Reklama:

zawroty głowy od szyjnego odcinka kręgosłupa (86)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
09-09-2017, 16:53:49

na to się nie umiera, przynajmniej nie bezpośrednio, przestań walczyć a zacznij się leczyć, tylko nie byle gdzie
gość
11-09-2017, 12:01:06

Zaliczono 4ortopedow, dwoch neurologiw, trzech fizjoterapeutów w ciagu 6 miesięcy. Wszyscy sa madrzy tylko tam gdzie nie trzeba. Walcze bo leczenie kregoslupa to walka o kazdy kolejny dzień cwiczen, walka z depresja..... jak czlowieku nie wiesz o co chodzi to nie wymadrzaj się....
gość
11-09-2017, 12:16:58

Święta prawda a liczyc trzeba tylko na siebie.
gość
11-09-2017, 12:50:04

wciąż nie trafiłeś na ludzi, którzy wiedzą co się dzieje
gość
11-09-2017, 15:35:53

Trafilem ale lecze niestabilnosc kregoslupa i to jest problem. Mam rozregulowana biomechanike szyi stenozy i przepukliny. Nie mam ucisku na rdzen wg mri wiec nie mam wskazan do operacji. Cierpliwie ćwiczę stabilizację a to jest dlugie leczenie. Ciagle boli jak nie da sie wyrehabilitowac to moze skonczy sie operacja. Na razie nikt z lekarzy nie przewiduje operacji. Ja mieszkam na wsi do terapeutów mam kilkadziesiąt km. Tak łatwo się mówi lecz się życie jest bardzuej skomplikowane. Trochę wrażliwości. Tylko słyszę że mam zjechany kręgosłup i musi bolec lekarze patrzą sie na mnie jak na debila. Niestabilnośc najpierw ustalil wlasnie fizjoterapeuta jechalem do niego nie mogac nawet siedzieć ale leżąc. Lekarz rehabilitacji nie potrafil rozpoznac problemu i jeszcze pogorszyl moj stan. Wydalem fool kasy i nadal się bujam. Jak ktos sie na tym zna tochetnie poslucham. Pozdrawiam
gość
12-09-2017, 08:59:20

zmień tryb życia na początek
gość
12-09-2017, 14:31:00

ke
gość
24-09-2017, 19:14:10

Facet 34lata praca siedzaca i nadwaga ze 30kg. U mnie sprawa wyglada tak, ze od okolo poltora tygodnia huczy mi w glowie z drobnymi przerwami mam wrazenie braku kontroli nad tym co sie dzieje i uczucie parcia na bebenek w uszach od wewnatrz do tego troche czasem mi twarz dretwieje i lewa reka ale to bardziej noca. Gdy sie poloze i poleze jest lepiej. Kiedys mialem rehabilitacje na odcinek szyjny kregoslupa bo mi rece dretwialy i mi przeszlo, moze to znowu kregoslup? Krew ksiazkowo wyszla, ide do laryngologa jak nic nie wymysli to do neurologa. Czasem troche mi kark sztywnieje. Dochodzi uczucie paniki jak jestem sam i gorzej sie poczuje cudownie jest po prostu...
gość
26-09-2017, 08:17:36

Najlepiej najpierw neurolog pewno szyja
gość
26-09-2017, 08:20:11

Wczoraj neurochirurg powiedzial ze u mnie mozna przeprowadzić operację szyi pomimo braku nacisku na rdzen i nerwy wg mri. Rehabilitacja trwala 6 mcy i wciaz boli i paraliżuje. Co robic. Mówi ze to wzgledne wskazania do operacji wynikające z braku skutków pozutuwnych rehabilitacji. O zgrozo

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: