Reklama:

zawroty głowy od szyjnego odcinka kręgosłupa (86)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
22-10-2017, 15:28:37

Znam to uczucie "głowy na sprężynie". U mnie to się zaczęło, kiedy spałam na "ergonomicznej" poduszce - chciałam sobie nią pomóc, a tylko zaszkodziłam. To było prawie 2 lata temu, ale moja szyja nie wróciła do "stanu sprzed". Aż sama nie mogę uwierzyć, że poduszka jest w stanie wyrządzić takie szkody...
Mam takie sprzeczne wrażenie, jakby mięśnie szyi były jednocześnie zbyt sztywne i zbyt luźne. Zbyt sztywne - bo po prostu to czuję i dodatkowo mam ograniczony zakres ruchu, a zbyt luźne - przez właśnie to gibanie się głowy. Głównie do tyłu. Nie wiem w jakiej pozycji mam trzymać ten łeb, żadna nie jest dobra. Najchętniej bym w ogóle nie ruszała głową... I jeszcze te dźwięki - szorowanie i trzaski... Brrr...
gość
22-10-2017, 16:45:40

To jak Pani funkcjonuje na co dzień?? To musi ograniczac,byla mowa o operacji u Pani?😁
gość
22-10-2017, 17:38:57

No jakoś funkcjonuję, normalnie tak naprawdę, poza tym że zrezygnowałam z dotychczas bardzo lubianej aktywności fizycznej. O operacji nie było mowy.
Kurczę, przez formułę tego forum, gdzie (prawie) wszyscy podpisują się jako "gość" nie wiem, z iloma osobami rozmawiam...
gość
22-10-2017, 20:00:24

To Pani nie chciala operacji czy nie bylo wskazan? Czy jakoś szczegolnie Pani ćwiczy lub rehabilituje się??? Wa walczę parę miesiecy i wciaz nie radzę sobie z bolem i słabością, to bardzo ogranicza. Nie wiem co dalej..... to bardzo męczy, drażni i zniechęca😵. Pozdrawiam S.
gość
23-10-2017, 10:58:34

Chyba nie było wskazań, ale właściwie nie jestem pewna, bo lekarze mnie raczej olewają, a ja nie mam takiego samozaparcia, żeby się przez to przebijać... Zresztą rzeczywiście bym nie chciała.
W tej chwili nie ćwiczę ani nie stosuję żadnej rehabilitacji, bo tym także poczułam się zniechęcona (tak samo jak lekarzami). Ćwiczenia mogę wykonywać tylko pod okiem fizjoterapeuty, a na to mnie na dłuższą metę mnie nie stać. A te zabiegi na NFZ to pic na wodę.
Pewnie powinnam "coś" robić, ale już nie mam do nikogo zaufania, tak łatwo w tym stanie sobie zaszkodzić...
gość
23-10-2017, 15:01:39

Myślę że cwiczenia nie zaszkodza wazne by nie bylo gorzej.... ja juz nie wyrabiam tyle pracuję a ciagle boli i nie mam stabilizacji szyi ciśnie boli glowa kark
gość
23-10-2017, 17:10:53

Ja mam juz dosyc bolu nie mogę normalnie zyc... to mnie dołuje, nie mam sily i brak alternatywy. Ciąć gardlo czy dalej cwiczyc. Słabe mam nogi i ręce, słabość czuję calego ciała, mózg ni słabo pracuje, mam depresję....
gość
17-11-2017, 12:15:51

Też mam problem z kręgosłupem szyjnym- zniesiona lordoza, stenoza, przepuklina i zawroty głowy , szumy, mdłości. Na zawroty neurolog przepisał mi Pramolan-lek uspokajający, który zrobił swoje, bo te przykre dolegliwości wyciszały się. Teraz cholerstwo znów wraca, wiec muszę odwiedzić neurologa po ten sam lek. Być może choroby odkręgosłupowe wywołują takie objawy i leki uspokajające pomagają choć nie leczą przecież choroby. Pozdrawiam wszystkich cierpiących.
gość
12-08-2018, 20:26:44

Wszystkim zawrotowcom :
Zrobić rezonans magnetyczny, z tym do neurologa , ortopedy , neurochirurga. Ocenią stan- jesli się da- rehabilitować. Jeśli się już nie da- operować zwyrodnienia. Tyle w temacie.
gość
23-11-2021, 22:37:31

Ha ja mam takie zawroty ze aż wymiotuję..
To dopiero masakra...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wylew podpajęczynówkowy
Witam piszę bo już tracę nadzieję. Mój tata trafił do szpitala 6 dni temu , okazało się że to wylew podpajeczynkowy , obecnie jest w śpiączce na całe szczęście stan stabilny ale wciąż poważny . Nie oddycha samodzielnie, wykryli u niego genetyczną przypadłość malformacji naczyniowej wiem że na forum za pewne odpowiedzi nie uzyskam i muszę uzbierać się w cierpliwość jednak szukam jakiejkolwiek informacji która sprawi że zacznę wierzyć że wszystko będzie dobrze. Wiem , to bardzo ciężka przypadłość , tata ma 61 lat całe życie żył pracą aż do momentu wylewu . Pomoc na szczęście przyjechała bardzo szybko bo w ciągu godziny tata już był w szpitalu pod opieką . Jutro ma wynik badania szczerze nie pamiętam jakiego bo zbyt dużo informacji i stresu w ostatnich dniach . Cały czas drenowany , lekarze mówią że krwi jest niewiele , więcej płynu rdzeniowego. Błagam Was czy ktoś już kiedyś znał taki przypadek??? :
Reklama: