Reklama:

Złe samopoczucie po rezonansie głowy (64)

Forum: Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta

gość
29-09-2022, 20:44:29

Dziś RM odcinek szyjny. Tydzień temu odcinek piersiowy (nawet było do wytrzymania, oczy zamknięte, lekka klaustrofobia, korki w uszach i jakoś poszło). No ale dziś: W połowie badania odczułam mrowienie dłoni przemieszczające się w kierunku łokci, stwierdziłam, że ok, tak musi być. Mrowienie ustąpiło, za to dostałam paniki, chciałam nacisnąć dzwonek, ale pomyślałam, że niepotrzebnie histeryzuję, i jakoś dotrwam do końca. Wiadomo, hałas jest dla niektórych nie do wytrzymania, mimo korków do uszu i słuchawek…i nie można się skupić na żadnej myśli. Czułam duszność, serce jak zepsuty rozrusznik, i uczucie spadania. Bałam się, że zemdleję w tej tubie i nie zdążę nacisnąć dzwonka. Jednak po jakimś czasie duszności zniknęły i czułam tylko jakby słoń na mnie usiadł, potworne zmulenie i senność. Po wyjechaniu z tuby lekarz pyta „No i jak tam?” Mówię mu, że w połowie badania miałam jakiś kryzys. A on: tak, widziałem. (Skąd?! Oczy zamknięte, twarz i wszystko nieruchome….) po zejściu z RM byłam jak przemielona przez maszynkę, że nawet nie spytałam. Reszta dnia dokładnie taka jak wszyscy tu opisujecie: potworne zmulenie, piski i szumy w uszach, dziwne uczucie wokół szyi i ból karku. Musi być jakaś zmowa milczenia lekarzy….. każdy udaje zdziwienie i opowiada, że sam miał po kilkanaście RM i nic mu nie było. Jasne!….. PS. Trzymajcie się! Zdrowia dla wszystkich!
gość
27-10-2022, 17:40:27

Dziś miałam 2 rezonanse głowy i kręgosłupa szyjnego. Pierwszy głowy odbył się bez problemu drugiego mi nie zrobili. Kiedy wyjechałam po rezonansie głowy i zmienili te podkładkę do leżenia było ok jak zaczęłam wjeżdżać dostałam napadu paniki serce myślałam że mi wyskoczy, duszność i jakby mi kamień położyli na klatce piersiowej, wyjechałam przerażona nie mogłam się uspokoić druga próba to samo no i wyszło na to że nie zrobiłam tego kręgosłupa szyjnego. Ledwo wstałam, nogi jak z waty serce wali jak oszalałe, osłabiona. Dobrze że mąż był ze mną. Dotarłam do domu zmęczona senna z bólem głowy i lekkimi zawrotami. Rano muszę iść do pracy mam nadzieję że będzie lepiej. Nie chce mi się wierzyć że silne oddziaływanie magnetyczne nie ma wpływu na nasze samopoczucie po badaniu... Coś w tym jest tylko może nikt o tym nie chce mówić..
gość
28-10-2022, 16:12:30

Rezonans magnetyczny robiłam w Radio Medica w Warszawie. Bardzo fajne miejsce, czułam się tam bardzo komfortowo. Na wynik czekałam bardzo krótko.
gość
05-11-2022, 17:25:04

Wczoraj miałam rezonans odcinka lędźwiowego . Było ok. Dziś od rana mam głuchość w uszach. W lewym bardziej
gość
10-11-2022, 22:30:00

Po renozansie dloni podobne objawy -mdłości słabość,mocne zmęczenie,bol głowy,nie wyraźne pole widzenia. Podczas badania silnie odczuwalny bol jakby mocno ktoś naciskał siła zewnętrzna, pojawił się stan zapalny o silnym obrzęku 8 bólu gdzie nie obyło się bez opaski na nadgarstku by zmiejszyc bol. Także badanie skutki uboczne ma
gość
20-01-2023, 23:08:46

Dziś miałam rezonans pierwszy raz w życiu. Bardzo nieprzyjemne uczucie w trakcie a po badaniu koszmarny bol glowy dookoła (jakby migrena, zatoki i bolące pulsujące oczy i bol oczodolow w jednym) ciągle łykam tabletki i działa tylko na chwilę... kiedy to minie? Dodatkowo przespałam pół dnia, czuję się mega słabo. Żałuję że poszłam na te badanie :(
gość
06-06-2023, 12:07:27

Ja mam jutro mr kręgosłupa szyjnego. Mialam obawy co do nieszkodliwosci badania i dobrze ze trafiłam na to forum. Dziękuję za te wszystkie wpisy bo pomogły mi podjąć decyzje.mam problemy z glowa (zawroty i bóle)i szumem usznym. Nie chce zeby to sie pogłębiło wiec nie zrobię tego badania.
gość
22-06-2023, 11:55:39

Nie wiem może każdy jest inny, miałem dzisiaj wykonywany RM głowy bez kontrastu i szczerze mówiąc nie czuje żadnych dolegliwości ani skutków ubocznych po badaniu, fakt badanie samo w sobie dla niektórych może być nie przyjemne ponieważ jest mala przestrzeń i charakterystyczne dźwięki, a tak pozatym to nic złego się nie dzieje. Pozdrawiam i zdrowia życzę.
gość
16-07-2023, 08:42:13

Super ze znalazłam ten wątek , wszędzie na stronach klinik tematu nie ma - nie ma objawów po rezonansie …. No może z kontrastem ….
Już myślałam , ze coś nie tak za mną .
Rezonans ,odcinek piersiowy kręgosłupa , miałam wczoraj po 2 godzinach okropny ból głowy i zmęczenie , tabletki przeciwbólowe nie pomagają , drugi dzień to samo .
gość
30-07-2023, 18:31:03

Po rezonansie brzucha bez kontrastu zaczęłam mieć lekkie zawroty głowy ból głowy z przodu z prawej strony oraz tak jak bym miala problem z prawym okiem. Czy miał ktoś taki problem, po jakim czasie przeszło i czy przeszło samo ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: