godzin dni. Tylko czy się zgodzi neurolog?? Miał ktoś?
gość
Nietypowe zaburzenia
Witam, na jaką chorobę mogą wskazywać poniższe zaburzenia : - nagłe pojawienie sie podwójnego widzenia w dali gdy patrzy się dwoma oczami - w badaniu okulistycznym skurcz akomodacji, po kilku dniach przy kolejnym badaniu stwierdzono lekkie porażenie nerwu wzrokowego - rezonans głowy + angio czysto - tk z kontrastem czysto - wada wzroku stwierdzona w badaniu dna oka z zakropieniem +1.25 Na co wskazują powyzsze objawy?
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
Reklama: