Reklama:

zawroty głowy od szyjnego odcinka kręgosłupa (86)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-01-2022, 21:24:10

Gość 2021-11-23 23:37:31
Ha ja mam takie zawroty ze aż wymiotuję..
To dopiero masakra...
Minie za zawroty cynyrazyna doraźnie przy zawrotach do tego betaserc na wymioty debridat i rehabilitacja na odcinek szyjny !! Zdrówka
gość
03-04-2022, 18:07:18

Witam nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagłada ale mam nadzieję, że tak.
Mam 30 lat i potworne zawroty głowy. 4 lat temu doszło u mnie do udaru mózgu który tak naprawdę nie dostał zdiagnozowany ale wg lekarzy była to zakrzepica zatok żylnych mózgu.. od dnia udaru towarzysza mi okropne zawroty głowy. Badanie na błędnik wychodzi idealnie, badania z krwi również, odwiedziłam 5 neurologów którzy nic nie zmienili ( jedynie dodawanie co raz to nowych leków na uspokojenie) kilku laryngologów w tym Kajetany w Warszawie ( diagnoza połozeniowe zawroty głowy) fakt były ale to jeszcze nie to.. obecnie każdego dnia zawroty mi towarzysza objawiają się podczas chodzenia siedzenia i leżeniu na boku, mam wrażenie że się poruszam i rzeczy znajdujące się wokół mnie również, przy tym czuje jak drży mi ciało, wzrok mam nie wyraźny i bardzo często odczuwam bóle w klp oraz szyji. Robiłam badanie rezonansu RTG USG tętnic szyjnych. W rezonansie oczywiście zwyrodnienie.. czy ktoś na tym forum ma podobnie ? Co jeszcze byście mi polecili ? Gdzie szukać przyczyny.
gość
10-11-2022, 09:23:34

Gość 2008-02-03 21:09:00
Witam wszystkich,
<BR>mam 21 lat, pół roku temu wystąpiły u mnie po raz pierwszy zawroty głowy, zrobiłam badania, okazało się, że mam przesunięcia jakichś kręgów w odcinku szyjnym, laryngolog powiedział, że wszystko jest w porządku. na jakiś czas zawroty ucichły, ale od miesiąca mam dzień w dzień non stop silne zawroty głowy, że czasami nie wiem, gdzie jestem, dochodzi do tego drętwienie rąk.. biorę Histimerck, chodzę na basen, robię ćwiczenia na szyjny odcinek, ale to kompletnie nic nie pomaga! w ciągu całego dnia nie wiem co się dookoła mnie dzieje, czasami brakuje mi powietrza... czasami już naprawdę mam tego wszystkiego dość, odechciewa mi się żyć..
<BR>
<BR>czy ktoś z was wie, czy istnieje jakiś sposób, żeby coś z tym zrobić? żeby można było normalnie funkcjonować? jakaś operacja, akupunktura?
<BR>
<BR>każda rada będzie dla mnie bezcenna
<BR>
gość
10-11-2022, 09:27:38

Dzień dobry Pani. Mam podobne objawy i chciałbym zapytać czy Pani to przeszło bo widze ze 14 lat już minęło od Pani pierwszych objawów? Bede bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam
gość
06-03-2023, 09:12:29

Witam uważam że jak najbardziej może Pan/Pani skorzystać z usług sprawdzonego dobrego osteopaty który powinien się z tym problemem kręgów uporać. Odnośnie zawrotów głowy i wizyty u laryngologa wszystkie badania zostały wykonane ? Typu podstawie badanie błędnika, wykluczenie położeniowych zawrotów głowy ?
gość
15-04-2024, 10:48:00

Akupunktura pomaga natychmiast

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama:
Reklama:
Reklama: